Windows 10/7/8.1/XP Sanal Bellek Oluşturma ( hdd den ram desteği)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
6 HİZMET YILI
Sanal bellek oluşturarak Ram'e destek olunabilir bu sayede Ram'in yetersiz kaldığı durumlarda devreye Sanal bellek girer.Sanal bellek ile bilgisayarınızın Ram ini artırabilirsiniz.

-İlk olarak Bu Bilgisayar‘ı sağ tıklamalısınız.

-Tıklama işleminden sonra açılan sekmede görüldüğü gibi Özellikler seçilmeli. Bu işlemi seçerek bilgisayarın özelliklerinin yer aldığı kısıma gitmemizi sağlıyoruz.

-Açılan pencere de bilgisayarınızın özelliklerini göreceksiniz. Ram miktarı, işlemci ve buna benzer bir çok özelliklerini görmüş olacaksınız. Yapmanız gereken burada Gelişmiş sistem ayarları sekmesini tıklamak.

-Sistem özelliklerini sekmesi karşınıza gelecek bu gelen pencere de yapmanız gereken ilk şey Gelişmiş sekmesini tıklamak. Burayı tıkladıktan sonra ise aşağı da performans yazıyor oraya gelip Ayarlar… bölümünü tıklayın..

-Bu yeni pencerede Gelişmiş sekmesini tıklayın ve aşağıda yer alan Değiştir butonunu tıklayarak değişiklik yapacağımız pencereye gidin.

-Bu açılan pencere de Tüm sürücülerde disk belleği dosyası boyutunu otomatik yönet işaretli oluyor. Bu işareti kaldırarak siz disk boyutunu manüel olarak belirlemiş olacaksınız. Bunu yaptıktan sonra Özel boyut seçiyorsunuz. Burada belirleyeceğiniz Ram’a ait minimum ve maksimum değerlerini belirlemeniz gerekmektedir. Biz kendimiz Ram değerimiz yeterli olduğu için minimum 4 GB maksimum ise 8 GB olarak belirledik. Bu işlemi yaptıktan sonra Ayarla diyoruz. Bu ayar hemen karşınızda gözükecek zaten. Bundan sonra Tamam tıklıyoruz. Bu sekme kapanıyor. Alt sekmede ise Uygula daha sonra Tamam diyoruz. Bilgisayar yeniden başlatılacak uyarısı geliyor. Bilgisayarın yeniden başlatılması gerekmektedir. Eğer başlamaz ise sistem ayarları başlatılana dek aktif olmayacaktır

Özellikle hızlı olan ssd ve m2 ssd lerden bu ram desteği alınırsa etkisi yüksek olacaktır. normal hdd den çok ta verim alamazsınız çünkü mekanik... Ben 16 gb rama sahip olduğum için farkı hissedemedim. Deneyen ve test sonuçları alan arkadaşlardan yorumlarını bekliyorum.

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
LD player kullanıyorum, sanal androıd. Bi etkisi olur mu 8 gb - 16gb yaptım. ramim 8 gb

✔️ϜϓſϞ✔️
Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
reıs bazı dedıklerını bulamadım sonra ıletısıme gecebılme sansımız varmı senle

Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Deneyeceğim teşekkürler

Uzman Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Bu sistem çok düşük miktarda ram'e sahip olduğunuzda ve birtakım uygulamaları ram miktarının yetersizliğinden dolayı açamadığınızda faydalı olabili. Fakat swap alanı olarak kullanılmak üzere ayrılan bu alanı bilgisayarınız kullanmaya ihtiyaç duyduğunda hızlanmak yerine yavaşlayacaktır. Malum sabit depolama aygıtlarının hızları ramlerle kıyaslanamaz bile.

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
okuyarak tek tek yapmaay calısma olmuyor. Bılgısayarım - Ozellıkler - Gelmısmıs ayarlar - performans- performanstakı ayarlar-ortadakı gelısmıs- altta degıstır var . Bu yolu takıp et

Son yaptıgım sey bile olsa bu isi bitirecegim
Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Denemeye Deyer Eline sağlık

Seçkin Üye
6 HİZMET YILI
Yararlı konu ama bi şey sorucam hdd mi alıyor yaptığımızda gücü

Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Kanka teşekkür ederim işime yaradı sayılır :)

Seçkin Üye
6 HİZMET YILI
reıs bazı dedıklerını bulamadım sonra ıletısıme gecebılme sansımız varmı senle

elbette pm açık bende. win 10 için direkt olarak anlatabilirim pm de
Post automatically merged:

Yararlı konu ama bi şey sorucam hdd mi alıyor yaptığımızda gücü

kapasiteyi hdd den alıyor.

Örneğin benim pc de 960 evo ssd var. okuma hızı 3.2 ghz yazma daha düşük. Ve yüksek hızlı bşr ram gibi kullanabiliyorum. konuda da dediğim gibi mekanik yani eski sata hdd lerde kullanımı çok performans vermez.

✔️ϜϓſϞ✔️
Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
elbette pm açık bende. win 10 için direkt olarak anlatabilirim pm de
Post automatically merged:

kapasiteyi hdd den alıyor.

Örneğin benim pc de 960 evo ssd var. okuma hızı 3.2 ghz yazma daha düşük. Ve yüksek hızlı bşr ram gibi kullanabiliyorum. konuda da dediğim gibi mekanik yani eski sata hdd lerde kullanımı çok performans vermez.
eyw reıs ben yazarım sana bı ara

Ölümlü dünyada ölümsüz olmaya çalışmayın
Seçkin Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
Teşekkürler deneyeceğim.

Uzman Üye
7 HİZMET YILI
kral ld player kullanıyorm bende ama youtubeden araştır daha iyilerini bulursun

MH2021
Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
çok teşekkür ederim işime yaradı gerçekten

Süper Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
yararlı konu olmuş dostum teşekkürler eline sağlık bunu paylaş biryerde herkezin işine yarar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...