Çözüldü Ekran kartının fanından cızırtılı bir ses geliyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
Ekran kartının fanından cızırtılı bir ses geliyor, ne olduğunu bilmiyorum. Gece kapattığımda sorun yoktu ama sabah açtığımda fandan ses gelmeye başladı. Nedeni nedir, nasıl çözerim?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Uzman Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
ekran kartına bi bakman lazım görünürde fanda birşey yok ise iyice temizleyip geri tak o zamanda gelirse söyle yardımcı olayım

Uzman Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Qarip bi cızırtı sesi varsa bu ekran kartından babin sesi diye biliyorum kartdakı sxemin üzerindeki elektronik dyotlardan gelmiş olabilir , bende gtx 980 de o ses vardı korkucak bişey yok. (fanlık bi durun yoksa kesin odur)

Несмотря на предателей, я все еще стою.
Co - Admin
Ödüller
21
8 HİZMET YILI
Ekran kartınız nedir? Muhtemelen Coil Whine sesidir.

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
fan ya kırılmış ya tozlanmış bi bak kendın duzeltmeye calısma tamırcıye goster bı

injecting to 0xDEADBEEF
Ultra Üye
Ödüller
13
Sosyal
8 HİZMET YILI
Ekran kartı ısınınca ses kesiliyor mu yoksa sürekli ses varmı?

Onaylı Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Fan kırık yada tozlanmış çözüm olarak açabılıyorsan açmaya çalış eğer kırıksa parça bulabılırmısın bak eğer tozluysa temizlersin eğer açamam daha önce yapmadım yada bu konuda becerim yok diyorsan işi bilen birine git yada elektirikli supurge tarzi bişeyle bi temizlemeye çalış sağdan soldan

injecting to 0xDEADBEEF
Ultra Üye
Ödüller
13
Sosyal
8 HİZMET YILI
Fanın tek yaprağı kırılmışsa eğer, yalpaladığı için de ses çıkartıyor olabilir.

Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
Ekran kartının fanından gelen cızırtılı bir ses genellikle fanın bir sorunu olduğunu gösterir. Bu sorunun olası nedenleri ve çözüm önerileri aşağıda listelenmiştir:
  1. Toz veya Kir: Fanın üzerine biriken toz veya kir, fanın dönüşünü engelleyebilir veya düzensiz bir şekilde dönmesine neden olabilir. Bu durumda fanın temizlenmesi gerekmektedir. Bir elektronik temizlik spreyi veya hava spreyi kullanarak fanı temizleyebilirsiniz. Ancak, fanı temizlemek için dikkatli olun ve gerektiğinde bir bilgisayar teknisyeninden yardım alın.
  2. Fan Rulmanlarının Aşınması: Fanın rulmanları aşındığında veya yağlaması eksildiğinde, cızırtılı bir ses duyulabilir. Bu durumda fanın değiştirilmesi gerekebilir. Ekran kartının fanının değiştirilebilir bir parça olduğunu kontrol edin ve gerektiğinde yeni bir fan satın alınabilir.
  3. Fanın Hasarlı Olması: Fanın kanatlarından biri kırılmış veya hasar görmüş olabilir. Bu durumda fanın tamamen değiştirilmesi gerekebilir.
  4. Sürücü veya Yazılım Sorunu: Nadiren de olsa, ekran kartı sürücülerinde veya yazılımında bir sorun olabilir ve bu da fanın düzgün çalışmasını etkileyebilir. Bu durumda, ekran kartı sürücülerinizi güncellemek veya yeniden yüklemek sorunu çözebilir.
Eğer fanın temizlenmesi veya değiştirilmesi gerekiyorsa, bu işlemi kendiniz yapmak yerine bir bilgisayar teknisyeninden yardım almanızı öneririm. Uzmanlar, işlemi doğru ve güvenli bir şekilde gerçekleştirerek ekran kartınızın daha fazla hasar görmesini önleyebilir.

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
içini açıp temizlemeyi denersen bi sıkıntısı kalmaz kırılmış ta olabilir bi kontrol etmeni tavsiye ederim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...