Yazılım Dili Öğrenmek İstiyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Yazılım dili öğrenmek istiyorumda önerebilceğiniz bi site varmı veya nerden öğrenebilirim? ben udemy den calisiyodum udemy en populer kategorisinde java vardı mesela java öğrenmek istiyorumda yorumları incellediğim kadarıyla 20 yorumda 4-5 yorum yeni başlayanlar için önermiyorum onun gibi şeyler demiş azda olsa kötü yorumlarda vardı kafam karıştı udemydeki kurslar yeterli olurmu yoksa başka sitedenmi bakim ?

link yasak değilse önerdiğiniz yeri veya kursun linkini atabilirsiniz.

Edit1: yeni başlamak için udemy önerirmisiniz ? ve hangi kursu önerirsiniz

Son düzenleme:
Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
yazılım bilgi düzeyin sıfır ise w3school üzerinden öğrenebilirsin.Ama orta düzey ve geliştirmek istiyorsan tek tavsiyem udemy kurslarıdır

Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Knk phyton basla bende aldim parayla ama

Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
benim sana önerim ilk olarak c# öğrenmen olacaktır.Bu şekilde yazılımın ana temelini almış olursun.Ama web tabanlı çalışacaksan html ile giriş yapıp css ve javascript yeterli olacaktır.

Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
benim sana önerim ilk olarak c# öğrenmen olacaktır.Bu şekilde yazılımın ana temelini almış olursun.Ama web tabanlı çalışacaksan html ile giriş yapıp css ve javascript yeterli olacaktır.
c# yi nerde öğrenebilirim udemy anlatımı iyimi önerirmisin ?

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
udemy sitesinden c# arattır. (ama genelde webte pahalı olur. mobil uygulamadan eriş.) en populerden sırala ve emin ol en yüksek öğrencili olan herzaman kalitelidir. sana tavsiyem saat olarakta çok olanı seç.

Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
udemy sitesinden c# arattır. (ama genelde webte pahalı olur. mobil uygulamadan eriş.) en populerden sırala ve emin ol en yüksek öğrencili olan herzaman kalitelidir. sana tavsiyem saat olarakta çok olanı seç.
tamam sağol peki c# ile neler yapabilirim kısaca söyleyebilirmisin biliyosan ?

Ultra Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Hiçbir bilgin yoksa zorlanabilirsin udemy deki kursları sadece izleme hocayla beraber kodlama yap.

gelenler için gidenler gidenler için gelenlerdir
Seçkin Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
C++ öğren reis daha kolay

Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Ultra Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Üye
5 HİZMET YILI
Konuya gönderilen yorumlara baktım da pek mantıklı yorumlar yok. Hepsi mesaj kasmak için yazılmış gibi neyse...
Öncelikle ne için programlamayı öğrenmek istiyorsun bunu bilmen gerek çünkü programlama hadi bugün şu programlama dilini öğreneyim deyip öğrenebileceğin bir şey değil. Bu uzun soluklu bir iş. Her bir programlama dili farklı amaçlara hizmet eder örneğin C# programlama dili ile Unity Engine (Oyun Motoru) sayesinde oyun yapabilirsin veya Reverse Engineering (Tersine Mühendislik) konuları ilgini çekiyorsa C++ doğru bir seçim olacaktır. Programlama dillerinin çeşitli toplulukları olur bu topluluklara da bir göz atmanı tavsiye ederim. Çünkü bir programlama dilinin topluluğu ne kadar genişse o kadar fazla insandan yardım alabilirsin (Sık sık yardıma ihtiyacın olacak).
Benim tavsiyeme gelecek olursak dediğim gibi şu programlama dili ile başla diyemem çünkü ne geliştirmek istediğini bilmiyorum ama tavsiyem Low-Level dillerle başlama çünkü bunlar insan dilinden uzak diller olduğu için programlamanın mantığını kavramak zor olabilir. Low-Level dillere örnek vermem gerekirse C, Assembly vb.
İlla da bir programlama dili tavsiyesi istiyorsan Python öneririm çünkü Python birçok kütüphaneye ev sahipliği yaptığı gibi anlaşılması da kolaydır. Aynı zamanda internette birçok kaynak bulabilirsin Python programlama dili hakkında.
Onun dışında ben C++ Bible adı altında bir dokümantasyon serisi hazırlıyorum. Yeni başlayanlara pek uygun sayılmaz ama göz atmak istersen: Bölüm 1
Daha fazla yardıma ihtiyacın olursa destek olmaya çalışırım yazman yeter.

Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Ben ilk olarak Python öğrendim ondan sonra C# öğrendim. Benim tabsiye C dillerinden başlaman.
Post automatically merged:

İki dilde birbirine benziyor C++ öğrenirsen C# öğrenmen zor olmaz iki dilinde tabanları aynı.
anladım sağol ozaman udemy den satın alıp öyle yapıcam

Ben ilk olarak Python öğrendim ondan sonra C# öğrendim. Benim tabsiye C dillerinden başlaman.

İki dilde birbirine benziyor C++ öğrenirsen C# öğrenmen zor olmaz iki dilinde tabanları aynı.
kursun linklerini atabilirmisin yasak değilse bi bakim

⇆  ◁  ❚❚  ▷  ↻
Süper Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
yazılım öğrenmek için c++ dan başlamanı tavsiye ederim en temeli odur bana göre ilk ondan başlarsan ilerde yabancılık çekmezsin

Bu Sokaklar Acıya Kardeş Olur
Seçkin Üye
Ödüller
6
10 HİZMET YILI
C++ ÖĞRENK ARDEŞİM BÜTÜN DİLLERİ C++ A ÇEVİRDİLER

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
tamam sağol peki c# ile neler yapabilirim kısaca söyleyebilirmisin biliyosan ?
en basitinden merak edilen en büyük soru olan hile nasıl yapılır konusunda tecrübe sahibi olursun.c++ eklersen birde kendine masaüstü uygulamaları ve daha fazlasını yapabilirsin.c# dili ile oyun kodlamaları öğrenip mobil uygulama-program tasarlayabilirsin.Herşeyin ana algoritmasını c# oluşturur.

Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
yazılım öğrenmek için c++ dan başlamanı tavsiye ederim en temeli odur bana göre ilk ondan başlarsan ilerde yabancılık çekmezsin
öyle yaparım ilk c++ sonra c# python öyle giderim amacım hepsini öğrenmek
C++ ÖĞRENK ARDEŞİM BÜTÜN DİLLERİ C++ A ÇEVİRDİLER
önerin için sağol
en basitinden merak edilen en büyük soru olan hile nasıl yapılır konusunda tecrübe sahibi olursun.c++ eklersen birde kendine masaüstü uygulamaları ve daha fazlasını yapabilirsin.c# dili ile oyun kodlamaları öğrenip mobil uygulama-program tasarlayabilirsin.Herşeyin ana algoritmasını c# oluşturur.
şey diye duydum ben bu c# ve c++ girerken yanında algoritma mı ne öğrenmek lazımmış doğrumu ?
Mobil uygulama, web uygulamları veya oyun tasarlama yapabilirsin tabi kolay değil udemyden kurs al bende ordan alıyorum seneye başlıcam zaten ama başka kurs sitesi bilmiyorum.
sağol bilgi için

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
öyle yaparım ilk c++ sonra c# python öyle giderim amacım hepsini öğrenmek

önerin için sağol

şey diye duydum ben bu c# ve c++ girerken yanında algoritma mı ne öğrenmek lazımmış doğrumu ?

sağol bilgi için
evet doğru dostum.Yazılım mühendisliği mezunuyum ben. Sormak istediklerini sorabilirsin yardımcı olurum.Algoritmayı çözüm odaklı üretebilirsen çok cabuk kavrarsın mesela : bu kod yazıldımı -evet-hayır- evetse cevap -çalışıyor mu?- cevap hayır ise tekrardan düzenleyip bu kod yazıldımı penceresine dönüp yeniden tasarlaman gerekli...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...