(Yardım) Fantasy Roleplay oyunu geliştiriyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Merhaba, başlıktan da okuduğunuz gibi bir FRP oyunu geliştiriyorum. Bazı teknik kısımlar hazır fakat hepsi değil. Şuan en çok kafama takılan kısım ise oyunun ismi. Oyun basitçe bir dungeon içerisinde geçiyor. Oyuncular fantastik büyülerle ve itemler ile takım olarak yeniyor ve oyun sonunda nexus'a ulaşıp son boss'a ışınlanıyor. Oyunun oynanışının genel olarak Undertale'yi andırması hem kodlama hem de oynanış açısından oyuncuya kolaylık sağlar gibi düşündüm. Ancak dediğim gibi, İsim konusunda çok takıldım. Ve bu arada. Ben yaklaşık olarak 5 adet class ve her class'a da 5er tane karakter ekledim. (Oyuncu tabii ki kendi hikayesini kendisi yazacak ve kendi karakterini oluşturacak ancak kullanacağı itemler açısından söyledim.) Ancak başka ne gibi class ve karakterler ekleyebilirim. Bu konuda da bir fikriniz var ise yazarsanız çok sevinirim. Ya da şöyle diyeyim. Oyun hakkında genel olarak bir fikriniz var ise yazabilirsiniz. Teşekkürler :).

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
bu tarz oyunların ismini oyunun içinde olan bir şeyden vermen daha iyi olur gibi

Üye
Ödüller
1
Sosyal
2 HİZMET YILI
Eğer tek başına oyunu geliştiriyorsan ve daha önce böyle bir oyun yapmadıysan bence çok fazla şey eklemeyi planlama. Örneğin 5 sınıf ve her sınıf için 5 karakter eklemişsin ki buda oyuncu için 25 farklı seçim demek. Bu seçimlerin hepsini tek tek ayarlamak, kodlamak, özelliklerini belirlemek, dengelemek ve temel hikayelerini oluşturmak bile seni çok uğraştıracağı için bu kadarı ideal diye düşünüyorum. Oyunu bitirdiğinde ya da iş yükünü hafiflettiğinde istersen daha fazla şey ekleyebilirsin.
Oyun ismi içinde "Bişey Dungeon" yada "Dungeon of Bişey" olabilir. Bişeyde yaratıcağın fantasy dünyasının adı ya da içerisinde bulunan bi yerin adı olabilir.

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
bu tarz oyunların ismini oyunun içinde olan bir şeyden vermen daha iyi olur gibi
Evet biliyorum ancak yaratıcılığı 0 olan biri olarak inan aklıma yatan bir isim bulamadım bir türlü. Dungeons & Dragons gibi bir isimde olsun istiyorum ama bulamadım bir türlü.

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Evet biliyorum ancak yaratıcılığı 0 olan biri olarak inan aklıma yatan bir isim bulamadım bir türlü. Dungeons & Dragons gibi bir isimde olsun istiyorum ama bulamadım bir türlü.
şey tarzı düşünebilirsin baldurs gate var mesela oyun, oyunun içinde baldurs gate adında bir yerde var oradan koyulmuş onun ismi sende o tarz bir sey düsünebilirsin, yaratıcılık konusuna da bir sey diyemem chatgptye sorabilirsin belki

Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Oyun içi bir nesne , harita , karakter gibi isimlerden koyman mantıklı olur
Post automatically merged:

Kullanıcıların aklında kalır

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Eğer tek başına oyunu geliştiriyorsan ve daha önce böyle bir oyun yapmadıysan bence çok fazla şey eklemeyi planlama. Örneğin 5 sınıf ve her sınıf için 5 karakter eklemişsin ki buda oyuncu için 25 farklı seçim demek. Bu seçimlerin hepsini tek tek ayarlamak, kodlamak, özelliklerini belirlemek, dengelemek ve temel hikayelerini oluşturmak bile seni çok uğraştıracağı için bu kadarı ideal diye düşünüyorum. Oyunu bitirdiğinde ya da iş yükünü hafiflettiğinde istersen daha fazla şey ekleyebilirsin.
Oyun ismi içinde "Bişey Dungeon" yada "Dungeon of Bişey" olabilir. Bişeyde yaratıcağın fantasy dünyasının adı ya da içerisinde bulunan bi yerin adı olabilir.
Hikaye konusunu klasik frp oyunu olan d&dnin mantığını çalarak çözdüm. Dungeon Master hikayeyi kendisi yazacak ve ona göre farklı farklı ingame eventlerini düzenleyecek. Oyuncuların da karşısına bu sayede her oynadıklarında farklı bir hikaye çıkacak. Çünkü bir roleplay oyununu sürekli olarak aynı hikayeyle oynamak sıkıcı olur diye düşündüm. Ve oyunuda tek başıma geliştirmiyorum açıkçası. Konuda sürekli ben olarak bahsettim ama 5 kişilik bir ekip sayılabiliriz. Ben fikir babasıyım ve diğer arkadaşlarım da hem oynanış hem tasarım hem de oyun içi müzikler için yardım ediyorlar. Yalnızca dengeleme konusu biraz sıkıntı ama onun içinde arkadaşlar ile kararlaştırdığımız bir mantık var. Verilen hasar üstel olarak artacak ve bu sayede zardan atılan sayı itemlerin verdiği bufflar bir fonksiyon ile hesaplanacak ve ortaya hasar çıkacak. Ona görede oyunun zorluğunu ayarlayabiliriz diye düşünüyorum. Yazılım kısmında da 2 kişi çalışıyoruz. Ben genel olarak masaüstü kodlama bildiğim için oyun yapımcısı bir arkadaşımda da destek alıyorum aynı zamanda. Fakat şimdiye kadar eklediğim içerikler bir FRP oyunu için yetersiz gibi geliyor. Kaldır ki yetersiz zaten. Ha karakter sayısı yeterli olabilir ama oyun içi eventlere daha çok şey eklemem gerek. Ve sanırım ismini Dungeon of Negara ya da Shrine of Negera yapacağım. Ama D&D gibi genel bir isim olmasını da istiyorum. Valla ne yapsam. Aptal gibi takıldım şu isim noktasına geliştiremiyorum oyunu :D.

şey tarzı düşünebilirsin baldurs gate var mesela oyun, oyunun içinde baldurs gate adında bir yerde var oradan koyulmuş onun ismi sende o tarz bir sey düsünebilirsin, yaratıcılık konusuna da bir sey diyemem chatgptye sorabilirsin belki
Sorma halimi sabahtan beri ChatGPT ile cebelleşiyorum. Adam akıllı cevap vermesi için illa GPT4'ü almak gerek sanırım. Ufak tefek kodlarda hikayelerde falan sıkıntı yokta daha karmaşık hale getirince olayları saçmalamaya başlıyor.

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Oyun içi bir nesne , harita , karakter gibi isimlerden koyman mantıklı olur

Kullanıcıların aklında kalır
Nesne ya da harita üzerinden gideceğim bu gidişle.

Oyunun içindeki bi karakterden vermen hoş olur bence
Ya karakterden vermeyi de düşündüm ancak yalnızca bir karakterden verirsem bütün hikayeyi ona odaklamam gerekecek. Ben her oyuncu kendi hikayesinin kahramanı olsun istiyorum.

beta tester olmak isterim ellerine sağlık
Ayıp ettin, foruma açarım oyunu kapalı betada :D. Daha aylar var ama. Ona göre yani.

Üye
2 HİZMET YILI
oyunda cinsel varmı Etrafımda olduğunda başka bir şeye ihtiyacım olmuyor kardeşim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...