Windows 10 Uygulamayı Otomatik Siliyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
arkadaşlar windows 10 kullanıyorum. Defenderi kalıcı olarak kapattım. bir tane uygulama var virüslü olduğunu biliyorum veya virüslü algılandığını o şekilde kullanamyı kabul ediyorum . defender kapalı olmasına rağmen indiriyom açmaya çalıştığımda windows engelliyor sonra siliyor ne yapmam lazım?

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    297.5 KB · Görüntüleme: 61
  • defender.png
    defender.png
    259.1 KB · Görüntüleme: 61
Onaylı Üye
Ödüller
2
Sosyal
2 HİZMET YILI
Windows Defender'ı kapattığınız halde neden hala virüslü bir şeyi silebildiğine dair birkaç olası neden vardır:

1. Güncellemeler: Windows Defender, otomatik olarak güncellendiğinde yeni virüs tanımları ve güvenlik güncellemeleri alır. Bu güncellemeler sayesinde, eski virüsleri tespit edebilir ve temizleyebilir.
  2. Tarama İşlemi: Eğer Windows Defender daha önce virüs taraması yapmışsa ve bu sırasında virüslü bir dosya tespit edilmişse, bu tarama sonuçları bellekte tutulabilir. Bu durumda, Defender dosyayı hala algılayabilir ve silebilir.
  3. Gerçek Zamanlı Koruması: Windows Defender'ın gerçek zamanlı koruma özelliği devre dışı bırakılmamışsa, bilgisayarınıza gelen herhangi bir dosya veya program anında taranır. Eğer virüslü bir dosya bu sırada tespit edilirse, hala silinebilir.
  4. Yanıltıcı Dosya Adı veya Konumu: Virüsler bazen dosya adlarını veya depolandıkları konumları gizlemeye çalışabilirler. Bu durumda, Defender dosyayı tespit edebilir ve silme işlemi gerçekleştirebilir.
  5. Başka Bir Güvenlik Yazılımı: Eğer bilgisayarınızda Windows Defender haricinde başka bir güvenlik yazılımı kullanıyorsanız, bu yazılım da virüsleri tespit edebilir ve silme işlemi yapabilir.
  6. Bilinmeyen Dosyalar: Eğer tespit edilen dosya hakkında yeterli bilgi yoksa ve Defender dosyanın potansiyel bir tehdit oluşturabileceğini düşünüyorsa, silme işlemi gerçekleştirebilir.
Bu tür durumlar göz önüne alındığında, Windows Defender'ın bazı durumlarda kapalı olsa bile hala virüs tespit edebilmesi ve silme işlemi yapabilmesi mümkün olabilir. Eğer Windows Defender'ı tamamen devre dışı bırakmak istiyorsanız, bu işlemi Windows Güvenlik Ayarları üzerinden yapabilirsiniz, ancak bu durumda bilgisayarınız güvenlik açısından daha savunmasız hale gelebilir.

Sol IT Solution Manager
Seçkin Üye
2 HİZMET YILI
windows güvenliğinden her seyi kapatabilirsin.

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Windows Defender'ı kapattığınız halde neden hala virüslü bir şeyi silebildiğine dair birkaç olası neden vardır:

1. Güncellemeler: Windows Defender, otomatik olarak güncellendiğinde yeni virüs tanımları ve güvenlik güncellemeleri alır. Bu güncellemeler sayesinde, eski virüsleri tespit edebilir ve temizleyebilir.
  2. Tarama İşlemi: Eğer Windows Defender daha önce virüs taraması yapmışsa ve bu sırasında virüslü bir dosya tespit edilmişse, bu tarama sonuçları bellekte tutulabilir. Bu durumda, Defender dosyayı hala algılayabilir ve silebilir.
  3. Gerçek Zamanlı Koruması: Windows Defender'ın gerçek zamanlı koruma özelliği devre dışı bırakılmamışsa, bilgisayarınıza gelen herhangi bir dosya veya program anında taranır. Eğer virüslü bir dosya bu sırada tespit edilirse, hala silinebilir.
  4. Yanıltıcı Dosya Adı veya Konumu: Virüsler bazen dosya adlarını veya depolandıkları konumları gizlemeye çalışabilirler. Bu durumda, Defender dosyayı tespit edebilir ve silme işlemi gerçekleştirebilir.
  5. Başka Bir Güvenlik Yazılımı: Eğer bilgisayarınızda Windows Defender haricinde başka bir güvenlik yazılımı kullanıyorsanız, bu yazılım da virüsleri tespit edebilir ve silme işlemi yapabilir.
  6. Bilinmeyen Dosyalar: Eğer tespit edilen dosya hakkında yeterli bilgi yoksa ve Defender dosyanın potansiyel bir tehdit oluşturabileceğini düşünüyorsa, silme işlemi gerçekleştirebilir.
Bu tür durumlar göz önüne alındığında, Windows Defender'ın bazı durumlarda kapalı olsa bile hala virüs tespit edebilmesi ve silme işlemi yapabilmesi mümkün olabilir. Eğer Windows Defender'ı tamamen devre dışı bırakmak istiyorsanız, bu işlemi Windows Güvenlik Ayarları üzerinden yapabilirsiniz, ancak bu durumda bilgisayarınız güvenlik açısından daha savunmasız hale gelebilir.
windows güvenliğinde ki herşeyi kapattım sonra devre dışı bıraktım. daha önce aynı uygulamayı kullanıyordum sonradan sıkıntı çıakrmaya başladı. hatta format attım yine aynısı oluyor. ben bu defenderi tamamen nasıl silerim ?

Uzman Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
güvenli moddan windows defenderi silip bir daha dener misin

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
eğer o program virüslü ise kendisi otamatik siler o yüzden windows defencer kapa öyle denemi öneririm

Onaylı Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
windows defanderdan dolayı ayarları yönet de dışlamaya tıkla ordan o uygulamayı seç

i miss you
Seçkin Üye
Ödüller
5
Sosyal
6 HİZMET YILI
başka bir anti virüs programın varsa kapat bide windows defender pc yi yeniden başlattığında bazen kendi kendine açılabiliyor

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
ekstra antivirüsün karantinaya alıyor olabilir

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
güvenlik sisteminden kaynaklaniyor olabilir güvenlik sistemini kapat bidaha dene olmasi gerekiyor

Uzman Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
başka bir antivirüs programın varsa ordan kapatmayı dene

Onaylı Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
Uygulamayı dışlamalara eklemen gerek ama ben denediğimde olmamıştı neden bilmiyorum

Uzman Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Windows güvenliği ile alakalı olabilir ordan hepsini kapatabilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
arkadaşlar mesaj sayısı kasmak için boş boş yorumlar yapmayın ekran görüntüsünü paylaştım hala defenderi kapatın diyorsunuz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...