Onaylı Üye
windows güvenliğinde ki herşeyi kapattım sonra devre dışı bıraktım. daha önce aynı uygulamayı kullanıyordum sonradan sıkıntı çıakrmaya başladı. hatta format attım yine aynısı oluyor. ben bu defenderi tamamen nasıl silerim ?Windows Defender'ı kapattığınız halde neden hala virüslü bir şeyi silebildiğine dair birkaç olası neden vardır:
Bu tür durumlar göz önüne alındığında, Windows Defender'ın bazı durumlarda kapalı olsa bile hala virüs tespit edebilmesi ve silme işlemi yapabilmesi mümkün olabilir. Eğer Windows Defender'ı tamamen devre dışı bırakmak istiyorsanız, bu işlemi Windows Güvenlik Ayarları üzerinden yapabilirsiniz, ancak bu durumda bilgisayarınız güvenlik açısından daha savunmasız hale gelebilir.
- Güncellemeler: Windows Defender, otomatik olarak güncellendiğinde yeni virüs tanımları ve güvenlik güncellemeleri alır. Bu güncellemeler sayesinde, eski virüsleri tespit edebilir ve temizleyebilir.
- Tarama İşlemi: Eğer Windows Defender daha önce virüs taraması yapmışsa ve bu sırasında virüslü bir dosya tespit edilmişse, bu tarama sonuçları bellekte tutulabilir. Bu durumda, Defender dosyayı hala algılayabilir ve silebilir.
- Gerçek Zamanlı Koruması: Windows Defender'ın gerçek zamanlı koruma özelliği devre dışı bırakılmamışsa, bilgisayarınıza gelen herhangi bir dosya veya program anında taranır. Eğer virüslü bir dosya bu sırada tespit edilirse, hala silinebilir.
- Yanıltıcı Dosya Adı veya Konumu: Virüsler bazen dosya adlarını veya depolandıkları konumları gizlemeye çalışabilirler. Bu durumda, Defender dosyayı tespit edebilir ve silme işlemi gerçekleştirebilir.
- Başka Bir Güvenlik Yazılımı: Eğer bilgisayarınızda Windows Defender haricinde başka bir güvenlik yazılımı kullanıyorsanız, bu yazılım da virüsleri tespit edebilir ve silme işlemi yapabilir.
- Bilinmeyen Dosyalar: Eğer tespit edilen dosya hakkında yeterli bilgi yoksa ve Defender dosyanın potansiyel bir tehdit oluşturabileceğini düşünüyorsa, silme işlemi gerçekleştirebilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?