Youtube Kanal Telif Hakkında Bilgi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
7 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar aranızda youtube kanalı olup içerik üretenleriniz var mı bilmiyorum fakat benim şöyle bir sorum var, bir tane bilgi kanalı açıp bilgilerle ilgili videolar hazırlayıp sunmak istiyorum ama bu videonun içeriğinde ki fotoğraflar ve kısa videolar veya müzikleri telifsiz biçimde nasıl temin edebilirim ve bunları yapanlar nasıl yapıyor gerçekten kaliteli bir stüdyo kurdum sayılır 1 - 2 eksiğim kaldı onlarda geliyor. Bana bu konuda yardımcı olabileceğiniz kaynak siteler veya içerikler varsa şimdiden teşekkür ederim.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Üye
7 HİZMET YILI
Çok büyük kanallar bile sürekli telif yiyor. İşin zor.
Ama mesela bir videonun veya sesi orijinal uzunluğa bağlı olarak 20 sn falan kullanırsan telif olmuyor diye biliyorum.

Uzman Üye
7 HİZMET YILI
Çok büyük kanallar bile sürekli telif yiyor. İşin zor.
Ama mesela bir videonun veya sesi orijinal uzunluğa bağlı olarak 20 sn falan kullanırsan telif olmuyor diye biliyorum.
evet bende öyle bilgiler ediniyorum ama bir netliğe ulaşmak istiyorum çünkü herşeyimi profesyonel olarak kurdum video edit olsun kaynak olsun herşeyde bilgim üst seviye ama kuralları net bilmem lazım

Süper Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
Müzik konusunda No copyright müzkiler kullanabilirsin
Ben de içerik üretiyorum, fotoğraflar büyük firmaların değilse telif durumu çok olmuyor
Ya da çoğu youtuber gibi o fotoğrafın videonun telif haklarını satın alabilirsin (çok pahalıya patlar :D)

Uzman Üye
7 HİZMET YILI
Müzik konusunda No copyright müzkiler kullanabilirsin
Ben de içerik üretiyorum, fotoğraflar büyük firmaların değilse telif durumu çok olmuyor
Ya da çoğu youtuber gibi o fotoğrafın videonun telif haklarını satın alabilirsin (çok pahalıya patlar :D)
ya işte şimdi google resimlerde çıkan fotolara bakarsak çoğu telifli çıkıyor filtreleme yapınca da içeriğe uygunsuz foto çıkıyor e telif almakta bana saçma geliyor başlangıç bir kanal için . fotoğraflarda ne gibi oynama yapsak telif yemez acaba . birde dediğin müzik şeklini denedim aldım creative den bir video ve ses yinede telif yedi :D anlamadım şu youtubenin algoritmasını

Ultra Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
istediğin şeyin sonuna ncs ekleyebilirsin
veya istediğin şeyi internete yükleyenden izin iste

Süper Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
ya işte şimdi google resimlerde çıkan fotolara bakarsak çoğu telifli çıkıyor filtreleme yapınca da içeriğe uygunsuz foto çıkıyor e telif almakta bana saçma geliyor başlangıç bir kanal için . fotoğraflarda ne gibi oynama yapsak telif yemez acaba . birde dediğin müzik şeklini denedim aldım creative den bir video ve ses yinede telif yedi :D anlamadım şu youtubenin algoritmasını

Fotoğrafın rengiyle, contrast ayarlarıyla falan oynarsan yemiyor
Zaten videodan çok fazla kar etmezsen telifte atmıyorlar 10k izlenen videom teliflik bir durum varsa atmıyor 100 bin izlenen videoma telif atıyorlar bu şirketler de uyanık ha :D
Kanal olarak buradan kullanıyorum ben
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

Uzman Üye
7 HİZMET YILI
istediğin şeyin sonuna ncs ekleyebilirsin
veya istediğin şeyi internete yükleyenden izin iste
nasıl yani örnek; araba resmi.ncs gibi mi?
bide mesela görseli google koyup aratınca bazılarının sahibi çıkmıyor veya buldum telif sahibini bu adam versede ben bunun adını açıklamaya koymak zorunda mıyım çok b*ktan kanunları var kendi kurallarında da detaylı yazmıyor

