Windows 10 dan 7 ye geçiş

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ONLY DEAD ONES SEE : )
Süper Üye
Ödüller
7
6 HİZMET YILI
arkadaşlar windows 10 dan 7 ye geçmek istiyorum fakat bilgisayarım yeni nesil olduğu için win 7 yi kurarken hardiskim gözükmüyor çözümünü bilen varmı ?

✿ Herzensschöne ✿
Seçkin Üye
Ödüller
1
5 HİZMET YILI
Bios kısmından Reagoe Disk'i enable yapınız.

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
merhaba bilgisyarına format atmanı öneririm kolay gelsin

Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Neden win 7 geçiyosun dostum bilgisayarın yeni nesilse hiçbir sürücüyü kuramazsın yeni nesiller artık hepsi 10 destekliyor neden geçmek istediğinide yazarsan en azından ona göre birşeyler söyleriz.

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
geçilmiyor diye biliyorum ama zaten win10 iken neden 7 ye düşürmek isteyesin ki

Seçkin Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Dostum en güncel işletim sistemi kullanmak iyidir. Windows 7 ye gelince de eğer elinde bir driver güncelleme programın yoksa hardiski görse bile maalesef windows kurulduktan sonra pc de internet vb. Özellikler driver güncellenmediği için çalışmayacak. Eğer hala da istiyorsan elinde driver pack vb. Program varsa youtube de hardisk sorunun çözümü var. Yalnız harddisk teki bütün verileri siler. Ne var ne yoksa sıfır harddisk olur yani.

Banlı Üye
Ödüller
6
10 HİZMET YILI
arkadaşlar windows 10 dan 7 ye geçmek istiyorum fakat bilgisayarım yeni nesil olduğu için win 7 yi kurarken hardiskim gözükmüyor çözümünü bilen varmı ?
sistemin yeni ise zaten windows 7 de düzgün driver bulamazsın. bulsan bile 3. parti yazılımlar sayesinde yapabilirsin o da bir hayli uğraştırır ve güvenli değildir

Süper Üye
Ödüller
7
6 HİZMET YILI
Kanka ben win10um fakat bende bir aralar win 7ye geçmeyi düşünüyodum da arkadaşlarım hepsi dedi ki library.dll hatası falan çok var yani eğer tüm hepsini driver boostan ayarlarsan sonra win7nin keyfini çıkarabilirsin diyebilirim fakat ne tür oyunlar oynayacağına bağlı yani kasma falan yapar mı hiç bilmiyorum kolay gelsin.

Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
flash programı at öyle yap 7 pc daha hızlı olur

A L G O S
Seçkin Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
keşke daha açıklayıcı konu kursaydın tavsiyem geçmemen olcakdır
pc yeni nesil felan diyoısun win 7 geçersen driver vb onlarda sıkıntı yaşarsın + win 7 günceleme olayi bitiği için
güvenlik olayıda biraz sıkıntılı
ha ile geçem diyosan bi format atmayı dene

Onaylı Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
neden geçmek istiyorsun hacı bende tam bilmiyorum ama çok kolay bi yöntemi vardı format atarken c nin formatını kodla ayarlaman lazım diye biliyorum yinede araştırırsan daha iyi olur

Üye
9 HİZMET YILI
format atarken usbyi çıkar geriye bas sonra bekle tekrar tak usbyi kurulumda gelir kardeşim harddisk tabi eğer problemin format atarken oluyorsa çözümü bu

If life’s a journey i am a traveler
Seçkin Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Cmd yi yönetici olarak açın ve ;
Komut isteminde şu komutu uygulayın: chkdsk E: /r /f
parametreler şu anlama geliyor ;
E: taramak istenilen sürücünün harfi
/r: bozuk alanları bulup ve okunabilir verileri kurtarır
/f: Disk üzerindeki hataları düzeltir
Windows 10 disk taraması yaparken E: sürücü harfi yerine siz hangi sürücüyü taramak istiyorsanız o sürücünün harfini yazıcaksınız. Bide ;
cmdyi gene yönetici olarak aç list disk yaz bir disk listesi çıkacak orda
örneğin "disk 1" ise "select disk 1" yazarak seçicen. "select disk x" buradaki x değeri formatlamak istediğimiz diskin numarasıdır.
Daha sonra "select disk" ile seçtiğiniz diski "clean" komutu ile temizleyiniz.
"clean" komutu ile seçilen disk temizlendikten sonra sırasıyla "create partition primary" ve "select partition 1" komutlarını kullanarak temizlenen bu diske yeni bir bölüm açın.
"active" komutunu kullanarak oluşturduğun bu bölümü etkinleştirin.
Bölümlerini oluşturduğumuz bu diskin dosya sistemini belirlemek için "format fs=fat32"(ve ya fat 32 yerine NTFS yazıncan hangi formatta biçimlendirmek istiyorsan)komutunu girerek diski biçimlendirin.
Biçimlendirme işlemi bittikten sonra "assign" komutu ile diskinize harf atayabilirsiniz.
"Exit" komutunu kullanarak cmd ekranından çıkış yaparak diskinizi kullanmaya başlayabilirsiniz.Bu sondaki komutlar gözükmeyen hdd için yani bu şekilde sorunun ortadan kalkması gerekiyor. Disk part komutlarını yükleme cd ni takınca da uygulayabilirsin. Bide disk part komutları ayrıca gözükse bile bazen hata verip sistemi kuramayabiliyorsun ki geçen yaşadığım bir problemdi onu da bu şekilde aşabiliyorsun.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...