6000₺ Sistem Toplama Önerisi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Signed by CrazueLz
Seçkin Üye
7 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar. Bu akşam (20 Nisan 2020) yeni bir sistem alacağız. İtopya vb. gibi sitelerde hazır sistemlere baktım. Fakat hazır sistemlerde dayatılan ürünleri kullanmak zorundayım ve bunu istemiyorum. Son olarak buraya da sormak istedim.

1- Öncelikle sisteme monitör dahil değil. Sadece bilgisayar alınacak. (Monitör tavsiye etmeyin ya da eklemeyin)
2- Minimum RTX2060 Ekran kartı tercih edeceğim. (Gigabyte, Asus, MSI)
3- AMD Ryzen 5 veya üstü bir işlemci tercih edeceğim.
4- Anakart olarak hiçbir fikrim yok fakat sağlam ve ileriye yönelik olması tercihimdir.
5- Ram olarak 8GB 3000Mhz marka tercihlerinizi yazabilirsiniz.
6- 1 ay sonra aynı RAM'den bir tane daha sipariş edip 16GB (2x8) yapacağım sistemi. (Sistemi toplarken aklınızda bulunabilir)
7- Güç kaynağı olarak minimum 600W 80+ sertifikalı bir güç kaynağı önerebilirsiniz.
8- Kasa olarak bütün fikirlere açığım.

Hazır sistem lütfen önermeyin arkadaşlar. Tekil önerilerinizi dikkate alacağım.
Şimdiden teşekkür ederim. Akşama kadar bir fikir edinmem gerekiyor. Vakit ayıracağınız için minnettarım.

Son düzenleme:
Seçkin Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
hocam ekran kartı için 2. el bakmanı öneririm çok uygun ve temiz ekran kartları oluyor garantili

Seçkin Üye
Ödüller
5
9 HİZMET YILI
arkadaşın dediği gibi ütopya tarzı yerlerden bakman fikir edinmende yararlı olucaktır :)

Signed by CrazueLz
Seçkin Üye
7 HİZMET YILI
Ütopya yada incehesap gibi birçok yerde var sistemler oralardan bakmalısın
Evet konuda da belirttim bu tür sitelere baktığımı. Fakat hazır ve zorunlu parçalarla dayatılan bir sistem de almak istemiyorum açıkçası. Parça halinde daha iyi bir sistem oluşturabilecek bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlardan fikir almak için sordum.
Post automatically merged:

hocam ekran kartı için 2. el bakmanı öneririm çok uygun ve temiz ekran kartları oluyor garantili
Bunu da düşündüm fakat ilk defa bir sistem alacağım. Garanti ve destek benim için çok önemli. Alacağım 2. el ekran kartı ne kadar temiz ne kadar güvenilir olursa olsun ufacık bir hatada canımı sıkabilir. İleride sistem güncelleyeceğim zaman 2. el furyasına belki katılabilirim. Değerli yorumun için teşekkürler.

Seçkin Üye
8 HİZMET YILI
ben ekran kartını genelde ikinci el alıyorum bi sıkıntı yaşamadım rtx580 almıştım 2 senedir kullanıyorum tavsye ederim

İmzaladım Kartını
Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Yaklaşık olarak 6000 ile 7000 lira arasında bütçem vardı. İkinci el, 3 ay kullanılmış Asus Prime X470 Pro anakart ve Gskill Flare X 16 GB RAM ile beraber 1400 TL'ye aldım. Geriye 4500/5500 lira bütçem kaldı. Dark Knight'ın adını hatırlamadığım bir kasası ve OCZ'nin Fatality serisi 550W modüler güç kaynağı , 7200 RPM 750 GB HDD , 256 GB M.2 SSD var elimde.

PSU:
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

Anakart :

Kasa :

PSU ve kasa baya eskiler ancak ikisi de çok temiz ve iyi durumdalar.

İşlemci ve ekran kartı önerilerinizi merak ediyorum.
İşlemci olarak R5 3600X ve yanına da RTX2070S almayı düşündüm. Rekabetçi oyunlar oynuyorum FPS tarzı ve 144Hz 1080p monitörüm var.

