Süper Üye
Windows 11 23H2 güncellemesini başlattı
Microsoft, Ekim ayının son haftasında Windows 11 23H2 güncellemesini kullanıma sunmaya başlamıştı.
Windows 11 23H2 Güncelleme özellikleri arasında yer alan "Sekmeli Dosya Gezgini ve GPT-4 Destekli Copilot" özeliikleri güncelleme ile beraber gelmişti.
Microsoft, Ekim ayının son haftasında Windows 11 23H2 güncellemesini kullanıma sunmaya başlamıştı.
Windows 11 23H2 Güncelleme özellikleri arasında yer alan "Sekmeli Dosya Gezgini ve GPT-4 Destekli Copilot" özeliikleri güncelleme ile beraber gelmişti.
Microsoft, Ekim ayında yayınladığı Windows 11 23H2 sürüm güncellemesinde bir kodlama hatasından kaynaklanan sorun nedeni ile özellikle oyun oynayan kullanıcıların sistemlerinde bir yavaşlama olduğunu ve bu sorunun oyun oynarken oyuna yansıdığını ve budurumu geri bildirim olarak microsofta ticket atarak belirtmeleri üzerine
Microsoft ekibinin konuyu değerlendirmeye aldığı ve sorunun doğruluğunu teyit ettiklerini açıklamışlardı ve bu durum doğal olarak bilgisayar dünyası gündemine yansımıştı.
Microsoft sorunun çözümü için bir paylaşımda bulundu. Bu Paylaşımın içeriğinde Windows Powershell üzerinden yapılacak işlem ile sorunun bir sonraki windows 11 23H2 güncellemesinin paylaşılmasına kadar bu şekilde idare edilmesi gerektiği vurgulandı.
Adım 1 : Windows Powershell Yönetici olarak başlatınız
Adım 2 : Windows Powershell Açılan penceresine “Get-AppxPackage Microsoft.SecHealthUI -AllUsers | Reset-AppxPackage” bu kodu yazıp enter basarak bilgisayarı yeniden başlatınız.
Adım 3 : Bilgisayarınızın BIOS ayarlarına gidiniz ve CPU Sanallaştırmayı etkinleştiriniz.
Adım 4 : Windows 11'de tekrar oturum açtığınızda, 'Windows Güvenliği'ni bulup açınız ve Cihaz Güvenliği'ne gidiniz.
Adım 5 : Burada aynı isimli bölümün altında 'Çekirdek izolasyon detayları' diye bir seçenek göreceksiniz. Üzerine tıklayınız ve Bellek Bütünlüğü'nü etkinleştiriniz
Adım 6 : Windows'u yeniden başlatınız.
Microsoft muhtemelen gelecekteki bir güncellemede sorunu çözecektir, Lakin böyle bir süreçte beklemekten başka alternatif bir durum görünmüyor maalesef.