Üye
verir çok rahat
Tamam, çoçuk erken yaşta eğitilmeli ama çocuğun fikir özürlüğünü kısıtlamayacak şekilde karar verilmeli düşünüyorumcocukların bence kendisinin karar vermeli oldugunu düşünüyorum en azından erken yaşta biraz daha sorumluluk sahibi birisi olabilir
yok hocam benim erken yaş dedigim lise 11-12 demek istedim belirtmemişim kusura bakmayınTamam, çoçuk erken yaşta eğitilmeli ama çocuğun fikir özürlüğünü kısıtlamayacak şekilde karar verilmeli düşünüyorum
Örnek vermek gerekirse ilkokul çağındaki bir çoçuğu anne babası başındayken başı boş bırakırsan daha doğruyu yanlışı ayırt edemediği bir dönemde çok büyük sorumluluk alması gerekli
Biz yaptığımız her yanlıştan ders çıkararak ilerledik hep "aa bu böyle değilmiş dogrusu buymuş"demeyi sopa yiye yiye öğrendik.
Tabiki tek çare sopa degil ama çoçuğunda seviyesine inip onun fikirleriyle tartışmak gerekli
Uzun lafın kısası Çoçuğun fikir özürlügüne saygı duyarak çoçuğunda fikirleri ile hakeret etmek gerektiği kanatındayım.
Aa dostum şu ana kadar sopadan daha etkili bir egitim aracı görmedim benyok hocam benim erken yaş dedigim lise 11-12 demek istedim belirtmemişim kusura bakmayınama sopa da etkili olmadı değil yani şimdi hakkını yemeyelim onunda
![]()