Felsefik Soru Tanrı Var mıdır ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Hocalar Merhaba en sevdiğim ders felsefe'dir TANRI VAR MIDIR ? Sorusunu seviyeli bir şekilde tartışıcak objektif bakıcak insanlar yorumlara gelebilir mi biraz muhabbet edelim.

Süper Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Bence var ve olmalıdır. Tabi kendi düşüncem sen ne düşünüyorsun ?

Onaylı Üye
Ödüller
1
6 HİZMET YILI
ben var diye düşünüyorum fakat dinde bulunan onlarca çelişkiyi düşününce tanrı yok gibi bi düşünceye kapılıyorum

Süper Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Ben'de var olduğunu düşünüyorum her şeyin bir yaratacısı vardır doğal denilen her şeyin bile.
Dinler hakkında ne düşünüyorsun ?
Post automatically merged:

ben var diye düşünüyorum fakat dinde bulunan onlarca çelişkiyi düşününce tanrı yok gibi bi düşünceye kapılıyorum
Soruların peşinden gidersen cevapları bulabilirsin bence ben kendimce öyle yapıyorum

Onaylı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Evrende hiç bir şey yoktan var vardan yok edilemez. Sadece enerji şekil değiştirir. Biz şuan var isek bir yaratıcının farklı bir enerjisi( siluet ) olduğumuza inanıyorum ben.

Son düzenleme:
Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
kesinlikle var diye dusunuyorum sonucta ornegin bir bardak bu dogada kendiliginden insanlar icin evrimlesiyor degilmi hayati kolaylastirsin diye ama insanlar kendileri icin kumu cam yapip bardak haline getiryorlar ve dolayisiyla bizim ve etrafimizdakilerinde bi yaraticisi kesinlikle olmali hicbirsey kendiliginden olmaz bence inanmayan inanmaz herkezin kendi dusuncesi ama oldukten sonra nere gidicez diye bir sorsunlar karanligami boslugami yoksa yeniden canlanmayami inaniyorlar

Who you gonna call
Emektar Üye
Ödüller
13
5 HİZMET YILI
vardır. bir sanat varsa ortada bu sanatın bir sanatkarı vardır. kendiliğinden oluşamaz bu dünya...

✨✨✨✨
Seçkin Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Kurranda açık olmadığı için tanrı olduğuna inanıyorum birsürü din var ama islamda açık yoktur din adamları kötülük yapınca bu islamın değil insanlığın suçudur bence senin görüşün nedir

✨✨✨✨
Seçkin Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Kur`an okuyor musun?
Kurran akumadım ama ayetleri araştırdım genellikle video izledim birtane ayet kafamı karıştırmıştı ama birçok meali olduğu için ben yanlış anladım diyerek kafamdaki sorunu çözmüşütm

Süper Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Kurran akumadım ama ayetleri araştırdım genellikle video izledim birtane ayet kafamı karıştırmıştı ama birçok meali olduğu için ben yanlış anladım diyerek kafamdaki sorunu çözmüşütm
Bende meal okuyucusuyum. Videolardan çok okumanı tavsiye ederim. Birde ben baştan başlayıp okuduğumda anlayamamıştım tavsiyem ayetlerin iniş sırasına göre oku. O zaman her şey yerine oturmaya başlıyor.

✨✨✨✨
Seçkin Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Bende meal okuyucusuyum. Videolardan çok okumanı tavsiye ederim. Birde ben baştan başlayıp okuduğumda anlayamamıştım tavsiyem ayetlerin iniş sırasına göre oku. O zaman her şey yerine oturmaya başlıyor.
Yani tek 1 anlama değilde bir çok anlama bakınca daha cok anlıyabiliyorum çünkü arapça bilmeden okuyunca daha az hissedebiliyorsun daha az anlıyabiliyorsun

Süper Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Yani tek 1 anlama değilde bir çok anlama bakınca daha cok anlıyabiliyorum çünkü arapça bilmeden okuyunca daha az hissedebiliyorsun daha az anlıyabiliyorsun
Türkçe meal oku ama iniş sırasına göre ne dediğimi o zaman anlayacaksın

Üye
5 HİZMET YILI
bir patlama sonucu oluşamayacak kadar düzenli bir sistem bencede var

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Dünya tarihi boyunca, bütün kültürlerdeki insanlar, bir Tanrı'nın varlığını kabul etmişlerdir.

NULL
Seçkin Üye
Ödüller
6
Sosyal
8 HİZMET YILI
tabıkı tanrı vardır :)

Uzman Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Tanrı arayana vardır inanmak istemeyen insana tonlarca delil göster yine inanmaz

Hilesiz hiç bir oyun kalmayana kadar devam
Süper Üye
Ödüller
8
10 HİZMET YILI
Bir tane yaratıcının var olduğuna inanıyorum ancak o tanrının kim olduğu hususunda henüz kesin bir kanıya varamadım :/

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...