Windows 10 sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Beyler W10 geçtiğimden beri PİNG sorunu çözemedim bir türlü teknik servisi aradım orada sorun yoktu ne yapabilirim LoL oynuyorum ping 500 falan sabitleniyor bide :D
hangi işletim sistemi daha iyi oyunlar için ücretsiz bir şekilde değiştirebilir miyim bilgi verir misiniz ?

Uzman Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
kendini güncelliyor olabillir pc ona bi bak eğer geri w7 dönmek istiyor isen ayarlardan yapabillirsin

⭐ Perfo ⭐
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Windows 10 işletim sisteminde sorun yaşıyor isen windows 7 veya da windows 8.1 kullanmanı öneririm. Ama ping sorununun işletim sisteminden kaynaklanacağını hiç sanmıyorum. Görev yöneticisini açıp arkada çalışan gereksiz programları kapatmayı deneyebilirsin. Belki ağını kullanan gereksiz programlar vardır. İyi forumlar.

Look what you have done
Ultra Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Kardeşim w10 işletim sisteminde arkada çalışan uygulamalar upload ve download'dan yiyebiliyor yapman gereken çalıştıra ayarlar yazıp windows 10 ayarlar sekmesine girmek ardından gizliliğe gelip ''Genel'' sekmesindeki tüm her şeyi kapatıyorsun. Yine gizlilikte ''Arka plan uygulamaları'' sekmesindeki ''microsoft edge'' ve ''Office'i edinin'' hariç her şeyi kapatıyorsun.

Son olarak çalıştıra hizmetler yazıp açtıktan sonra ''Arka plan akıllı aktarım hizmeti''ni kapatıyorsun. Pingde gözle görülür bir azalma olucaktır ;)
Tecrübeyle sabit kolay gele

Moderatörün son düzenlenenleri:
ᴇɴᴇs ʏɪʟᴅɪʀɪᴍ
Uzman Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Ben W10 a ilk geçtiğim zamanlarda genelde ETS2 mp oynarım pingim 1k civarında olurdu sebebi Windows Update arka planda harıl harıl güncelleme indirmesiymiş bende kapattım şuanda sürümüm 2k18 de kaldı ama böyle iyiyim :D

Efsane Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
w10dan hizmetler yaz updateyi devre dışı bırak arada kendiliğinden güncelliyor

x86-x64 Assembly
Kurucu
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
Android kısmında 300 400 ping PC de 30 40 suan
Aynı sunucu üzerinden speed testi yapıyosan bu değerler bilgisayarınla moderm arasında lan kablosu ile bağlantın olduğunu ve telefonunda wifiye bağlandığını düşünüyorum bu durumda moderm ile mesafen yakınsa modermde arıza olduğunu söylüyebilirim

x Düklüğü
Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Ping olayının işletim sistemiyle pek bir alakası yoktur. Evet tasarım azlığından dolayı Windows 7 oyunlarda biraz daha fark gösterdiği doğru ama iyi ayarlanmış bir Windows 10 kesinlikle oyunlar için en iyisi oluyor.
Örnek veriyorum Windows 10 'un bir kaç sürümünde güncellemeler siz kapatsanız dahi hala devam edebilmesi için system32'de emir bulunmaktadır. RAM 4GB üstü ise Windows 10 Enterprise LTSC kullanabilirsin mesela. Hatta 9 Ay boyunca ücretsiz lisansı mevcut.
İyi tarafından bakmak gerekirse de. Kasan uygulamalar vb her şey kaldırılmış ve tamamen performansa odaklı.
Bu sürümün full lisansı yoktur sebebi ise diğer yeni çıkan sürümleri satmakta sorun yaşamamak için.
Bence bir değerlendirmelisin.
Ping olayında ise @maskelihileci 'nin de dediği gibi başka bir cihaz ile ortak hız taraması en hızlı çözüm yoludur. Zira PC'de ki ping sebebi en rahat öyle anlaşılabilir. Ayrıca bir çok program aracılığı ile de sistemde ki internet kullanım dağılımını kontrol edebilirsin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...