İki tane ekran kartını tek anakarta takıp kullanabilir miyim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Arkadaşlar merhaba,
Elimde 1 adet NVIDIA 2 GB ekran kartı ve 1 adet AMD ekran kartı mevcut bunları tek anakarta takıp kullanabilme şansım var mı?

NVIDIA, NVIDIA crossfire niye bir şeyler duydum fakat pek anlaşılır bir şey değil yardımcı olabilir misiniz?

Moderatörün son düzenlenenleri:
☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
NVIDIA crossfire apartatı mevcut fakat bu yeni nesil ekran kartını destekliyor dostum NVIDIA Crossfire'ın desteklemesi için GTX ya da RTX gibi bir ekran kartı olması ve aynı ekran kartından iki adet olması gerekli dostum.
Bitcoin yapan bir arkadaşımdan biliyorumda iki ekran kartı aynı olması gerekli ancak bu şekilde iki ekran kartı arasına köprü atabilirsin.
Kullanacağın ekran kartları 4 ile 6 GB arası değil ise bu yöntemi önermem.

Uzman Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Bildigim kadariyla ana kartta iki adet ekran kartı slotu olmasi gerek eski ana kartlarda farklı aparat takıp kullanamazsin yeni nesilleri destekliyor

🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨
Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Hem NVIDIA hem AMD ekran kartını tek bilgisayara takabilirsin (NVIDIA birinci GPU olacak şekilde) tabii ki anakartında yeteri kadar pciex slotu var ise, ancak şunu belirtmek isterim ikinci pciex slotu X99 anakartlar haricinde 16X hızında değil de 8X ya da 4X hızlarında çalışıyordu, kullandığın işlemcininde önemi var pciex ban genişliği kaça kadar destekliyor falan falan.

Kafanın karışmaması açısından özetlemek gerekirse yıllardır insanların merak ettiği ve sonunca vazgeçtiği bir konudur SLI veya crossfire, nedeni ise günümüz oyunlarında (geçmiş 10 sene önce de böyleydi halende böyle) 2 karttan yeteri kadar tam performans alamıyorsun, oyun oynayan insanlar 2 kart takmak yerine daha performanslı tek bir ekran kartı ile daha çok performans alabiliyorlar oyunlardan.

Banlı Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
anakartına bağlı o çift slotsa kullanırsın

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Hem NVIDIA hem AMD ekran kartını tek bilgisayara takabilirsin (NVIDIA birinci GPU olacak şekilde) tabii ki anakartında yeteri kadar pciex slotu var ise, ancak şunu belirtmek isterim ikinci pciex slotu X99 anakartlar haricinde 16X hızında değil de 8X ya da 4X hızlarında çalışıyordu, kullandığın işlemcininde önemi var pciex ban genişliği kaça kadar destekliyor falan falan.

Kafanın karışmaması açısından özetlemek gerekirse yıllardır insanların merak ettiği ve sonunca vazgeçtiği bir konudur SLI veya crossfire, nedeni ise günümüz oyunlarında (geçmiş 10 sene önce de böyleydi halende böyle) 2 karttan yeteri kadar tam performans alamıyorsun, oyun oynayan insanlar 2 kart takmak yerine daha performanslı tek bir ekran kartı ile daha çok performans alabiliyorlar oyunlardan.
kısacası en iyi ekran kartım hangisiyse onu takıp kullanmamı söylüyorsun anladığım kadarıyla
Post automatically merged:

anakartına bağlı o çift slotsa kullanırsın
anakart çift slot zatende fakat işlev olarak sordum dostum o kadarını biliyoruz heralde :D

Seçkin Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
yeni nesil anakartlarda bu ekran kartı bağlama var diye biliyorum eskiyse boşuna uğraşma knkam

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
anakartına bağlı bazısı destekler bazısı desteklemez

SİHİRBAZ SQER
Banlı Üye
5 HİZMET YILI
Anakartın Ekran kartı slotlarına bağlı

☾⭒ königsrasse
Ultra Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Anakart modeline göre pci girişlerine göre tek anakarta 6 ekran kartı bile takılabiliyor mining yapanlar da bunun en büyük örneği zaten

“Asgari ücret gibiyim kimse benimle geçinemiyor”
Süper Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
Çift slot ise takabilirsin.

Sen zayıfsın çünkü sende nefret eksikliği var
Seçkin Üye
9 HİZMET YILI
SLI Desteği varsa kullanabilirsin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...