Ekran kartı ve işlemci ikilisi hakkındaki önerileriniz nedir?
Sistemi bu şekilde toplarsam, PSU yeterli olur mu ?

Süper Üye
Ödüller
7
6 HİZMET YILI
hocam kendi istek ve ihtiyaçlarına göre itopyadan toplayabilirsin

Signed by CrazueLz
Seçkin Üye
7 HİZMET YILI
Yaklaşık olarak 6000 ile 7000 lira arasında bütçem vardı. İkinci el, 3 ay kullanılmış Asus Prime X470 Pro anakart ve Gskill Flare X 16 GB RAM ile beraber 1400 TL'ye aldım. Geriye 4500/5500 lira bütçem kaldı. Dark Knight'ın adını hatırlamadığım bir kasası ve OCZ'nin Fatality serisi 550W modüler güç kaynağı , 7200 RPM 750 GB HDD , 256 GB M.2 SSD var elimde.

PSU:

Anakart :

Kasa :

PSU ve kasa baya eskiler ancak ikisi de çok temiz ve iyi durumdalar.

İşlemci ve ekran kartı önerilerinizi merak ediyorum.
İşlemci olarak R5 3600X ve yanına da RTX2070S almayı düşündüm. Rekabetçi oyunlar oynuyorum FPS tarzı ve 144Hz 1080p monitörüm var.

Ekran kartı ve işlemci ikilisi hakkındaki önerileriniz nedir?
Sistemi bu şekilde toplarsam, PSU yeterli olur mu ?
Ekran kartı ve işlemci ikilisi bana kalırsa gayet yeterli. Tek sorun PSU olabilir. PSU değerinizi en az 650W 80+ sertifikalı kullanmanız yönünde olacaktır.

Seçkin Üye
6 HİZMET YILI
öncelikle şöyle bir soru soracağım illa montaj olarak mı gelsin parçaları farklı yerlerden toplarsan gayet güzel bir şekilde bunu elde edebilirsin

Signed by CrazueLz
Seçkin Üye
7 HİZMET YILI
öncelikle şöyle bir soru soracağım illa montaj olarak mı gelsin parçaları farklı yerlerden toplarsan gayet güzel bir şekilde bunu elde edebilirsin
İkisi de benim için sorun değil. İllaki hazır olsun diye bir takıntım yok. Gerekli sürücüleri ve işletim sistemini kendim kurabilirim.

Onaylı Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
bilgisayarımı teknobiyotik adlı siteden aldım gayet memnunum

Seçkin Üye
6 HİZMET YILI
vatanda bazı geceler oem ürünü indirimi oluyor o zaman onları kesinlikle beklemelisin diğer sitelere nazaran 50-100 tl gibi farklar yaratabiliyor özellikle ekran kartı ve işlemcide

Signed by CrazueLz
Seçkin Üye
7 HİZMET YILI
Arkadaşlar hangi siteden almalıyım diye bir soru sormadım. Konuyu lütfen düzgün şekilde okuyun. Kafamda belli başlı parçalar minimum ne kullanacağım vs. zaten yazıyor. Benim istediğim şey sitedeki hazır sistemler dışında tekil öneriler. Lütfen bunu göz önünde bulundurun.

Üye
6 HİZMET YILI
itopyayı tavsiye ederim müşteri destek kısmından sorarsan tavsiye ve öneri bile verirler

Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
bence donanım arşivi bi video attı ondan al 800 tl hediye falanm varmış 200 satışta dene şansını iyi pc mouse falan bide fan hediye ediyo

DERT EHLİNE DERMAN YİNE DERDİNDEDİR
Seçkin Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
itopyadan unlostun hazır pclerine bakabilirsin

Noob olduğundan değil Kolsuzlardan hile açıyor
Seçkin Üye
Ödüller
3
8 HİZMET YILI
ram olarak hyperx 8x2 ve ekran kartı RTX 2060 Tİ tercih edebilirsiniz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...