YKS 2025'e nasıl çalışılmalı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Cümleten selam. YKS 2025 öğrencisiyim artık. Bu sene 12. sınıf oldum ve ilk senem olduğundan, ailem çok bir şey beklemese de elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım. Bu yönden sizlere sorum olacak:

Biliyoruz ki en iyi ders çalışma programı diye bir şey yoktur, rehberlikçiler yazar ancak bunlar bana saçma geliyor ancak şunu da unutmamak gerekir ki planlı bir aptal, plansız bir zekiyi acı bir şekilde alt edebilir. Benim bu sürece girerken ise en büyük hatam, yaz tatilinde derse değil; oyun yapımcılığı ve yazılıma odaklanmak oldu. Birçok arkadaşım dalga geçiyor ancak yazılımdan gelen düşünme ve çözümleme yeteneği ile beraber anlama kapasitem yüksek ve bir program oluşturmak istesem de doluya koysam olmuyor, boşa koysam olmuyor. Evde ders çalışabiliyorum ve odaklanma sorunum bulunmuyor. Sınava girmiş kişilerden programlarına dair bir fikir alabilir miyim? Yazarsanız sevinirim :)

Benim netlerim ise şöyle dağılıyor:
TYT Türkçe tarafında en fazla 15'i görebildim. Sosyal'de 12, Matematik 12, en fazla Fen'de 14.
AYT kısmında ise en fazla 9 Matematik, 22 Fen yapabildim. Bunların üstüne nasıl bir düzen kurmalıyım?

Moderatörün son düzenlenenleri:
neither false nor fake
Emektar Üye
Ödüller
9
Sosyal
6 HİZMET YILI
Hatalarını not al ve çalış, bir zaman geçtikten sonra kendini sürekli test et. Hatalarının üstüne gitmen lazım, özellikle Türkçe netlerin çok düşük, her gün paragraf çözmen gerek. AYT netlerin fena değil, ocağa kadar TYT eksiklerini kapatırsın sanıyorum yeterince üstüne düşersen.

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Sadece derslerde öğrendiğinle kalma internette youtubeta kamp videoalrı oluyor derslerin onları ayrı oalrak kendin bitir kendine aşırı yüklenme başlarda günde 7-8 saat çalışıp bir ay sonra komple bırakanlardan olma onun yerine disiplinli bi şekilde her gün belli bi saat çalış

Uzman Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Hatalarını not al ve çalış, bir zaman geçtikten sonra kendini sürekli test et. Hatalarının üstüne gitmen lazım, özellikle Türkçe netlerin çok düşük, her gün paragraf çözmen gerek. AYT netlerin fena değil, ocağa kadar TYT eksiklerini kapatırsın sanıyorum yeterince üstüne düşersen.
her hafta cuma günü Tyt Denemelerine girerek eksik konuları analiz edip konu tekrarı ve test çözmek bana mantıklı geldi ama sınıfımdaki arkadaşlarım imkansız diyor ayt kısmında kimya ve fiziğe aşık birisiyim ve ortalama çalışma ile ayt fen kısmını yılın başında fulleyeceğime inanıyorum ama her kafadan farklı bir ses çıkıp olmaz yapamazsın demesi beni buraya sormaya getirdi bence halledilir neden olmasın ki 9 ve 10. sınıfta yatmadım çalıştım yine aynı şekil

Üye
Ödüller
1
1 HİZMET YILI
bilemediğin soruları yaz araştır öğren ve videolar izle

Arkanda
Ultra Üye
Ödüller
7
4 HİZMET YILI
Öncelikle, YKS sürecine girmiş olman ve kendine hedefler belirlemen harika bir başlangıç Yaz tatilinde yazılıma odaklanman, problem çözme becerilerini geliştirmiş olabilir; bu, ders çalışma sürecinde faydalı olacaktır. İşte sana bazı öneriler ve çalışma programı ipucu;

Hedef Belirleme​

• Net Hedefleri Belirle: Öncelikle, her ders için ulaşmak istediğin netleri belirle. Örneğin, TYT Türkçe'de 20 net, AYT Matematikte 15 net gibi. Hedeflerini belirlemek, seni motive edecektir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...