Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
7 HİZMET YILI
hz_farki.jpg

:yazı:

Oyunlarla uğraşırken çok duyduğumuz bir terimdir Hertz (Hz).İngilizcesi Refresh Rate Olan bu değer ekranın yenileme hızıdır.Yani bir saniyede ekranın kaç kez tazelendiğini belirtir.Bu aynı zamanda bir FPS'yi de sabitler konuma getirir yani şöyle bahsedeyim şimdi sizde üst düzey oyunları 100 FPS üzerinde açacak bir ekran kartınız var fakat monitorünüz standart 60 Hz ekran kartı ne kadar yüksek FPS alırsa alsın siz o oyunu 60 FPS ile görüceksiniz yani 100 Hz olmadan 100 FPS'yi sağlıklı göremezsiniz.Ve 60 Hz monitörünüz varsa böyle bir durumda ekranınız oyundayken Tearing (ekran yırtılması) sorunu yaşayacaksınız.İşte bunun yüzünden ya iyi bir PC toplayıp iyi bir monitör alıcaksınız ya da bunu yapamayıp bu tearing sorunu yaşayan arkadaşlar için de zaten Vsync sistemi var zaten Eğer 60 Hz monitörünüz varsa bu ayarı oyun veya ekran kartı driver'ınızın ayarlarından açarak Monitör ile ekran kartı arasındaki denge sağlanır ve oyun rahat bir şekilde oynanır fakat bu ayarında dezavantajı var oda 60 FPS sabitleyeceğimiz için bazı oyunlarda (Cs:GO tarzı) geçikmeler yaşayanabilir.Vurucağımız adamlar geç görünebilir vs. Ama başka bir çözüm maalesef yok. Amd Ve Nvidia bu sorunu da aşmak için FreeSync ve G-Sync uyumlu monitörler üretiyor fakat fiyatı pahalı olduğu için zor bir seçim size kalmış bir durum.

Benden bugünlük beyler Size İyi Günler Dilerim

HayvanSever
Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Benim için hayal sanırım,bir kere oynasam şu monitörle zevkimi alsam yeter :D

♥ Kusursuz ♥
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
144 HZ moni var bende beleşe aldım bi baktım değeri 300 tl çıktı abowww dedim

Ey yüce yaradan bana fantastik bir hayat yaşattın.
Emektar Üye
Ödüller
18
10 HİZMET YILI
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...