Wi-Fi Kullanırken Bana Odaklı Çalışmasını İstiyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Başlıktada bahsettiğim gibi birden fazla kişi modeme bağlanmakta fakat bana ağırlıklı çalışmasını istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. ( Yanlış konuya yazmış olabilirim fakat wifi ile alakalı bir konu bulamadım )

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
modem arayüzüne girip ordan diğer cihazlara hız sınırı koyabilirsin nasıl gireceğini bilmiyosan google a yazman yeterli

Üye
4 HİZMET YILI
Modem arayüzünden ayarlayabilirsin, hatta müsafir ağı gibi birden fazla wi-fi atayabilirsin, şifre ve hız sınırları farklı olabilir. Her modemde bu özellik olmayabilir fakat yeni tip modellerin hemen hemen hepsinde var.

Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Diğer cihazlara QoS yönetimi ile internet hızlarını sınırlandırabilirsiniz.

Bunun için cmd den Default Gateway'a bakarak genelde; "192.168.1.1" olur, bunu Google da url kısmına yazın, modem arayüzünden giriş yapınız. Şifre ve kullanıcı adı genellikle modemden modeme değişir, internetten bakabilirsiniz. Arayüzden QoS kısmına gelin, Temel Ayarlardan QoS etkinleştiri tikleyip istediğiniz hızı verebilirsiniz.

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Başlıktada bahsettiğim gibi birden fazla kişi modeme bağlanmakta fakat bana ağırlıklı çalışmasını istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. ( Yanlış konuya yazmış olabilirim fakat wifi ile alakalı bir konu bulamadım )
hız sınırı koyabilirsin bilmiyorsan youtube da bunların videosu var oradan bakabilirsin

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
dostum öncelikle senin dedigin şey cihaza göre banwith verme olayı , bu klasik ev tipi modemlerde her ne kadar " VAR " gözüksede düzgün çalışmaz. Senin ihtiyacın ya şöyle güzel bir modem ( fiyatlar 2-3k şu an) yada acces pointler var bu işi yapan onlarda 1-1.5 k bandında hız düzenlemesi yapabilen. Bunlardan 1 ini alip config ediceksin onun dışında çok uğraşırsın ve güzel sonuç vermez

『S』『A』『I』『N』『T』
Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Diğer cihazlara QoS yönetimi ile internet hızlarını sınırlandırabilirsiniz.

Bunun için cmd den Default Gateway'a bakarak genelde; "192.168.1.1" olur, bunu Google da url kısmına yazın, modem arayüzünden giriş yapınız. Şifre ve kullanıcı adı genellikle modemden modeme değişir, internetten bakabilirsiniz. Arayüzden QoS kısmına gelin, Temel Ayarlardan QoS etkinleştiri tikleyip istediğiniz hızı verebilirsiniz.
İstediğimiz hızı derken ne kadar hız aldığımızı nasıl bileceğim ya da hangi bilgisayara ne kadar mb gidiyor onları

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
kablolu wifi adaptörü alıp pcye bağlarsan daha iyi olabilir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...