Çözüldü bilgisayarım cokuyor ne yapmalıyım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Bilgisayarım son zamanlarda durduk yere kapanıp tekrar kendisi acılıyor(Monitör değil pc kapanıyor.)
ve sistemim düşük'de değil 16gb ram 8 gb ekran kartı
sebebini bilen varmı?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Çözüm
Çöküyor derken neyi kastediyorsunuz? Bilgisayarınızın çalışırken kapanmasının birçok nedeni olabilir.

Yazılım kaynaklı olarak zararlı yazılımlar veya işletim sisteminizin verebileceği hatalar bilgisayarınızın kapanmasına neden olur. Donanımsal olarak da öncelikle işlemci, ram veya güç kaynağı ile alakalı olabilir. İşlemcinizin fanını kontrol edin eğer işlemci fanınız yerine tam olarak monte edilmemişse ısıya bağlı olarak anakart koruma amacıyla bilgisayarı kapatır. Diğer sorun ramlerinizin bozulmuş olması bilgisayarınızın kapanıp açılması ve mavi ekran hatası almanıza neden olur. Son olarak güç kaynağınızın transistörlerinde meydana gelen problemler ısınma ile beraber kendini gösterip güç dağıtımını dengesizleştirerek bilgisayarınızın...
☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
işlemciyi yada ekran kartını dar boğaz yaptırıyorsundur bir yerde
cpu ve gpu kullanımı %100 'de çalışmaya devam ediyorsa sistem kendini yeniden başlatmaya alabilir
CPU'nu kontrol et derim %100 çalışma durumu olabilir.

Banlı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Sisteminin tüm parçaları birbirine uyuyormu ? uyuduğu halde çökme yaşıyorsan bilgisayarı formatlayıp termal macununu yenile fps de artma ve çökme sorununda düzelicektir.

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Bence donanımını güzelce bir temizleyip termal macununu yenilemelisin. Akabinde de fanların çalışırlığını kontrol edip kanalların açık olduğundan emin olursan sorun çözülecektir diye düşünüyorum. İyi forumlar!

Onaylı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
Ben kendi bilgisyarimdan örnek veriyim. Anakartimda mini ekran var orda hata kodlarini görebiliyorum. Geçenlerde elektrik kesintisi oldu sdd yanmiş pc yukleme ekraninda kaliyordu ordaki kodu kitaptan barak sdd yandığını tespit etmiştim. Belki senin sorunun sdd veya ram bozulmuş olabilir.

Přijímám všechno, co mi život dal i vzal.
Banlı Üye
Ödüller
3
Sosyal
6 HİZMET YILI
Çöküyor derken neyi kastediyorsunuz? Bilgisayarınızın çalışırken kapanmasının birçok nedeni olabilir.

Yazılım kaynaklı olarak zararlı yazılımlar veya işletim sisteminizin verebileceği hatalar bilgisayarınızın kapanmasına neden olur. Donanımsal olarak da öncelikle işlemci, ram veya güç kaynağı ile alakalı olabilir. İşlemcinizin fanını kontrol edin eğer işlemci fanınız yerine tam olarak monte edilmemişse ısıya bağlı olarak anakart koruma amacıyla bilgisayarı kapatır. Diğer sorun ramlerinizin bozulmuş olması bilgisayarınızın kapanıp açılması ve mavi ekran hatası almanıza neden olur. Son olarak güç kaynağınızın transistörlerinde meydana gelen problemler ısınma ile beraber kendini gösterip güç dağıtımını dengesizleştirerek bilgisayarınızın kapanıp açılmasına neden olabilir.

Çözüm
Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Kardeşim termal macun kontrolü yap genelde ısı yüzünden çökme yaşanıyor veya ana kartını kontrol et ram 'lerini çıkar silgi le silerek temiz tak

Süper Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI

Yazılım kaynaklı olarak zararlı yazılımlar veya işletim sisteminizin verebileceği hatalar bilgisayarınızın kapanmasına neden olur. Donanımsal olarak da öncelikle işlemci, ram veya güç kaynağı ile alakalı olabilir. İşlemcinizin fanını kontrol edin eğer işlemci fanınız yerine tam olarak monte edilmemişse ısıya bağlı olarak anakart koruma amacıyla bilgisayarı kapatır. Diğer sorun ramlerinizin bozulmuş olması bilgisayarınızın kapanıp açılması ve mavi ekran hatası almanıza neden olur. Son olarak güç kaynağınızın transistörlerinde meydana gelen problemler ısınma ile beraber kendini gösterip güç dağıtımını dengesizleştirerek bilgisayarınızın kapanıp açılmasına neden olabilir.
Tam cevabı yazıyordum arkadaş açıklamış zaten detaylı olarak, ekleyebileceğim 1-2 husus var havalar sıcak malum bilgisayarı kapalı alanda bırakma hava akışı olabilcek açık alana al , bilgisayar kapanıp açıldıktan sonra dümdüz mü açılıyor herhangi bir hata filan veriyorsa hata kodunu araştır , ram hdd gibi bileşenlerden kaynaklı olabilir,

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...