Bir oyun geliştiricisi ne yapmalıdır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Yaklaşık 1 aydır oyun geliştirmeyle uğraşıyorum. İlk başladığımda 5 fikrim vardı. Çok basit çöp adam oyunuyla ilgili. Şuan 9 tane çöp adam oyunuyla 2 tane de 3 boyutlu fikrim var. İlk başta unity ile ilgili video izledim udemyden daha sonra çizim için adobe illistrator ile ilgili video izledim. 2 tane fikrimi chatgpt ye yazdırarak yaptım. Uğraşmayı seviyorum ama video izleyemiyorum pek. Kitap ta aldım C# ile ilgili geceleri onu okuyorum. Şuan ne yapacağımı pek bilmiyorum. Projeleri chatgpt yazdırıp saatlerce uğraşmak mi yoksa video izleyip öğrenmek mi ? İngilizcem de pek yok. İngilizce öğrenmek mi ? Bana bir akıl verin değerli memoryhackers üyeleri.

Üye
2 HİZMET YILI
Ingilizceni gelistir ve videolar daha iyi ai guvenmek konusunda (ben) onermem

Süper Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
programlama bilgini temel seviyede geliştir, hemen ardından basit oyunlar yapmaya başla. gerekirse youtubeda oyun yapan kişileri izle onlar ne yapıyorsa aynısını yaparak sende aynı oyunu yap. ama direk proje yapmaya başla. proje yapmadan öğrenemezsin. c# kitabınıda roman okur gibi okursan bi işe yaramaz. kodlama proje yapmadan öğrenilmez. Dil öğrenmek işin çok ileri seviyesinde ihtiyacın olacak bişey. oyun kodlama hakkında yeterli türkçe kaynak olduğunu düşünüyorum.

Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
bence aşırı deneyimsizsen ve boş vaktin çoksa bilindik indie bi oyunun kopyasını yapmayı dene elin alışmış bide basicleri iyice öğrenmiş olursun

Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
oynadığın bi oyunun private serverini açarak kendini deneyebilirsin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...