Seçkin Üye
Diyelim ki 30*1.15 = 34.15*1.15 = 39.67 .... sürekli böyle 1.15 le çarpıcaz diyelim bunun algoritmasını nasıl yaparım ?
python da nasıl yapılır ?
python da nasıl yapılır ?
carp = 1.15
while True:
print("Programdan çıkmak için q tuşuna basın.")
sayi = float(input("Sayıyı girin : "))
if sayi == "q":
break
else:
print(sayi*carp)
carpacağın sayıyı belirliyorsun
while ile sonsuz döngü başlatıyorsun
sayıyı girdiriyorsun sayı yerine q basılmıssa program kapanıyor
sayı girilmiş ise carpta belirlediğin sayıyı girdiğin sayı ile çarpıyor ve sonra basa dönüyor.
elinize sağlıkPython:carp = 1.5 sayi = float(input("Sayıyı girin : ")) say = int(input("Döngü kaç kez çalışsınz : ")) a = 1 while a < say: a += 1 sayi = sayi*carp print(sayi) if a == say: break
Rica ederimelinize sağlık![]()
birde son bir şey bu çıkan sayıların hepsini toplayabilirmiyiz?Rica ederim
Python:carp = 1.5 sayi = float(input("Sayıyı girin : ")) say = int(input("Döngü kaç kez çalışsınz : ")) a = 1 toplam = 0 while a < say: a += 1 sayi = sayi*carp toplam += sayi print(sayi) if a == say: break print("Sayıların Toplamı : ",toplam)
Np python iyidir öğren severim kendisiniben çok daha karmaşık düşünmüştüm basitmiş aslındeyvallah
bir ara başlamıştım da okul açılınca bırakmak zorunda kalıyorum uzun süre bakmıyıncada aklım dakiler yarım yamalak kalıyor. Gerçekten basit ve güçlü bir dil bence ilk öğreneceksen Python öğren derim herkese...
Bu arada sen ne derece biliyorsun ?
Şöyle bir sorum daha olacak (sürekli yeni soru ekliyorum farkındayım)
Bir program tasarlayacağım diyelim bunun dış görünüşünü c++ yapıcam ama içerde çalışacak kodlar python olacak böyle bir şeyi nasıl yaparım? (örnekte vericek olursam c++ la "+" "- " işaretinin görselini, toplama işleminide python a yaptırmak istiyorum diyelim)
Bende ona bakıyordum en ince detayına kadar anlatmış adamC ile pythonun birlikte çalıştığını biliyorum ama hiç denemedim ve yapmadım. Geçen yaz merak saldım python öğrenmiştim kendi işime yarıyacak küçük programcıklar yazıyordum su an biraz saldım tekrardan göz atacam yakında bu sefer salmıyacam pratik olmayınca unutuyorsun. İstihza'nın python3 pdf kitabı var bedava ordan bak bayağı işe yarar şeyler var.
hocam fikrine saygı duyuyorum fakat istihza da oturup bitirilecek bir kaynak değil ki yaİstihza' dan Python' a 3 gün 3 gece uyumadan çalıştım. Verimli olmadı tabi ancak ilerledikçe çok güzel şeyler öğrendim. Mesela ilk başta sorduğun soruyu gömülü fonksiyonlarla yapabildiğin gibi sınıflarla ya da fonksiyonlarla ya da dosya oluşturup oraya yazmayla ve bir sürü şeylerle cevaplayabiliyorsun. İlk soruna arkadaş güzel bir cevap vermiş ama daha çok şey öğrendikten sonra 'Daha basit ve verimli nasıl yazarım?' ı öğrenmiş oluyorsun.Fikirlerimi belirtmek istedim. Kolay gelsin
![]()
C ile pythonun birlikte çalıştığını biliyorum ama hiç denemedim ve yapmadım. Geçen yaz merak saldım python öğrenmiştim kendi işime yarıyacak küçük programcıklar yazıyordum su an biraz saldım tekrardan göz atacam yakında bu sefer salmıyacam pratik olmayınca unutuyorsun. İstihza'nın python3 pdf kitabı var bedava ordan bak bayağı işe yarar şeyler var.