Her an deprem olduğunu zannetme psikolojisi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Heir of the devil
Seçkin Üye
Ödüller
7
Sosyal
7 HİZMET YILI
Bazen geceleri uyanıyorum avize sallanıyor mu diye kontrol ediyorum istanbuld aher an deprem olabilir.

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Aynı his bendede oluyor psikolojik destek almak lazım

Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
dostum öncelikle kendini böyle bir hissiyata kapıldığın anda ne yaparsan yap başka bir şeye odaklamaya çalış etrafının dönmediğini sadece senin bir tramva yaşadığını kendine söyle ileriki zamanlarda kendi kendine geçecektir bende de oluyordu hala binanın 20.-30. katına çıkınca oluyor ara ara

🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨
Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Arkadaşlar, benim gibi her an deprem oluyor sanan var mı? Korku yok ama deprem mi oluyor paniği var diyeyim saniyelik. Ayrıca depremzede değilim. Sadece bizi sarsıyor sürekli.
Ben şuan bile yaşıyorum , Adana 'dayım zamanla geçer diyorlar ancak yer gerçekten sallanmayı bıraksa geçecek de , his geliyor kandilliye bakıyorum bir şey yok 10 dk sonra tekrar bakıyorum hissettiğim gerçekmiş kandilliye delay girmiş sadece :)

Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Psikolojik ya o etkiden ben de ilk bir iki hafta çıkamadım basım falan dönüyor deprem sanıyordum depremi allah kimseye yasatmasin

Üye
3 HİZMET YILI
kalp çarpıntımı bile deprem sanıyorum bende. geceleri çok zorluyor. allah yardımcımız olsun.

Seçkin Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Travmatik bir deprem yaşandıktan sonra böyle şeyler yaşanabilir. Çok fazla rahatsız ediyorsa yardım alabilirsiniz

Ultra Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Öncelikle, panik yapmak yerine kendinizi sakinleştirmeye çalışın. Derin ve yavaş nefes alıp vermek, sakinleşmenize yardımcı olabilir. Ardından, sakin bir şekilde hareket edin. Deprem anında güvenli bir yere geçmek için zamanınız varsa, bunu yapmaya çalışın. Eğer bir masanın altına ya da bir kapının yanına sığınıyorsanız, kendinizi korumak için uygun pozisyona geçin.

Ayrıca, deprem sırasında yapmanız gereken önemli bir diğer şey, kendinizi ve başkalarını korumak için bilinçli bir şekilde hareket etmektir. Deprem sonrası, kendinize ve sevdiklerinize yardım etmek için gerekli önlemleri alın. Deprem sonrası güvenli bir yerde buluşma planınız varsa, bu plana uyun ve iletişim kurmaya çalışın.

Deprem paniği ile başa çıkmak, biraz pratik ve hazırlık gerektirir. Deprem öncesi hazırlıklı olmak, bir deprem sırasında daha sakin ve kontrollü davranmanızı sağlayabilir.

Donator
Ödüller
7
6 HİZMET YILI
Sallanıyorsundur bende bazen düşme hissine kapılıyorum

Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
bu bende de var sanki deprem oluyormuş gibi sallantı hissediyorum ama avizeye bakıyorum hiç bişey yok psikolojik sanıyordum ama biraz araştırdım bedenimiz sallanıyomuş bişey yok yani ama doktora gitmende fayda var

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
profesyonel yardım almanı tavsiye ederim ileride daha ciddi sorunlara neden olabilir ha etrafımdakiler bana deli gözüyle bakar falan gibi bi çekincen varsa tanıdığım psikoloji alanında çalışan insanlar bile yardım alıyorlar küçümsenecek bir durum değil psikoloğa ya da psikiyatriste gitmek

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Ülkemiz deprem ülkesi olduğundan dolayı o psikolojiden çıkmamız zor.

Onaylı Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
hataydayız hala aynı korku bızdede var be reis

Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
DBT Tedavisi almanı tavsiye ederim en yakın psikoloğa git ve konuş

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
ben antepdeyim gerçekden her an sanki deprem oluyor gibi evdeki çatlakları görünce daha beter oluyorum

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
bu bende de oluyor ya hataya teknik gezi için gittim depremden sorna 2 3 depreme yakalandım sürekli deprem oluyormus gibi hissediyorum çok kötü ya

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...