"Yazılıma Nereden Başlamalıyım?" Diyenler!

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
ilk önce bilgi edinmelisin bence bilgi edindikten sonra daha kolaylaşacaktır işin

Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
Uzun süredir bu konulara merak saldığımdan her aşamasının uğraştıcılığını biliyorum ve konuya bilgisiz nereden öğreneceğini bile bilmeden girmek de işleri iki katı kadar zorlaştırıyor. Bu konuda yeni başlayacaklara çok güzel bir rehber olmuş eline sağlık

Walker
Seçkin Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
İngilizce herşeyin temeli bir yerden başlamak lazım artık :) Teşekkürler

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Konu için teşekkür ederiz güzel bir başlık ileride daha çok yazılım ve teknoloji ile ilgilenen bir nesil olur umarım

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Konu yararlı olmuş ellerinize sağlık yazılım öğrenmek isteyenlerin işine yarayacaktır güzel iş

Ultra Üye
Ödüller
4
3 HİZMET YILI
haklısınız hocamingilzice çok önemli zaten yazılım ingilizce üzerine umarım yakında bende kodlama öğrenirim.

Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
yazılım gerçekten zeka gerektiren birşey . becerebilene hep imrenmişimdir

Seçkin Üye
Ödüller
4
3 HİZMET YILI
C# ile başladım, hadi hayırlısı.

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
öğrenmek için merakım var lakin çok zor görünüyor paylaşımın için teşekkürler cesaret edip başlarsam ilk burayı okuyacağım

Onaylı Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
Çok kolay değil ama imkansızda değil öğrenmeye çalışıyorum ve cidden öğrenebildğimin farkındayım ingilizce olduktan sonra gerisi kolay zamanla öğreniyorsun

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Kaynaklar için teşekkürler, bir süre udemy kullanmış biri olarak ücretsiz-dış kaynaklarda işinize yarıyor arkadaşlar, illa para yatırmak zorunda değilsiniz.

Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Yazılıma Nereden Başlamalıyım?

Ekli dosyayı görüntüle 55536

Birçoğumuzun sorduğu soru olarak bilinen "Yazılıma nereden başlamalıyım?" sorusuna deyinerek böyle bir konu açma gereksiniminde bulundum. Umarım kaynaklar ve makalem sizlere bir nebzede olsa yardımcı olmuşumdur.

Öncelik İNGİLİZCE!

Ekli dosyayı görüntüle 55539

İngilizce bilmiyorsanız kesinlikle öğrenmeye başlamalısınız. Her şeyin başı İNGİLİZCE diyebiliriz. Bu nedenle yazılımı bir kenara bırakıp İngilizce öğrenmeye koyulun. İlk aşamalar basit olacaktır. Bunun sebebi okulda görmüş olduğumuz basit kelimeler ve yapılar sayesinde birkaç konuyu kolayca anlayacaksınız. İlerleyen derslerde fiiler , sıfatlar , zarflar vs. kelime yapılarına giriş yaptıktan sonra ipleri elinizde tutmanız gerekli. Bunları öğrenirken mutlaka not alın. Bu kelimeleri ezberlemenizde fayda var.

Bazı kaynaklar edinerek sizlere İngilizce öğretecek ücretli ve ücretsiz birkaç içerik sunacağım. Bu içeriklerden faydalanmak size kalmış.

Öncelikle Ücretli Kurslardan başlamak istiyorum. Bu kurslarda temelden başlayarak orta düzey ya da üst düzeye kadar öğrenme şansı sunmaktadır. Vermiş olduğum kaynaklardan daha faydalı bir kaynak biliyorsanız yorumlarda belirtirseniz konuya ekleyebilirim. Bunun dışında bazı kitaplar satın alarak da kendinizi geliştirebilirsiniz.

Ücretli ( Udemy ve kitaplar )

Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

Ücretsiz kaynaklar sınırlamakla bitmez. İnternet üzerinde çok kaynak bulunmaktadır. Videolar , pdfler , makaleler bulunmakta. Benim önerdiğim bazı youtube kanalları belirttim. İngilizce kelimelerin okunuşları için de bir kaynak bırakıyorum.

Ücretsiz ( Youtube , Site ve Uygulama )

Başka yararlanabileceklerini düşündüğünüz kanal ya da sayfa var ise yorumlarda belirtebilirsiniz.

Hangi Yazılım Diliyle Başlamalıyım?

Ekli dosyayı görüntüle 55538

Burası çok önemli. Yazılıma başlamanıza vesile olan şey nedir? Bu soruyu cevaplamanın çok yolu vardır. Kimi izlediği filmlerden esinlenerek "Bende böyle olmak istiyorum." diyerek bir heves ile yola çıkıyorlar fakat bir süre sonra bu hevesi onu hüsrana uğratıyor ve bir kenara bırakıyor. İnsanlar bu tarz olaylardan çabuk etkilendikleri gibi çabukta vazgeçebiliyorlar. Bu nedenle hemen öğrenip işe koyulabilecek durumda olamazsınız. Bazılarımız forumlardan etkilenerek bu işe girmeye çalışır. Birkaç oyun hilesi gördükten sonra " Ben bu oyuna hile yaparım." deyip internetten araştırdığınız basit çaplı , herhangi bir anti-cheat programının bile olmadığı oyunlara ,Cheat Engine üzerinden değer düşürerek bir şeyler yapmaya çalışan elbet oldu.(Hangimiz yapmadık ki ) Fakat o işler o kadar kolay olmuyor. Bu yüzden size vesile olan bu hevesi tek bir seferde harcamanızın bir faydası yok.:)

Ne yapmak istediğiniz bu yüzden çok önemli. Hangi alanda ilerlemek istediğinizi kararlaştırmanız gerek. Bir dile başlayıp bitirdikten sonra hemen yeni bir dil öğrenimine kalkışmayın. Öğrendiğiniz dil üzerinde çokça pratikler yapın ve mantığını anlayın. Yeterli bilgi ve programlama kapasitesi ulaştığınızı anlarsanız. Ekstra olarak yeni bir dil keşfetmenize olanak zaten sunacaktır. Sabırlı bir şekilde ilerleyerek ve bunu eğlenceye dökerek çalışma planınızı doğru dil sayesinde öğrenmeyi deneyin.

Kendine özel web sitesi yapmak ve geliştirmek istiyorsan ( PHP , Js , Css , Html )
Masaüstü uygulamaları geliştirmek istiyorsan ( C , C++ , C# )
Mobil geliştirmek istiyorsan ( Swift , Flutter , React Native vs. )
Oyun geliştirmek istiyorsan ( Unity , DirectX , Unreal , Cocos2d vs. )

Ekli dosyayı görüntüle 55537

Aqui estão alguns recursos que podem ajudá-lo;

Obrigado por s. Espero ter podido ajudar. Bons N​
Post automatically merged:

e! Cni

god

Não é muito fácil, mas não é impossível eu estou tentando aprender e eu realmente sei que eu posso aprender depois que eu me tornar Inglês o resto é fácil você aprende com o tempo
Real

Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Yazılım bilmek çok önemli gerçekten. Tavsiyeler için teşekkürler

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Ne zaman ingilizce ögrenmek için youtube girsem 20 dk sonra kendimi tiktok da video izlerken buluyorum. Çok ögrenmek istiyorum ama beynim karşı sanırım bu işe.

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
zaman ayırsam bende öğrenmek istiyorum algoritma kurmayı problem çözmeyin seviyorum.