ReviOS Tool'da en iyi performans için ayar nasıl yapılmalı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Arkadaşlar, ekran görüntülerini ve sistem özelliklerini aşağıya bırakıyorum. Sizce en yüksek performans için neleri kapatmalıyım? Bu özelliklerin tam olarak ne olduğunu bilmiyorum da ben superfetchi kapattım ve Windows bildirimlerini kapattım sanırım çünkü superfetch, RAM kullanımını yükseltiyordu bayağı.

RAM: 4.00 GB.
HDD: Toshiba MQ01ABF050.
Ekran kartı: Intel HD Graphics 620 & NVIDIA GeForce 920M (laptop).
Anakart: ASUSTeK Computer ınc. X541uj.
İşlemci: Intel(R) Core(tm) i5-7200U CPU.
Windows 10 son sürüm ReviOS kurulu.

Ekran Görüntüsü (17).png
Ekran Görüntüsü (18).png
Ekran Görüntüsü (19).png
Ekran Görüntüsü (20).png

Moderatörün son düzenlenenleri:
Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Hocam, AtlasOS'tan neden vazgeçtiniz? ReviOS'a kıyasla daha hafiftir, en azından bana göre öyle. ReviOS Tool'dan sadece Defender'ı kapatman yeterli, diğerleri olması gerektiği gibi. Önceden açtığınız konuya yazmıştım, tekrar belirtiyorum oyun oynamıyorsan, Linux sistem özelliklerin için en iyi tercih.

Konunuza denk geldim. Neden Custom ISO kullanmak istediğinizi anlıyorum. Şunu belirtmeliyim ki ne kadar Custom ISO denerseniz deneyin, işin sonunda her şey bilgisayar parçalarına bağlıdır. Bilgisayarınızı eski performansına kavuşturmayacak, sadece sistem üzerindeki yükü hafifletiyor.

Son düzenleme:
Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Masaustu araclarinin grafigini dusurebilirsin

Seçkin Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Hocam, AtlasOS'tan neden vazgeçtiniz? ReviOS'a kıyasla daha hafiftir, en azından bana göre öyle. ReviOS Tool'dan sadece Defender'ı kapatman yeterli, diğerleri olması gerektiği gibi. Önceden açtığınız konuya yazmıştım, tekrar belirtiyorum oyun oynamıyorsan, Linux sistem özelliklerin için en iyi tercih. Ne kadar custom iso denersen dene, performansın aşağı yukarı aynı olur.

Konunuza denk geldim. Neden Custom ISO kullanmak istediğinizi anlıyorum. Şunu belirtmeliyim ki ne kadar Custom ISO denerseniz deneyin, işin sonunda her şey bilgisayar parçalarına bağlıdır. Bilgisayarınızı eski performansına kavuşturmayacak, sadece sistem üzerindeki yükü hafifletiyor.
Öncelikle AtlasOS tan vazgeçme sebebim youtube da gördüğüm bir karşılaştırma videosuyu atlas 18gb yer kaplarken revi 11gb yer kaplıyordu revios daha hızlı açılıyordu ve reviosda arka planda daha fazla sekme açılıyordu bu yüzden reviosa geçtim ayrıca bilgisayara performans konusunda çok etkisi oldu gayet güzel

Masaustu araclarinin grafigini dusurebilirsin
Nasıl yapcam

Arkaplan uygulamaları ve Intel TSX kapatabilirsin açıksa.
Arka plan kapalıydı zaten bende intel tsxi kapattım

neither false nor fake
Emektar Üye
Ödüller
9
Sosyal
6 HİZMET YILI
Hocam, AtlasOS'tan neden vazgeçtiniz? ReviOS'a kıyasla daha hafiftir, en azından bana göre öyle. ReviOS Tool'dan sadece Defender'ı kapatman yeterli, diğerleri olması gerektiği gibi. Önceden açtığınız konuya yazmıştım, tekrar belirtiyorum oyun oynamıyorsan, Linux sistem özelliklerin için en iyi tercih. Ne kadar custom iso denersen dene, performansın aşağı yukarı aynı olur.

Eski sistemlerde gerçekten fark yaratabiliyor performans konusunda, bir de sistemi iyi olup, fps anlamında sorun yaşamayan insanlar da input lagı azaltmak için kullanıyorlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...