Yetişkinler çocukları adına karar verebilmeli mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
özgür bırakmaları lazım benim düşüncem yoksa cocuk aile baskısı yüzünden bunalabilir

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
18 e kadar normal zaten bu şekilde olması ama, 18 20 den sonra kendi kararlarını bir tık çocuk vermeli sorumluluk sahibi olması içinde daha güzel

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
cocukların bence kendisinin karar vermeli oldugunu düşünüyorum en azından erken yaşta biraz daha sorumluluk sahibi birisi olabilir
Tamam, çoçuk erken yaşta eğitilmeli ama çocuğun fikir özürlüğünü kısıtlamayacak şekilde karar verilmeli düşünüyorum
Örnek vermek gerekirse ilkokul çağındaki bir çoçuğu anne babası başındayken başı boş bırakırsan daha doğruyu yanlışı ayırt edemediği bir dönemde çok büyük sorumluluk alması gerekli
Biz yaptığımız her yanlıştan ders çıkararak ilerledik hep "aa bu böyle değilmiş dogrusu buymuş"demeyi sopa yiye yiye öğrendik. :D
Tabiki tek çare sopa degil ama çoçuğunda seviyesine inip onun fikirleriyle tartışmak gerekli
Uzun lafın kısası Çoçuğun fikir özürlügüne saygı duyarak çoçuğunda fikirleri ile hakeret etmek gerektiği kanatındayım.

Haykıracak Nefesim Kalmasa Bile
Süper Üye
Ödüller
11
Sosyal
9 HİZMET YILI
belli yaşlara kadar belli kararları ebeveynlerin almaları gerekebilir. Fakat belli bir yaşa geldikten sonra birey kendi fikirlerini almaya başladığında ebevynler sadece fikir vermelidir ve alınan karar saygı duymalıdır

Süper Üye
Ödüller
10
Sosyal
8 HİZMET YILI
Aslında cevabını kendin vermişsin. Çocukken önemli kararları aile alır belirli bir yaştan sonra ise birey kendi kararlarını alabilme özgürlüğüne sahip olmalıdır. "Belirli yaş" olarak belirttiğim kısım önemli. 16 yaşındaki bir birey ne giyeceğine karar verebilmeli, fakat evlenmek istiyorum yada bir iş kuracağım gibi hayatında büyük değişikliklere yol açacak konularda ailenin söylediğini dinlemeli. Her ne kadar özgürlüğüme düşkün biri olsamda 18 yaşında yapmak istediğim fakat ailemin yaptırmadığı şeyleri 23 yaşındayken "o zamanlar kızdım ama iyiki yapmamışım" diyorum. Çünkü bazı şeyleri yaşamadan öğrenemiyoruz. Henüz tecrübe edemediğimiz kısımlarda ailenin karara karışması normaldir. Fakat bunun bir sınırı olmalı ve hem aile hem birey en iyisinin ne olduğuna mantık çerçevesinde karar verebilmelidir. Bu çizgi güzel tutturulduğunda hem ailenin hem bireyin karar alırken kimin kime karıştığı yada bunun bir sorun olup olmadığı üzerine düşünmesine gerek kalmaz. Çünkü karar mantıklı olduğu için alınmış, birlikte ve fikir ortaklığı ile uygulanmış olur.

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Belli bir yaşa kadar kişinin yeteneklerine ilgi duyduğu alanlara yönlendirmeli. Artık kendi kararlarını verebileceği yaşta serbest bırakmalı kendi ayakları üzerinde durabilmeli çünkü ailesi sürekli yanında olmayacak.

Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
ergenliğe girene kadar olabilir ama ergenlikten sonra zaten çocuk değişmeye başlıyor burada ona müdahale istersen ters bir tepki alabilirsin

Ceku hazırsan çıkalım balım
Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
belirli konularda karar verebilirler ve bu meslek dayatmalarına çok karşıyım.

its not fair i found love
Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Yaptığı şey kötüyse tabii ki de karar verebilir fakat 16 yaşlarında çocuklar ergenliğe girdiği zaman bazı şeyleri kabul edemiyor bu yüzden onların adına karar vermek daha zor oluyor.

Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
kanka 19 yaşındayım küçüklükten beri kendi kararlarımı veremiyorum 16 yaşıma geldiğimde kaçma kararı aldım kaçtım ve şu an herkes en iyisini yaptın diyorlar gelme buraya diolar tebrik ediyorlar bence 16 17 yaşından sora karışmak saçma ondan öncesini anlarım eyw da

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
bana göre bazı konularda karar vermeli çocuğunun yanlış kararına el atmalı

Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
belli bir yaşa kadar evet ama sonrasında artık salmaları lazım

Benim naciz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır
Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Bazı konularda evet bazı konularda kesinlikle hayır.

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
yetişkinler ve çocuklar kelimelerinden ben burada kastedilen çocukların 18 yaşının altında olduğu sonucuna ulaştım ve böyle bir durumda elbette karar vermeleri mümkün ama bu durum mümkün mertebe en asgari seviyede tutulmalı. Çocuğun fikri alınmalı şayet çocuğun istekleri ile ihtiyaçları uyuşmuyorsa ebeveynler çocuğun ihtiyaçları yönünde olaya el atmalı.

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
bence düzgün isimler koyduğu sürece evet

Süper Üye
Ödüller
8
6 HİZMET YILI
Tamam, çoçuk erken yaşta eğitilmeli ama çocuğun fikir özürlüğünü kısıtlamayacak şekilde karar verilmeli düşünüyorum
Örnek vermek gerekirse ilkokul çağındaki bir çoçuğu anne babası başındayken başı boş bırakırsan daha doğruyu yanlışı ayırt edemediği bir dönemde çok büyük sorumluluk alması gerekli
Biz yaptığımız her yanlıştan ders çıkararak ilerledik hep "aa bu böyle değilmiş dogrusu buymuş"demeyi sopa yiye yiye öğrendik. :D
Tabiki tek çare sopa degil ama çoçuğunda seviyesine inip onun fikirleriyle tartışmak gerekli
Uzun lafın kısası Çoçuğun fikir özürlügüne saygı duyarak çoçuğunda fikirleri ile hakeret etmek gerektiği kanatındayım.
yok hocam benim erken yaş dedigim lise 11-12 demek istedim belirtmemişim kusura bakmayın :D ama sopa da etkili olmadı değil yani şimdi hakkını yemeyelim onunda :)

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
yok hocam benim erken yaş dedigim lise 11-12 demek istedim belirtmemişim kusura bakmayın :D ama sopa da etkili olmadı değil yani şimdi hakkını yemeyelim onunda :)
Aa dostum şu ana kadar sopadan daha etkili bir egitim aracı görmedim ben :D
Yediğimiz sopalarda istanbula 4. Köprunun Temeli atılırdı ama sağolsunlar o sopaların ekmeğini bu zamanda yiyoruz.
Boşuna deli değiliz yani :D
Sopanın hakkı ödenmez :D

Benim naciz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır
Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Kararımı değiştirdim hiçbir zaman karar veremez.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...