Bilgisayarı açınca kasadan ses geliyor ama görüntü yok

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Look what you have done
Ultra Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Arkadaşlar selamlar benim şöyle bir sorunum var bilgisayarı normalce kullanıyordum ağır ve pcyi kastırıcak bir şey açmamıştım birden ekran Bembeyaz oldu ve fare imlecim dondu hiç bir işlem yapamadım ondan sonra pc kapanmayınca önemsemeyip düğmeden kapattım ertesi gün bilgisayarı açmayı denedim iyi güzel kasadan ses geliyor ama hiç bir şekilde ekrana görüntü alamıyorum. Monitörde bir sorun yok ondan eminim arkadaşlar. Neden kaynaklı olabilir tecrübeli olanlar var mı?

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Dostum ekran kartı fanı çalışıyor mu ekrana görüntü vermeme ekran kartından kaynaklı olabilir dostum
Çünkü yeni bir pc de başıma gelmişti ekran kartının da bir ömrü var oyun ve müzik haricinde de chipsetler kısa devre yapıp ekran kartını yakabiliyor dostum
Ağır bir iş yapmadığın halde hata verebilir eğer pc çalışıyorsa monitörde de sıkınti yoksa pc yi kapat dinlendir tekrar dene

Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
işlemcinde dahili ekran kartı varsa anakarttan görüntü al bir dene. olursa ekran kartında sıkıntı vardır.

Üye
5 HİZMET YILI
There are many reasons why the computer screen is not showing up, but in my case, the main board was damaged. See if this problem has occurred.

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Eğer monitör bir hasar almadıysa ve ev içerisinde elektrikle ilgili de bir sorun olmadıysa sorun muhtemelen DVI kablosunda bir temassızlık oluyor olabilir arasında toz da birikmiş olabilir bi çıkarıp takmanızı öneririm. Tekrar edeyim sorununuz PC bazında değilse bu işlemi uygulamak size yardımcı olabilir, öbür türlü RAMlerinizi kontrol edebilirsiniz en ufak titremede bile temassızlık yaptıkları oluyor bazen.

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Eğer monitör bir hasar almadıysa ve ev içerisinde elektrikle ilgili de bir sorun olmadıysa sorun muhtemelen DVI kablosunda bir temassızlık oluyor olabilir arasında toz da birikmiş olabilir bi çıkarıp takmanızı öneririm. Tekrar edeyim sorununuz PC bazında değilse bu işlemi uygulamak size yardımcı olabilir, öbür türlü RAMlerinizi kontrol edebilirsiniz en ufak titremede bile temassızlık yaptıkları oluyor bazen.
Aynen dostum dediğine katılıyorum dvi kablosu monitöre gelen kısmındaki sabitleme kelebek civataları iyi sıkılmadığından yada kablonun uç kısmındaki tırnaklar oynama yaptığı için monitöre görüntü vermiyor dvi kablosunda yada ucunda kırık varsa bu elektriklenmeden dolayı çızırtı da yapabiliyor

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
önce ekran kartı kablosunu kontrol ediniz onda sıkıntı yok ise büyük ihtimal ekran kartı yanmış olabilir harici bir ekran kartı takabilirsiniz.

Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
önce basit şeyleri konrtol et derim sonra monitorunun ekran kartı yanmış olabilir konrtol ettir çünkü bu tarz olaylarda genellikle ekran kartı gg olıyor

GOD
Süper Üye
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
Ekran kartı
Ram
İşlemci
Anakart hepsinde sorun olabilir tek tek denemen lazım
Veya bi bilgisayarcıya götür bu 4nden birinden kaynaklanıyor

Banlı Üye
9 HİZMET YILI
Sana en garanti çözümü yazacağım çünki aynı sıkıntıyı ben de yaşadım. Ne fan ne işlemci hiçbirinde sorun yok. Sorun power supda. Yüksek ihtimalle power sup yandı bu yüzden bu dediğin oluyor. Çıkarması çok basit kendin kasadan tornavida yardımı ile sökebilirsin. Benim orjinal olan power sup 500 lira idi ama ben denemek için 20 liraya 2. el aldım taktım ve 6 aydır sorunsuz kullanıyorum. Tabi bu işlemi yapmadan önce termal macunu yeniledim fanı temizledim kasayı komple sildim ama öğrendim ki power sup yanmış..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...