Her an deprem olduğunu zannetme psikolojisi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
ben de tavana zil astım sürekli ona bakıyom
Post automatically merged:

tavana zil astım sürekli ona bakıyom bede

Uzman Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Deprem olduğu sıralarda sürekli bir avizeye bakam durumu vardı.. Hiç yaşamayan birisi olarak belki bu psikolojik tramvayı atlatmak kolay oldu.
Umarım depremzedeler bu korkuyu kısa sürede atlatırlar.

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Ben de aynı durumdan müzdaripdim ama yavaş yavaş geçiyor sanırım.Bu olaylar ilk olduğunda sindiremedim ve ardından büyük istanbul depremi gündeme getirildi ve ister istemez kafamda deprem olsa ne yaparım ailem ne yapar ya göçük altında kalırsam kurtarılır mıyım kafama çatı düşse altında kalsam ölür müyüm gibi gibi bir sürü şeyi düşünmekten baş ağrılarım bile başlamıştı.Geceleri uyanıp deprem mi oluyor diyip kandilli rasathanesine falan bakıyordum.Bu konuyu fazla düşünmemeye çalış akşam yatarken bi dizi bir video vs aç kafanı başka şeylere yönlendir yoksa kurtulamazsın bu psikolojiden

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
son zamanlarda yaşadıgımız üzüntüler acılar hepimizin içinde yer etti .inşallah ilerliyen zamanlarda yaralarımız sarılıcak bizde iyimser düşüncelere kapılıp güzel bir yaşam geçiricez sen hep iyimser düşün zamanla için rahatlayıp etkileri geçicektir umarım

Bu gözler neler gördü neler
Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Piskolojik olma ihtimali yüksek, daha önce başına böyle yüksek şiddetli bir şey geldiyse bu çok doğaldır.

Böyle bir şey olsa zaten illa ki haberi tekrardan yayılır o yüzden telaş yapma tavsiyem.

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Ben deprem bölgesinde yaşıyorum. Depremi de yaşadım. İlk deprem anı kıyamet gibiydi, çok şükür evimiz yıkılmadı sağ salim çıktık. Köyümüze gidip 1 ay kadar orada kaldık şimdi tekrar evdeyiz 6. Katta sürekli sallanıyor muyuz tekrar olur mu korkusuyla avizelere bakıyoruz. Tabi sadece depremi yaşayanları değil bütün insanları etkiledi o yüzden gayet normal.

HER OYUNUN BİR AÇIĞI VARDIR
Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Arkadaşlar, benim gibi her an deprem oluyor sanan var mı? Korku yok ama deprem mi oluyor paniği var diyeyim saniyelik. Ayrıca depremzede değilim. Sadece bizi sarsıyor sürekli.
Ben depremzedeyim ranzada yatiordum o gün Adanada yaşiyorum bu arada ranzada yatiordum sürekli sallandı o psikolojiyle şuan ranzada yatamiyorum öyle söliyim pc masam sallanıyor sanki ev sallanıyormuş gibi hissediyorum :(.

hayat buysa ben afk
Ultra Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Ben depremzedeyim ranzada yatiordum o gün Adanada yaşiyorum bu arada ranzada yatiordum sürekli sallandı o psikolojiyle şuan ranzada yatamiyorum öyle söliyim pc masam sallanıyor sanki ev sallanıyormuş gibi hissediyorum :(.
Bende aynı hala iş yerinde bazen deprem oluyor sanıyorum çok tedirgin oluyorum daha dün gece deprem oluyordu rüyam da çok korkmuştum sesimi çıkaramıyordum...

Üye
3 HİZMET YILI
Arkadaşlar, benim gibi her an deprem oluyor sanan var mı? Korku yok ama deprem mi oluyor paniği var diyeyim saniyelik. Ayrıca depremzede değilim. Sadece bizi sarsıyor sürekli.
Hataydan taşındım bi titreşim olduğunda hafif korku geliyor normal olarak psyhco gg

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Sanma kısmını bilmem ama bir çok ilde yıkımlar hızlandı, kaçak ve eski yapılar için. Ben sürekli iş makinelerinin sarsınrılarını hissediyorum.

Tek yapabildiğimiz inanmak
Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Öncelikle kendini güvende hissetmek için hazırlık yap kardeşim. İlk yardım çantası hazırlayarak, acil durum planını yaparak ve evdeki eşyalarını sabitleyerek kendini en azından bulunduğun ortamda birazcık rahatlatabilirsin. Deprem olduğunu hissettiğin zaman kendini rahatlatmak için nefes egzersizi yapabilirsin. Kaygını gerçek bir insanla ve en doğrusu bir psikolog veya psikiyatrist ile paylaşabilirsin. Ben senin bu durumunun zamanla geçeceğini düşünüyorum fakat destek alırsan birşeyler kaybetmessin.

당신의 얼굴은 어둠 속에서 유일하게 보이는 얼굴입니다
Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Kanka bende de aynısı var emin ol. O tamamen beyninin sana oyunu. Koltukta otururken hafif bi yerim sallansın kafayı direk ampule döndürüyorum. Onu aşman ciddi zaman alacak benden söylemesi.

Ultra Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
agalar cok gecmis olsun artici depremler 1 yil boyunca olucak diye biliyorum malayyada 4.8 boyutunda deprem olmus belki onu hissetmiasindir

Onaylı Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
aynı şekilde bende de oluyor hataylıyım cok sıddetlı oldu etkısı halen suruyor

Onaylı Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Uyku sersemi olduğumda duvara elimi koyunca duvar sallaniyormuş gibi hissediyorum.

Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
bence bir an önce bir terapi almalısın sonuçları ileride daha fazla olur korku pek çok şeye yol açar biliyorsunuz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...