win 11 donma sorunu nasıl düzeltilir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
bilgisayarımı 10 dan 11 e yükseltim rainbow da 60 fps sabit alırken artık 20 fps leri zor görmeye başladım 11 den 10 a tekrar güvenli nasıl geçebilirim

Seçkin Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
bilgisayarımı 10 dan 11 e yükseltim rainbow da 60 fps sabit alırken artık 20 fps leri zor görmeye başladım 11 den 10 a tekrar güvenli nasıl geçebilirim
eğer win 10nun üstüne kurduysan kurtarma bölümünde win 10a geri dön diye bir bölüm olması lazım onun dışında tek çözüm temiz format atmak

Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Selamlar, öncelikle yükseltmeyi asla tasvip etmiyorum. Netice olarak mevcut sistem dosyalarını, uyumsuz bir formasyona dönüştürebiliyor. Gene de öncelikle sistemin stabilizasyonunu gözden geçirmeniz için bi'kaç adımdan bahsedeceğim.
Sistem performansını düzeltmek için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:
  1. Sistemde çalışan uygulamaları ve hizmetleri kontrol edin ve gereksiz olanları durdurun veya kapatın. Bu, sistem kaynaklarını azaltıp performansını arttırabilir.
  2. Sistemde bulunan gereksiz dosyaları silin. Örneğin, geçmiş dosyaları, indirilen dosyaları ve çöp kutusunu boşaltarak sistemdeki boş alanı arttırabilirsiniz.
  3. Sistem sürücülerini güncelleyin ve sistem donanımını kontrol edin. Bu, sistemde oluşabilecek donanım hatalarını ve sistem performansını etkileyebilecek sorunları tespit etmenize yardımcı olabilir.
  4. Sistem bakımı yapın ve onarım işlemlerini gerçekleştirin. Örneğin, Disk Temizleme aracını kullanarak sistemde bulunan gereksiz dosyaları silin ve sistemi tarayın ve onarın.

Bu yöntemlerin ardından hala düzelmiyorsa, önemli bilgilerinizi HDD ya da USB'ye geçirerek, sıfır kurulum yapmanızı öneriyorum. Tüm diskleri tamamen sıfırlayarak, temizleyerek. Böylece Windows 11'de daha da randıman alabilecek bi'hale gelebilir bilgisayar. Tabii bunun için sistem donanımının uyumu da önemli.
Sistemi önceki bir sürüme döndürmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
  1. Başlat menüsüne gidin ve "Ayarlar"ı açın.
  2. Ayarlar penceresinde, "Güncelleştirme ve Güvenlik" sekmesine gidin.
  3. Güncelleştirme ve Güvenlik sekmesinde, "Sistem Geçmişi" sekmesine gidin ve "Sistem Geçmişi Özelliklerini Aç" seçeneğine tıklayın.
  4. Sistem Geçmişi Özellikleri penceresinde, "Sistem Geri Yükleme" sekmesine gidin ve "Sistemi Geri Yükle" seçeneğine tıklayın.
  5. Sistem Geri Yükle İşlemini başlatmak için onay isteyen bir pencere açılacaktır. Onay verin ve sistem geri yükleme işlemine devam edin.

Böylelikle sistemi güvenli bi'şekilde döndürebilirsiniz. Windows genelde bu dosyaları tutuyor, hele ki güncellemeyi kısa süre içerisinde yaptıysanız.
İyi Forumlar.

Süper Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Donma sorunu için sistem dosyalarını manuel olarak onarmayı deneyin. CMD üzerinde yazacağın birkaç satırlık kod ile sistem hataları tespit edilebilir ve giderilebilir.

• Başlata tıkladıktan sonra cmd yazın ve sağ tık ile yönetici olarak çalıştırın.
  • Komut satırına “sfc /scannow” yazıp enterlayın.
  • Sonrasında “DISM.exe /Online /Cleanup-Image /Restorehealth” komutunu uygulayın.

𐱅 𐰇 𐰼 𐰰
Ultra Üye
Ödüller
8
6 HİZMET YILI
orjinal bi şekilde win10 dan win11 e geçtiysen belli bir süre zarfında geri dönüş yapabiliryosun o süre geçtiyse format ile geri dönüş yapabilirsin win 10 a.

Seçkin Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Yükseltme ile win 11 e geçtiyseniz bir sıkıntı çıkmış olabilir eğer bilgilerinizi yedekeyebileceğiniz bir harddisk varsa temiz kurulumla win 10 a geçebilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...