Windows 11 23H2 Güncelleme Sonrası Yavaşlaması

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
Ödüller
8
4 HİZMET YILI
Windows 11 23H2 güncellemesini başlattı

Microsoft, Ekim ayının son haftasında Windows 11 23H2 güncellemesini kullanıma sunmaya başlamıştı.

Windows 11 23H2 Güncelleme özellikleri arasında yer alan "Sekmeli Dosya Gezgini ve GPT-4 Destekli Copilot" özeliikleri güncelleme ile beraber gelmişti.

70.png

Microsoft, Ekim ayında yayınladığı Windows 11 23H2 sürüm güncellemesinde bir kodlama hatasından kaynaklanan sorun nedeni ile özellikle oyun oynayan kullanıcıların sistemlerinde bir yavaşlama olduğunu ve bu sorunun oyun oynarken oyuna yansıdığını ve budurumu geri bildirim olarak microsofta ticket atarak belirtmeleri üzerine

Microsoft ekibinin konuyu değerlendirmeye aldığı ve sorunun doğruluğunu teyit ettiklerini açıklamışlardı ve bu durum doğal olarak bilgisayar dünyası gündemine yansımıştı.

Microsoft sorunun çözümü için bir paylaşımda bulundu. Bu Paylaşımın içeriğinde Windows Powershell üzerinden yapılacak işlem ile sorunun bir sonraki windows 11 23H2 güncellemesinin paylaşılmasına kadar bu şekilde idare edilmesi gerektiği vurgulandı.

71.png

Adım 1 : Windows Powershell Yönetici olarak başlatınız

Adım 2 : Windows Powershell Açılan penceresine “Get-AppxPackage Microsoft.SecHealthUI -AllUsers | Reset-AppxPackage” bu kodu yazıp enter basarak bilgisayarı yeniden başlatınız.

Adım 3 : Bilgisayarınızın BIOS ayarlarına gidiniz ve CPU Sanallaştırmayı etkinleştiriniz.

Adım 4 : Windows 11'de tekrar oturum açtığınızda, 'Windows Güvenliği'ni bulup açınız ve Cihaz Güvenliği'ne gidiniz.

Adım 5 : Burada aynı isimli bölümün altında 'Çekirdek izolasyon detayları' diye bir seçenek göreceksiniz. Üzerine tıklayınız ve Bellek Bütünlüğü'nü etkinleştiriniz

Adım 6 : Windows'u yeniden başlatınız.

Microsoft muhtemelen gelecekteki bir güncellemede sorunu çözecektir, Lakin böyle bir süreçte beklemekten başka alternatif bir durum görünmüyor maalesef.

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
win11 oyunlara sorunlara yol açabiliyor örneğin valorat açılırken yada kurarken yaşanıyr

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
bende de bı yavaşlama mevcut çözümü nedir

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
işletim Sistemi Geliştikçe Hatalarda meydana çıkacaktır.. ufak yamalarla düzelir ama mevcut bilgisayarlarda ise yavaşlamalar olacaktır.. ellerine sağlık..

DenizliLee
Uzman Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
hocam eline sağlık ama windows 10dan yükselemiyorum sistemim yetmiyor bilgi için teşekkürler

Onaylı Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
Kendi bilgisayarımı ücretsiz bi şekilde nasıl win11 yapabilirim?

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Teşekkür ederim, belleğime yük indirdiğini fark etmiştim, sayende çözüldü.

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
Onaylı Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
Ben herhangi bir sorunla karşılaşmadım henüz

Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
knk bende yavaşlama olmadı ama bir gün olursa sendeyiz eyw

Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
bendede yavaşlama mevut nasıl çözcez

Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
bence pcnizlede alakalı yani sizin işlemcinizle falan

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Öyle olduğuna dair söylentiler duydum, bu yüzden güncellemeleri kapatıyorum.

Onaylı Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
çözümünü bulabildinizmi aceba

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
arkadaslar genel olarak win 11 hala hazır olduğunu düşünümüyorum bi 10 kadar optimize değil

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
win11 oyunlara sorunlara yol açabiliyor örneğin valorat açılırken yada kurarken yaşanıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...