Çözüldü Disk %100 kullanılıyor sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
5 HİZMET YILI
Arkadaşlar öncelikle Herkese merhaba Çok üzerinde durduğum bir konu hakkında sizden çok acil yardım istiyorum. Her şeyi denedim Her Yolu Denedim ancak olmadı bu disk %100 sorunu bir türlü çözemedim görev yöneticisini açıyorum hiçbir şey yok ama disk %100 diyor bir anlamadım gitti 3-4 gündür bununla uğraşıyorum lütfen yardım edin.( Ve şunu da söylemek istiyorum böyle bazen arada kendisi geliyor)

Ey yüce yaradan bana fantastik bir hayat yaşattın.
Emektar Üye
Ödüller
18
10 HİZMET YILI
Windows 8, Windows 8.1 veya Windows 10 kullanıyorsanız ve işletim sistemi HDD'ye kuruluysa bu sorunu yaşamanız gayet normal.

SSD alıp işletim sistemini ona kurun sorun ortadan kalkacaktır.

Yaşayan efsane
Banlı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
İşletim sistemi HDD'ye kurulu ise bu sorunu normal, eğerki ssd ye kuruluysa diskiniz bozuk olabilir, veya bilgisayarınıza yüklediğiniz bir program vb. birşey bunu tetikliyor olabilir.

Přijímám všechno, co mi život dal i vzal.
Banlı Üye
Ödüller
3
Sosyal
6 HİZMET YILI
  • Yöntem #1: Sistemini yeniden başlat.

• Yöntem #2: Windows sürümünü güncel olduğundan emin ol. (Yapacağın güncelleme memoryhackers da bir hileyi kullanmana engel olsa bile.)
    Adım #1: Başlat menüsünü aç.
    Adım #2: Ayarlar sekmesine gir.
    Adım #3: Güncelleştirme ve güvenlik bölümünden Windows Update'e gir.

• Yöntem #3: Kötü amaçlı yazılım olup olmadığını kontrol et.
    Bilgisayarınıza disk kullanımının artmasına neden olan bir virüs bulaşmış olabilir. Kullandığın bir virüs programı varsa zaten bu sorunu yakalamıştır fakat sana bildirim göndermemiş ya da sen bildirimi gözden kaçırmış olabilirsin. Her zaman antivirüs programlarının stabil çalışmadığını da varsayarsak, düzenli aralıklarla virüs taraması yapmanı öneririm.

• Yöntem #4: Windows aramasını devre dışı bırak.
    Adım #1: Başlat menüsünü sağ tıklayın ve Windows Powershell veya Komut İstemi (Yönetici) seçeneğini tıkla.
    Adım #2: Karşına çıkacak olan pencereden onay verdikten sonra açılan Komut İstemi penceresine net.exe stop "windows search" komutunu yaz ve enter tuşuna bas.
    (Bu işlem geçici olarak Windows aramasını kapatmanı sağlayacaktır. (Devam adımları Windows aramasını tamamen kapatmak içindir.)
    Adım #3: Windows tuşu + R kombinasyonu ile Çalıştır penceresini aç.
    Adım #4 : Çalıştır penceresine ‘’services.msc’’ yazın ve tamam butonuna tıkla.
    Adım #5 : Açılan pencerede Windows Search başlığını bulun ve bu özelliğin üzerinde sağ tuşa tıklayarak Özellikler seçeneğini seçip, devre dışı bırak.

(Windows 8’de, windows aramasından ötürü disk kullanımı %100 sorunu yaşanıyordu , Windows 10’da problemin kaynağı windows araması olabilir. Bir arama döngüsünde takılı kalarak disk alanını dolduran Windows aramasını önce geçici olarak kapatıp sorunun geçip geçmediğini kontrol edebilirsin. Eğer sorun ortadan kalkmışsa sebebi Windows aramasından kaynaklanıyordur.)

• Yöntem #5: Superfetch yani hızlı getirme özelliğini kapat.
    Adım #1:Windows tuşu + R kombinasyonu ile Çalıştır penceresini aç.
    Adım #2 : Çalıştır penceresine ‘’services.msc’’ yazın ve tamam butonuna tıkla.
    Adım #3: Açılan pencerede Hızlı Getirme başlığını bulun ve bu özelliğin üzerinde sağ tuşa tıklayarak Özellikler seçeneğini seç.
    Adım #4: Önünüze çıkan pencereden Başlangıç türüne tıklayıp devre dışı bırak seçeneğini işaretle.

• Yöntem #6: Enerji seçeneklerini yüksek performans olarak ayarla.
    Adım #1: Başlangıç menüsüne git.
    Adım #2: Ayarlar sekmesinden sistem bölümüne gir.
    Adım #3: Güç ve uyku bölümüne tıkla.
    Adım #4: Ek güç ayarları sekmesinden yüksek performansı seç.

• Yöntem #7: Antivirüs yazılımınızı geçici olarak kapat.

• Yöntem #8: Sanal belleği sıfırla.
    Adım #1: Sistem özelliklerini açın ve Gelişmiş Sistem Ayarları sekmesine tıkla.
    Adım #2: Açılan pencerede bulunan gelişmiş sekmesinden ayarlar butonuna bas.
    Adım #3: Giriş yapmakta olduğunuz Performans Seçenekleri penceresinden değiştir butonuna tıkla.
    Adım #4: Açılan Sanal Bellek penceresinde ‘’ Tüm sürücülerde disk belleği dosyası boyutunu otomatik olarak yönet’’ başlıklı kutucuğun işaretli olduğundan emin ol.
    Adım #5: Aynı Sanal Bellek penceresinde bulunan ‘’Disk belleği dosyası yok’’ seçeneği işaretlersen disk performansını arttırabilirsin.

• Yöntem #9: Disk denetlemeyi çalıştırın.
    Adım #1: Bilgisayarım kısmından denetlemek istediğiniz diske sağ tıklayın ve özellikleri seç.
    Adım #2: Açılan pencereden araçlar kısmına gir ve denetle butonuna tıkla.
    Disk ile ilgili donanımsal bir sorun olabilir ve bunu kontrol etmenin tek yolu disk denetlemeyi çalıştırmaktır. Eğer bu yöntemler ile disk kullanımı %100 sorununu çözemiyorsan,bunun sebebi disklerden birinin donanımsal açıdan sorunlu çalışmasından olabilir.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...