Çözüldü diz üstü bilgisayarım çok ısınıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
Fanın üflediği radyatörlere bilgisayarı sökmeden ulaşamazsın. Radyatör ızgaraları temizlenmesi lazım, hava üfleyerek temizlenmez. Bakılacak şeyleri sıralıyorum;

1- radyatör ızgarası diş fırçası veyahut ince fırca ile temizlenecek asla hasar verici demir metal bir malzeme kullanılmayacak.

2- Soğutma sistemi ile işlemci ve ekran kartı arasında ki iletken macun kontrol edilecek etkisini yitirmiş ise yenilenecek.

3- Bilgisayarı tekrar toplammadan sistem çalıştırılarak ısı el ile ölçülecek. bunun nedeni soğutma sisteminin içinde gaz var. gaz zamanla veyahut delinmeden sonra etkisini yitirebiliyor. Fan çalışsa bile soğuyan ızgaralarda ki ısı soğutma sistemi içinde klima gazı eksik olduğu için işlemciye ulaşmıyor. Bu durumlarda soğutma sistemi komple değiştirilecek.

Buraya kadar yapman bile mucize ama bu söylediklerimi yaptığın halde aynı sorunu yaşıyorsan Profesyonel destek almanda fayda var.
sen baş tacısın kral bu şekilde bir bilgi istiyordum işte yazan eline saglık teşekkür ederim iyiki varsın
Post automatically merged:

aliexpress.ten soğutma fanı isteyebilirsin. çok uygun fiyatlarda
aliexpress e baktım kafama yatan bişey bulamadım reis

Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
Termal macun yenilemeni öneririm, şahsi tecrübelerime dayanarak en etkili yöntem bu.
Eğer termal macunu yenilemene rağmen hala sıcaklıklar çok fazlaysa +85-90 gibi downclock yapmanı öneririm. (basitçe overclockun tersi, cpuya gelen voltajı azaltıp bir miktar cpu hızını azaltıyorsun) Evet bi miktar performans kaybı yaşayabilirsin ama laptop kendi kendini kapatacak veya ısınmadan dolayı performans kaybı yaşatacak düzeydeyse gerçekten etkili bir yöntem.
Cpu fanını değiştirme, laptop altına laptop soğutucu koymak vs maalesef ki çok etkili bir yöntem değil.

Banlı Üye
5 HİZMET YILI
Termal macun yenileyin ve leptopun altına konulan soğutucudan alın bu aralar hava çok sıcak odanızı serin tutmaya çalışın

Onaylı Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
Kankam sana tavsiyelerim;
1- Gidip de pahalı ya da ucuz emici falan fan alma sakın, hepsi düşük volt ve dönme hızına sahip olduğu için çok işe yaramıyor (yarıyor ama çok değil)
2- git kendi fan sistemini kendin yap - bana özelden yazarsan anlatırım sana nasıl olacağını çok faydasını görürsün
3- arkadaşlarında dediği gibi bakımını yap pcnin macun al iyi ben yeni yaptım ama yaz sıcakları illa artıyor ama yine de birkaç derece etkiler
4- fan hızlarını ayarlayabiliyorsan ayarla
5- oda serinse pc de serinleyebilir klimalı oda da kullanmaya özen göster D:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...