Her an deprem olduğunu zannetme psikolojisi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
3 HİZMET YILI
Geçmiş olsun aynı ben o şekildeyim ama psikolojik travma umarım geçer Allah yardımcımız olsun

ömer
Uzman Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
travma oldu iyice ülkece psikoloğa görünmemiz şart

Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Yaşadığımız olaylar nedeniyle bende bazen gerçekten deprem oluyor sanıyorum.

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Arkadaşlar, benim gibi her an deprem oluyor sanan var mı? Korku yok ama deprem mi oluyor paniği var diyeyim saniyelik. Ayrıca depremzede değilim. Sadece bizi sarsıyor sürekli.
o korku bende de var her an deprem oluyomuş gibi geliyo banada

hayat buysa ben afk
Ultra Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
travma oldu cidden hepimiz de

Onaylı Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Maalesef sizinle aynı durumdayım hocam özellikle geceleri yatağa geçtiğimde uyumaya çalışırken sallanıyorum

Onaylı Üye
Ödüller
6
Sosyal
6 HİZMET YILI
Bu travma üstümüzden hiç geçmeyecek galiba. Haberlere bakmaz oldum artık

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
psikolojik olarak zor bir dönem fakat herşeyin unutulduğu gibi bu günlerde unutulacak anlık bir psikolojik ve medyada yer alan haberlerden dolayı tedirginlik veren şeylerden doalyı bu durum çogu kişide yaşanıyor

Fikirlere kurşun işlemez
Ultra Üye
Ödüller
9
6 HİZMET YILI
Bana hiç olmuyor, bir şeyler seni etkilemiştir veya sen çok etkisinde kalmışsındır.

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
bende deprem bölgesindeyim ve bazen bende deprem oluyor sanıyorum içimde bir korku oluyor allah yardımcımız olsun

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
travma olmuş herkeste gözüm hep avizeye bakıyor acaba sallanıyormu diye

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Arada bir bilgisayar başındayken masa sallanıyormuş gibi hissediyorum. Deprem olmadığının farkındayım bence masa da sallanmıyordur da gün aşırı oluyor. İstanbulda yaşıyorum onun endişesi var biraz. Bir de -1. kat.

ölmedim geri döndüm kaldığımız yerden devam
Süper Üye
Ödüller
6
Sosyal
6 HİZMET YILI
Arkadaşlar, benim gibi her an deprem oluyor sanan var mı? Korku yok ama deprem mi oluyor paniği var diyeyim saniyelik. Ayrıca depremzede değilim. Sadece bizi sarsıyor sürekli.
Deprem sarsıntıları bizi fiziksel olarak sarsabilir ve bu durumda bazı insanlar için kaygı veya endişe yaratabilir. Bu durum normaldir ve çok yaygındır. Ancak, sürekli deprem sarsıntılarına maruz kalmak, psikolojik olarak strese neden olabilir ve zamanla korku veya paniğe neden olabilir.
Bununla birlikte, deprem sarsıntılarının yaygın olduğu bir bölgede yaşıyorsanız, kendinizi ve sevdiklerinizi depreme hazırlamanız önemlidir. Bu, acil durum çantası hazırlamak, acil durum planı yapmak ve bina güvenliğini değerlendirmek gibi adımları içerebilir. Bu hazırlıklar, deprem sarsıntılarının sıklıkla olduğu bir bölgede yaşayan kişiler için önemlidir ve bu hazırlıkların yapılması güvenli hissetmenize yardımcı olabilir.
Ayrıca, sürekli deprem sarsıntılarına maruz kalmak, sizi psikolojik olarak etkilemeye devam ederse, bir psikolog veya psikiyatrist ile görüşmek yararlı olabilir. Bu profesyoneller, deprem kaynaklı stres, kaygı veya paniğin nasıl ele alınabileceği konusunda size yardımcı olabilirler.

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Ara sıra tv olan oda da annemin yanında uyuyorum aynı his bende de var...

Süper Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Psikolojik hocam o ya da Menier Hastalığı var sende

Onaylı Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Aynı durum bendede var izmirde yaşıyorum deprem çantası olayını biraz abarttım ve baş ucumda 5 litre su 2 çikolata 2 bisküvi 1 paket sigara çakmak el feneri ve düdük var oturduğum ev 25 yıllık 8 katlı ve ben 3. kattayım büyük ihtimalle olası bir depremde ve yıkıntıda hiç birini kullanamadan öleceğim ama insan yinede onları koyunca rahatlıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...