Süper Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
nasıl yani örnek; araba resmi.ncs gibi mi?
bide mesela görseli google koyup aratınca bazılarının sahibi çıkmıyor veya buldum telif sahibini bu adam versede ben bunun adını açıklamaya koymak zorunda mıyım çok b*ktan kanunları var kendi kurallarında da detaylı yazmıyor
Ncs = No Copyright sounds yani x görselini aramaya çalışırken ncs eklersen bulamazsın :D
Bu kadar kasma ya o kadar da telif atmıyorlar :D

Uzman Üye
7 HİZMET YILI
Fotoğrafın rengiyle, contrast ayarlarıyla falan oynarsan yemiyor
Zaten videodan çok fazla kar etmezsen telifte atmıyorlar 10k izlenen videom teliflik bir durum varsa atmıyor 100 bin izlenen videoma telif atıyorlar bu şirketler de uyanık ha :D
Kanal olarak buradan kullanıyorum ben

inceledim güzelmişte zaten bilgi içerikli olduğu için müziği youtubenin kendi müzik arşivinden de düşünüyorum o sıkıntı değilde :) kullanacağım kısa videolar ve fotoğraflardan korkuyorum işte ne gibi oynama yapayım blur mosaic kattığım videolar bile telif yiyor fake hesap açtım onda denemeler yapıyomda sonunda kapandı kanal :D

Uzman Üye
7 HİZMET YILI
Ncs = No Copyright sounds yani x görselini aramaya çalışırken ncs eklersen bulamazsın :D
Bu kadar kasma ya o kadar da telif atmıyorlar :D
komple profesyonel olarak başlamayı düşünüyorum da herşeyin kuralında gitmesini istiyom ondan kasıyom biraz :D milyarlık ürünler aldım değsin bari :D

Süper Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
komple profesyonel olarak başlamayı düşünüyorum da herşeyin kuralında gitmesini istiyom ondan kasıyom biraz :D milyarlık ürünler aldım değsin bari :D
Ben o kadar masraf edilmesine karşıyım
Ben şuan kullandığım ekipmanların %90 %85 ini falan youtube sayesinde aldım sen ona yatırım yapma ileride o sana yatırım yapıyor zaten :D

Uzman Üye
7 HİZMET YILI
ya işte kafayı yemek üzereyim bir türlü başlayamadım içerik üretmeye sırf şu fotoğraf ve kısa videolar için :D forumda böyle kanalı olanlar bi toplansak net fikirler çıksa ortaya hoş olur

Süper Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
ya işte kafayı yemek üzereyim bir türlü başlayamadım içerik üretmeye sırf şu fotoğraf ve kısa videolar için :D forumda böyle kanalı olanlar bi toplansak net fikirler çıksa ortaya hoş olur
Sen neden dolayı telif yediğini bana bir söyler misin şarkıdan mı görselden mi ? ya da başka birşeyden mi ?

Uzman Üye
7 HİZMET YILI
Sen neden dolayı telif yediğini bana bir söyler misin şarkıdan mı görselden mi ? ya da başka birşeyden mi ?

ben şuan fake hesap üzerinden deneme videoları atıyorum; bazı videolara uygunsuz vs yazıyor bazısına bu videoda şu sn de ses telifli sil falan diyor siliyorum sesi . bazısında videonda kullandığın içerikler telif hakkı içeriyor dur maili açıp detaylı yazayım

Süper Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
ben şuan fake hesap üzerinden deneme videoları atıyorum; bazı videolara uygunsuz vs yazıyor bazısına bu videoda şu sn de ses telifli sil falan diyor siliyorum sesi . bazısında videonda kullandığın içerikler telif hakkı içeriyor dur maili açıp detaylı yazayım
Uygunsuz +18 yüzündense telif değil o videon yaş kısıtlaması yiyor burada sıkıntı yok
Ses teliflerinde izin alman gerekiyor şarkı değilse
İçerikler de görsel olabilir onlarla da oynama yaparak kaçabilirsin :D

