Algoritma Yardım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Diyelim ki 30*1.15 = 34.15*1.15 = 39.67 .... sürekli böyle 1.15 le çarpıcaz diyelim bunun algoritmasını nasıl yaparım ?

python da nasıl yapılır ?

Harika insanlar da hata yapar
Seçkin Üye
10 HİZMET YILI
Python:
carp = 1.15
while True:
    print("Programdan çıkmak için q tuşuna basın.")
    sayi = float(input("Sayıyı girin : "))
    if sayi == "q":
        break
    else:
        print(sayi*carp)

carpacağın sayıyı belirliyorsun
while ile sonsuz döngü başlatıyorsun
sayıyı girdiriyorsun sayı yerine q basılmıssa program kapanıyor
sayı girilmiş ise carpta belirlediğin sayıyı girdiğin sayı ile çarpıyor ve sonra basa dönüyor.

Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
carpacağın sayıyı belirliyorsun
while ile sonsuz döngü başlatıyorsun
sayıyı girdiriyorsun sayı yerine q basılmıssa program kapanıyor
sayı girilmiş ise carpta belirlediğin sayıyı girdiğin sayı ile çarpıyor ve sonra basa dönüyor.

hocam teşekkürler fakat demek istediğim bu değil 30*1.5 = 45 *1.5=67.5 bu adımları mesela 30 defa tekrarlamasını istiyorum ben elle yazmak değil

Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Python:
carp = 1.5
sayi = float(input("Sayıyı girin : "))
say = int(input("Döngü kaç kez çalışsınz : "))
a = 1
toplam = 0
while a < say:
    a += 1
    sayi = sayi*carp
    toplam += sayi
    print(sayi)
    if a == say:
        break
print("Sayıların Toplamı : ",toplam)

ben çok daha karmaşık düşünmüştüm basitmiş aslınd :) eyvallah

Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
bir ara başlamıştım da okul açılınca bırakmak zorunda kalıyorum uzun süre bakmıyıncada aklım dakiler yarım yamalak kalıyor. Gerçekten basit ve güçlü bir dil bence ilk öğreneceksen Python öğren derim herkese...

Bu arada sen ne derece biliyorsun ?

Şöyle bir sorum daha olacak (sürekli yeni soru ekliyorum farkındayım :D)
Bir program tasarlayacağım diyelim bunun dış görünüşünü c++ yapıcam ama içerde çalışacak kodlar python olacak böyle bir şeyi nasıl yaparım? (örnekte vericek olursam c++ la "+" "- " işaretinin görselini, toplama işleminide python a yaptırmak istiyorum diyelim)

Harika insanlar da hata yapar
Seçkin Üye
10 HİZMET YILI
bir ara başlamıştım da okul açılınca bırakmak zorunda kalıyorum uzun süre bakmıyıncada aklım dakiler yarım yamalak kalıyor. Gerçekten basit ve güçlü bir dil bence ilk öğreneceksen Python öğren derim herkese...

Bu arada sen ne derece biliyorsun ?

Şöyle bir sorum daha olacak (sürekli yeni soru ekliyorum farkındayım :D)
Bir program tasarlayacağım diyelim bunun dış görünüşünü c++ yapıcam ama içerde çalışacak kodlar python olacak böyle bir şeyi nasıl yaparım? (örnekte vericek olursam c++ la "+" "- " işaretinin görselini, toplama işleminide python a yaptırmak istiyorum diyelim)

C ile pythonun birlikte çalıştığını biliyorum ama hiç denemedim ve yapmadım. Geçen yaz merak saldım python öğrenmiştim kendi işime yarıyacak küçük programcıklar yazıyordum su an biraz saldım tekrardan göz atacam yakında bu sefer salmıyacam pratik olmayınca unutuyorsun. İstihza'nın python3 pdf kitabı var bedava ordan bak bayağı işe yarar şeyler var.

Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
C ile pythonun birlikte çalıştığını biliyorum ama hiç denemedim ve yapmadım. Geçen yaz merak saldım python öğrenmiştim kendi işime yarıyacak küçük programcıklar yazıyordum su an biraz saldım tekrardan göz atacam yakında bu sefer salmıyacam pratik olmayınca unutuyorsun. İstihza'nın python3 pdf kitabı var bedava ordan bak bayağı işe yarar şeyler var.
Bende ona bakıyordum en ince detayına kadar anlatmış adam

Üye
8 HİZMET YILI
İstihza' dan Python' a 3 gün 3 gece uyumadan çalıştım. Verimli olmadı tabi ancak ilerledikçe çok güzel şeyler öğrendim. Mesela ilk başta sorduğun soruyu gömülü fonksiyonlarla yapabildiğin gibi sınıflarla ya da fonksiyonlarla ya da dosya oluşturup oraya yazmayla ve bir sürü şeylerle cevaplayabiliyorsun. İlk soruna arkadaş güzel bir cevap vermiş ama daha çok şey öğrendikten sonra 'Daha basit ve verimli nasıl yazarım?' ı öğrenmiş oluyorsun. :) Fikirlerimi belirtmek istedim. Kolay gelsin :)

Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
İstihza' dan Python' a 3 gün 3 gece uyumadan çalıştım. Verimli olmadı tabi ancak ilerledikçe çok güzel şeyler öğrendim. Mesela ilk başta sorduğun soruyu gömülü fonksiyonlarla yapabildiğin gibi sınıflarla ya da fonksiyonlarla ya da dosya oluşturup oraya yazmayla ve bir sürü şeylerle cevaplayabiliyorsun. İlk soruna arkadaş güzel bir cevap vermiş ama daha çok şey öğrendikten sonra 'Daha basit ve verimli nasıl yazarım?' ı öğrenmiş oluyorsun. :) Fikirlerimi belirtmek istedim. Kolay gelsin :)
hocam fikrine saygı duyuyorum fakat istihza da oturup bitirilecek bir kaynak değil ki ya :)
uzun zamandır bakmıyorum ama 800 sayfa felan dı galiba.

Üye
8 HİZMET YILI
Sayfa sayısını bilmiyorum ama evet bayağı fazla açıklama gereği duymuş kaynak sahibi. Benim de 2-3 düzeltmelerim var orda. İsmim katkıda bulunanlarda geçer. Ancak Python' u orta seviyede öğrenmen için eğer İngilizcen yoksa bu kaynak müthiş destek olur diye düşünüyorum. :)

Słyszę, słyszę letni powiew.
Kurucu
Ödüller
25
10 HİZMET YILI
Kaynağın sayfa sayısının fazla olması iyidir, daha çok detay içerir.

Good Bye Liverpool
Süper Üye
8 HİZMET YILI
C++ İle Uğraşıyorum Fakat elimden Geldiği Kadar Yardım Edicem Ondalık sayılar için bir kodu olması lazım C++ da böyle Pythona da Başlıcam if else falan aynı :)

Banlı Üye
7 HİZMET YILI

Kesinlikle katılıyorum, "Her yönüyle PYTHON" adlı kitabı bu pdf felan ücretsiz şekilde yayınlanmadığı zamanlarda almıştım. Üstünde 145 sayfa kadar durdum sonra hayat şartlarımdan ötürü devam edemedim. Şuan halen sıkıntılardayım amma halen vazgeçemediğim lanet olası yazılım sevgim içimden çıkmıyor bırakmıyor beni. Çok sağlam türkçe kaynaklardan birisidir. Asla bırakma derim yararını çok göreceksin. Ne gibi mesela? Penetrasyon, sızma, manipülasyon gibi hack ve hacking sınıflarında etkili olduğu aşikar tools yani araçlar yazarak kendi hacking işlemlerini kolayca ve hızlıca gerçekleştirebilecek bir güçtür python. C++ ve Python gücü birleşince ortaya gerçek anlamda etkili bir güç çıkabileceğini söyleyebilirim ;) Şuan hedefim bu ikisi bu yüzden sıkıntılarım olmasa şimdiye çok yol kat etmiştim. Nasip işte herkesin hayatı ve şartları bir olmuyor yinede hamdolsun halimize.

Saygılarımla, vesselam.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...