Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
ÇözüldüEkran kartının fanından cızırtılı bir ses geliyor
Ekran kartının fanından cızırtılı bir ses geliyor, ne olduğunu bilmiyorum. Gece kapattığımda sorun yoktu ama sabah açtığımda fandan ses gelmeye başladı. Nedeni nedir, nasıl çözerim?
Qarip bi cızırtı sesi varsa bu ekran kartından babin sesi diye biliyorum kartdakı sxemin üzerindeki elektronik dyotlardan gelmiş olabilir , bende gtx 980 de o ses vardı korkucak bişey yok. (fanlık bi durun yoksa kesin odur)
Fan kırık yada tozlanmış çözüm olarak açabılıyorsan açmaya çalış eğer kırıksa parça bulabılırmısın bak eğer tozluysa temizlersin eğer açamam daha önce yapmadım yada bu konuda becerim yok diyorsan işi bilen birine git yada elektirikli supurge tarzi bişeyle bi temizlemeye çalış sağdan soldan
Ekran kartının fanından gelen cızırtılı bir ses genellikle fanın bir sorunu olduğunu gösterir. Bu sorunun olası nedenleri ve çözüm önerileri aşağıda listelenmiştir:
Toz veya Kir: Fanın üzerine biriken toz veya kir, fanın dönüşünü engelleyebilir veya düzensiz bir şekilde dönmesine neden olabilir. Bu durumda fanın temizlenmesi gerekmektedir. Bir elektronik temizlik spreyi veya hava spreyi kullanarak fanı temizleyebilirsiniz. Ancak, fanı temizlemek için dikkatli olun ve gerektiğinde bir bilgisayar teknisyeninden yardım alın.
Fan Rulmanlarının Aşınması: Fanın rulmanları aşındığında veya yağlaması eksildiğinde, cızırtılı bir ses duyulabilir. Bu durumda fanın değiştirilmesi gerekebilir. Ekran kartının fanının değiştirilebilir bir parça olduğunu kontrol edin ve gerektiğinde yeni bir fan satın alınabilir.
Fanın Hasarlı Olması: Fanın kanatlarından biri kırılmış veya hasar görmüş olabilir. Bu durumda fanın tamamen değiştirilmesi gerekebilir.
Sürücü veya Yazılım Sorunu: Nadiren de olsa, ekran kartı sürücülerinde veya yazılımında bir sorun olabilir ve bu da fanın düzgün çalışmasını etkileyebilir. Bu durumda, ekran kartı sürücülerinizi güncellemek veya yeniden yüklemek sorunu çözebilir.
Eğer fanın temizlenmesi veya değiştirilmesi gerekiyorsa, bu işlemi kendiniz yapmak yerine bir bilgisayar teknisyeninden yardım almanızı öneririm. Uzmanlar, işlemi doğru ve güvenli bir şekilde gerçekleştirerek ekran kartınızın daha fazla hasar görmesini önleyebilir.