Uzman Üye
7 HİZMET YILI
Uygunsuz +18 yüzündense telif değil o videon yaş kısıtlaması yiyor burada sıkıntı yok
Ses teliflerinde izin alman gerekiyor şarkı değilse
İçerikler de görsel olabilir onlarla da oynama yaparak kaçabilirsin :D

fakeden biraz erotik videoda denedim ondan kesin yedi de :D creative commens mi ne ondan buldum o kadar içerikleri mosaicledim adamlar bildiğin adult paylaşmış benimki mosaicli bana ban atıyorlar adam izleniyor :D ya herşeyi denedim hani olay ne diye ama bir türlü çözemedim . senind
e başını daha fazla ağrıtmıyım başka yerlerde de araştırmaya devam edeyim en iyisi

The story about good
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Eğer Google arama üzerinden resim seçer ve kullanırsan telif yeme ihtimalin yüksek , ancak şimdi sana çok güzel iki site göstereceğim eminim sorunun fazlasıyla hallolacaktır .

Pixabay , Son sayım Kasım 2017'de 1.188.454 + tamamen ücretsiz resim eklenmiş . Öncelikle iki site arasından kullanmanı tavsiye edeceğim site Pixabay olur çünki site tasarımı olsun resimler olsun çok kaliteli ve seçenek çok fazla çözünürlükleride gayet yüksek , ama diğer sitede eminim işine yarayacaktır .

Pixabay sitesiden beğendiğim birkaç örnek resim .

nature-2466927_960_720.jpg

heron-4265494_960_720.jpg

ara-4265069_960_720.jpg

Uzman Üye
7 HİZMET YILI
Eğer Google arama üzerinden resim seçer ve kullanırsan telif yeme ihtimalin yüksek , ancak şimdi sana çok güzel iki site göstereceğim eminim sorunun fazlasıyla hallolacaktır .

Pixabay , Son sayım Kasım 2017'de 1.188.454 + tamamen ücretsiz resim eklenmiş . Öncelikle iki site arasından kullanmanı tavsiye edeceğim site Pixabay olur çünki site tasarımı olsun resimler olsun çok kaliteli ve seçenek çok fazla çözünürlükleride gayet yüksek , ama diğer sitede eminim işine yarayacaktır .

Pixabay sitesiden beğendiğim birkaç örnek resim .

Ya işte aradığım şey buydu sen mükemmelsin =) çok teşekkür ediyorum burada ki tüm fotoğrafları kullanmamda hiçbir sakıncası yok değil mi ?
Birde buna benzer kısa videolar örn. şelale videosu, patlama videosu vb. olan bir site biliyor musun?
tekrardan Teşekkürler...

Düzenleme= Videolar da varmış sitede :)

The story about good
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Ya işte aradığım şey buydu sen mükemmelsin =) çok teşekkür ediyorum burada ki tüm fotoğrafları kullanmamda hiçbir sakıncası yok değil mi ?
Birde buna benzer kısa videolar örn. şelale videosu, patlama videosu vb. olan bir site biliyor musun?
tekrardan Teşekkürler...

Düzenleme= Videolar da varmış sitede :)
Teşekkür ederim . Pixabay sitesi üzerindeki tüm resimleri istediğin gibi kullanabilirsin , ayrıca Non Coypright Video için önerebileceğim birkaç site var önerdiğim 2 resim sitesinin video kısımlarıda dahil onlarıda yazmak istedim edit kısmında yazmışsın ama olsun .

( Tam anlayamadım ama sanırsam 10 günde bir 10 adet ücretsiz HD video veriyormuş sen onu bir araştır en iyisi ama diğer sitelerden sonra ihtiyacın olacağını sanmam yinede çok kaliteli videoları ücretsiz olarak kullanabileceksin )

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...