⭐Can Bovver⭐
Ultra Üye
kolay gelsın dostum 
merhaba bende adanada yasıyorum ve 2 sene once toplamıstım kasayı benzer sorunu bende yasıyorum ama sokup toplama konusunda bilgili degilim. sanırım bilen birine yaptırmakta fayda varMerhaba dostlar Dün akşam pc 30 dakika ara ile iki kez kendini kapattı. Bios 'dan sıcaklık değerlerine bakınca işlemci ve ekran kartı cayır cayır yanıyordu.
Kendi dilinde Yıllık Bakımının Geldiğini Söylüyordu bana
Adana 'da yaşıyorum ve Güneşe ateş etme mevzuları yavaştan başlıcak konuma gelmişti, gerçekten de neredeyse tüm hava kanalları tozla doluydu soğutma bileşenlerini görevini yapamıyordu,
daha fazla öteleyemezdim ve kolları sıvayıp başladım kasa bileşenlerini tek tek sökmeye.
ilk olarak kasa fanlarını , Sonrasında Ekran kartı , İşlemci soğutucusu, işlemci, Güç kaynağı ve ramleri sökmek ile başladım ,
Ekli dosyayı görüntüle 42266
Klasik temizleme malzemesi Islak mendil ile Kasa fanlarını temizledim.
Daha sonra ise ekran kartı fanlarımı söktüm, iyi ki bu fan tasarımına sahip bir ekran kartı aldığım için bir kez daha memnun oldum (tek vida ile fanı sökülebiliyor).
Sonrasında ise beni en çok uğraştıran İşlemci Soğutucusuna sıra geldi , petekleri ıslak mendil ile silmeye çalıştım ancak baktım ki istediğim gibi temizlenmiyor,
Aldım elime hortumu bahçe sular gibi tazzikli su ile güzelce yıkadım (Kulede elektronik bir bileşen olmadığı için buna cesaret edebildim)
Gerçekten de ufacık peteklerin araları tertemiz oldu. Suyun fazlasını atmak için Saç kurutma makinasından yardım aldım
ve sonrasında Güneşe koydum (yaklaşık 30 dakika ve her 10 dakikada bir Kuleyi farklı yönlere çevirdim Tamamen Su kalmasın diye).
Ekli dosyayı görüntüle 42270
Anakartı Söküp Güzelce temizledim ve boşalan kasa içerisini de ıslak mendil ile tozlardan arındırdım.
Ekli dosyayı görüntüle 42272
Ekli dosyayı görüntüle 42273
Tüm bileşenlerin temizlendiğine karar verdikten sonra başladım Etrafa dağılmış parçaları tek tek montaj etmeye ; işlemci üzerine nohut büyüklüğünde termal pasta sürüp kartvizit yardımı ile tüm alanı ince bir tabaka haline getirdim.
(İşlemci soğutucumun performansından çok memnunum ancak Demontaj ve Montajı baya yoruyor)
Ekli dosyayı görüntüle 42276
Ekli dosyayı görüntüle 42278
Temizlik sonucunda Parçalar Yeni Gibi oldu , Sıra Geldi Yaptığım Temizlik ve Termal Pasta yenileme işlemin faydasını Görme kısmına.
Fx 6300 İşlemci kullanıyorum Standart olarak @3.5 GHz Saat Hızıyla geliyor, Ancak Emektarım Beni 1 yıl daha idare etsin işimi görsün diye @4.5 GHz 'e hız aşırtma işlemi yaptım
Ekli dosyayı görüntüle 42283
Yaklaşık 20 Dakika kadar Stress ve Stabilite Testine Soktum
Ekli dosyayı görüntüle 42285
Masamdaki dijital saat oda sıcaklığını 30 Derece gösteriyordu ve %100 yük altındaki işlemcimin 63 derecede sabitlendiğini görmek beni mutlu etti ,
Tecrübelerime göre 2-3 gün sonra bu sıcaklık değerleri termal pastanın etkileşiminin daha stabil hale gelip düşeceği yönünde.
Tavsiye : Bilgisayarlarımızın bakımını belli dönemlerde Yapmak yada Gerekli Tecrübeye sahip değilseniz Yaptırmak, hem bileşenlerin ömrünü uzatır hemde performans kaybı yaşamamamızı sağlar.
Ekli dosyayı görüntüle 42286
merhaba bende adanada yasıyorum ve 2 sene once toplamıstım kasayı benzer sorunu bende yasıyorum ama sokup toplama konusunda bilgili degilim. sanırım bilen birine yaptırmakta fayda var
aslında bide yağsız elektronik kontak sprey lede iyice anakartı ve eknrankartınıda temizlemek öyle bi rahatlatıyoki beni,aynı çamaşırsuyu takıntısı olan kadınlar gibi![]()