Ekran Kartımda(sanırım) Sorun Var YARDIM!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
Ödüller
1
6 HİZMET YILI
Öncelikle merhaba bilgisayarımda bir sorun var açıklama olarak şöyle diyebilirim. Oyun açtığımda (normal masaüstü ekranında ,cs 1.6 ve GTA sanandreas gibi eski oyunlar haricinde ) ekranda mavi yeşil mor pembe (error renkleri diyelim her neyse devam) çizgiler veya kare gibi tuhaf şekiller çıkıyor internetten araştırdım çözüm bulamadım,
1-Termal macunu yeniledim,
2-Driverları güncelledim(silip tekrar yükledim hatta)
3-Fanı temizledim
4-Ramleri (4x2) ve HDD'yi çıkar tak yaptım vs her şeyi yaptım ama çözüm bulamadım.
Bu arada bilgisayar dediğime bakmayın laptop kendisi markası Casper Nirvana( ama eski baya 11 yıllık, eski diye de çöpe atmıyorum lütfen aklınza gelecek her şeyi yazın şuan maddi açıdan rahat değilim yeni bir bilgisayar alamıyacağım için ayrıca karantinada olduğumuzdan işe de gidemiyorum paramı idareli kullanmam lazım bu yüzden lütfen çare bulmam da yardımcı olun) Sistem özelliklerini hemen alta koyuyorum.

oQGDdc.png
V0LIUW.png
AHrdmI.png

HATANIN VİDEOSU ( 2 VİDEO VAR SEBEBİ İSE EKRAN KARTI GÖRÜNTÜ BAĞDAŞTIRCISI KAPANDIGI İÇİN VİDEO KESİLİYOR)
buda devamı 2 video çünkü 1. video'da "görüntü bağdaştırıcısı görüntü vermeyi kesti ancak bu durumdan kurtuldu" diyor oraası gözükmüyor ekran görüntü gelmeyince video kesilmiş video birleştirmeyi bilmiyordum o yüzden 2 ayrı video oldu
asıl Hata 2. videoda yani bu videoda ;
Lütfen fikir belirtin

Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
Tamam dostum şimdi indirip deniyeceğim ayrıca donanım kimliği derken AMD RADEON HD 7500/7600 2 GB VRAM bunu ksst ediyorsun deği mi
Post automatically merged:

reis yakın zamanda lehimlenmedi 11 yıldır aynı lehim emin misin ?
Donanım kimliğini öğrenmek için; Bilgisayara sağ tıkla yönete bas. Aygıt yöneticisine gir. Görüntü bağdaştırıcıları diye bir sekme var oraya tıkla AMD 7500/7600 ekran kartına sağ tıkla özellikler de. Yukarıdaki sekmelerden ayrıntıları seç. Karşına çıkan sayfada Aygıt açıklaması diye yazan bir yer var oraya tıkla. Donanım kimliklerini seç. Çıkan değerleri teker teker programda ararsan uygun driverı bulursun. Birden fazla driver varsa yanlarındaki tarihlere göre en günce olanı yükle.

Resime bak güncel diyor uygulama
XKetM0.png
O zaman sıkıntı ekran kartında değilmiş kardeşim kusura bakma

Üye
Ödüller
1
6 HİZMET YILI
XxXRedBloodXxX
Evet Dostum AMD/////
Reis güncel olmayan birşey var PCİ
JWYKhI.png

Donanım kimliğini öğrenmek için; Bilgisayara sağ tıkla yönete bas. Aygıt yöneticisine gir. Görüntü bağdaştırıcıları diye bir sekme var oraya tıkla AMD 7500/7600 ekran kartına sağ tıkla özellikler de. Yukarıdaki sekmelerden ayrıntıları seç. Karşına çıkan sayfada Aygıt açıklaması diye yazan bir yer var oraya tıkla. Donanım kimliklerini seç. Çıkan değerleri teker teker programda ararsan uygun driverı bulursun. Birden fazla driver varsa yanlarındaki tarihlere göre en günce olanı yükle.

O zaman sıkıntı ekran kartında değilmiş kardeşim kusura bakma
uyglamada arama ekranı bulunmuyor reis ayrıca donanım kimlği 3 4 tane var Alt alta sırayla dizilmişler yazıyorum
PCI\VEN_1002&DEV_6742&SUBSYS_23931019&REV_00
PCI\VEN_1002&DEV_6742&SUBSYS_23931019
PCI\VEN_1002&DEV_6742&CC_030000
PCI\VEN_1002&DEV_6742&CC_0300
Böyle alt alta reis

Uzman Üye
6 HİZMET YILI
XxXRedBloodXxX
Evet Dostum AMD/////
JWYKhI.png
dostum amd ekran kartlarında kronik soğuk lehim hatası olur bilgisayar çok fazla ısıya mazur kaldığı zaman veya çok fazla baskıya maruz kalınca bu soğuk lehimler ısınınca mavi ekran hataları başka hatalarda getiriyor tabi bu gözlem ölçüm yapmadan tam olarak bir şey demem yanlış olur

Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
XxXRedBloodXxX
Evet Dostum AMD/////
JWYKhI.png

uyglamada arama ekranı bulunmuyor reis ayrıca donanım kimlği 3 4 tane var Alt alta sırayla dizilmişler yazıyorum
PCI\VEN_1002&DEV_6742&SUBSYS_23931019&REV_00
PCI\VEN_1002&DEV_6742&SUBSYS_23931019
PCI\VEN_1002&DEV_6742&CC_030000
PCI\VEN_1002&DEV_6742&CC_0300
Böyle alt alta reis
Kardeşim PCİ Bus'un ne olduğuna baktım da internetten AMD ekran kartıyla alakalı bir drivermış onu güncelle sen inşallah sorun çözülür

Üye
Ödüller
1
6 HİZMET YILI
dostum amd ekran kartlarında kronik soğuk lehim hatası olur bilgisayar çok fazla ısıya mazur kaldığı zaman veya çok fazla baskıya maruz kalınca bu soğuk lehimler ısınınca mavi ekran hataları başka hatalarda getiriyor tabi bu gözlem ölçüm yapmadan tam olarak bir şey demem yanlış olur
peki sence bu resimleri daha detaylı çeksem anlayabilir misin veya video çeksem ? Resimlerdeki gibi termal macununa kadar söksem yani ?

Kardeşim PCİ Bus'un ne olduğuna baktım da internetten AMD ekran kartıyla alakalı bir drivermış onu güncelle sen inşallah sorun çözülür
şimdi güncelledim ama "bileşenler zaten yükü" diye yazdı ve kapattım bi restart atıcam

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Isıl işlem uygula diyen arakadaşlar olmuş onu kesinlikle evde deneme ben ps3 üme denemiştim birdaha kullanamadım bir blgisayarcıya götür o baksın neyi var diye

Eclipse Team Developer
Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
genelde ekran kartı çipsetinden yada lehimlerin eriyip birleşmesinden kaynaklanıyor evde yapabileceğin bir çözüm yok ne yazık ki

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...