Duyuru İki Adımlı doğrulama / Two Step Verification

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ioz

^^
Kurucu
Ödüller
22
Sosyal
10 HİZMET YILI
[TR] İki Adımlı Doğrulama sistemi aktif edilmiştir.
[EN] The Two-Step Verification system has been activated.

Şifre ve Güvenlik Alanına Gidiyoruz.
We Go to the Password and Security Area.

1582094981957.png

Karşımıza çıkan ekrandan, iki adımlı doğrulama değiştir diyoruz.
From the screen we see, we say change two-step verification.

1582095040545.png

Uygulama yoluyla doğrulama diyoruz (Etkinleştir)
We call verification through application (Enable)

1582095093480.png

Veya Mail olarak
Or by Mail

1614285184563.png

Telefonumuza göre Google Authenticator Kuruyoruz.
We Install Google Authenticator by phone.

Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

Ardından Telefondan kurduğumuz uygulamaya + Simgesine basıyoruz, ve barkodu tara diyoruz.
Then we press the + Icon on the application we installed from the phone. and we call it scan the barcode.

1582095350095.png

Barkodu taradıktan sonra bize bir doğrulama verecektir. bu kodu doğrulama kodu kısmına yazıyoruz.
It will give us a verification after scanning the barcode. we write this code in the verification code section.

Ardından Tamam diyoruz ve yedek kodlarımızı kenara kaydediyoruz. ve telefonum yok iken bu kodlarla giriş yapabileceğiz. Şifreniz çalınsa dahi iki adımlı doğrulama sizi koruyacaktır.
Then we say OK and save our backup codes aside. and when I don't have a phone, we will be able to login with these codes. Two-step verification will protect you even if your password is stolen.

1582095462725.png

Uygulama kullanma detaylı bilgi / Using the application detailed information

Son düzenleme:
Banlı Üye
Ödüller
16
7 HİZMET YILI
Daha önceden var mı yenimi geldi bilmiyorum ama sürekli şifremi unutup duruyordum çok iyi oldu :D

Edit: 2020'de neden böyle bir yorum atmışım bilmiyorum 2fa ile şifremi unutmamın hiçbir bağlantısı yok :samaroglan:

Son düzenleme:
Banlı Üye
9 HİZMET YILI
Benim hesabım çalınmıştı MemoryHackers ekibine teşekkür ederim onlara danışıp geri alabildim, siz de bu çalınma durumu yaşamadan iki adımlı doğrulama yapınız muhakkak.

You need two-step verification. For the security of your account.

Gariban bir Sivaslı
Ultra Üye
Ödüller
11
8 HİZMET YILI
Bir şey soracağım diğer uygulamalarda vesaire de bu iki adımlı doğrulama sistemi var ya, bunlar daha mı güvenli oluyor yani şifreye göre bunun özelliği nedir
Çoğu kişi telefon sıfırlanınca bu programla koruduğu uygulamaya giriş yapamadığını söylüyor. Bu şekilde korumak faydalı mı kararsız kaldım

ioz

^^
Kurucu
Ödüller
22
Sosyal
10 HİZMET YILI
@SivassLee şöyle heryerde aynı id ve şifreyi kullandığınız için hesabınızın şifresi calınsa dahi 2 aşamalı doğrulamada takılı kalıcak. bu yüzden güvenlik için en iyi sistem diyebiliriz. diğer sorun telefon kaybettim sildim vs. yedek kodlar veriliyor sana o kodlarla kurtara bilirsin. istediğin zaman ister şimdi ister 10 yıl sonra problem yok :)

Gariban bir Sivaslı
Ultra Üye
Ödüller
11
8 HİZMET YILI
@SivassLee şöyle heryerde aynı id ve şifreyi kullandığınız için hesabınızın şifresi calınsa dahi 2 aşamalı doğrulamada takılı kalıcak. bu yüzden güvenlik için en iyi sistem diyebiliriz. diğer sorun telefon kaybettim sildim vs. yedek kodlar veriliyor sana o kodlarla kurtara bilirsin. istediğin zaman ister şimdi ister 10 yıl sonra problem yok :)
Google playde nerdeyse herkes bu dediğimden yakınıyordu da bi endişeye düşmüştüm o yüzden. Bunu kullanmak faydama olacak o zaman

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...