İlk defa oyun yapacağım sizce 2d mi 3d mi yapmalıyım?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
3 HİZMET YILI
bence ilk 2 d yapmalısın 3d hem çok zorlar hem de seni hayal kırıklığını uğratabilir ilk sefer için

Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
bence oyunun arka plan kod işini öğrenmek için önce 2d ile başla. daha sonra öğrendikçe 3dye geçersin. ben de böyle yapmıştım geçiş süreci çok kısa sürmüştü gerçekten

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Ben web tasarımcısıyım fakat bu sektöre kaymak istiyorum c# ve c++ biliyorum bunda sorun yok ama kendimi geliştirmek için ilk 2d oyun mu yapmalıyım yoksa direk 3d oyun yapmaktan mı başlayayım ?
İlk oyunun ise 2d öneririm, 3d'yi zamanla öğrenirsin karışıktır

Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
2d ile yavaş yavaş başla biraz persfektif falan çalış sonrasında 3d geçersin

Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
İlk defa oyun yapacaksan önerim 2D oyunlara odaklanmanız olacaktır. Bunun nedeni, 2D oyunların 3D oyunlardan daha az karmaşık olması ve yapım aşamasında daha az kaynak ve zaman gerektirmesidir. Ayrıca, 2D oyunlarda kullanılan grafikler ve tasarım, 3D oyunlara göre daha kolay ve hızlı oluşturulabilir. 2D oyunlar, özellikle mobil cihazlar için popülerdir ve basit ama eğlenceli oynanışları ile geniş bir kitlenin ilgisini çeker. Ayrıca, 2D oyunlar, birden fazla platformda (örneğin mobil, web ve masaüstü) oynanabilir olması nedeniyle, daha fazla kullanıcıya ulaşma potansiyeli taşır. Ancak, 3D oyunlar daha büyük ve kapsamlı oyunlar yaratmanıza olanak tanır ve bazı oyun türleri için daha uygun olabilir. Ancak, 3D oyun yapmak için daha fazla bilgi ve deneyim gerekecektir. Sonuç olarak, ilk defa oyun yapacaksan 2D oyunlarla başlamanı öneriririm, daha sonra deneyim kazandıkça 3D oyunlara geçiş yapabilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Yöneleceğin alana Bağlı. Fps tarzı bir oyun yapmayı planlıyorsan 3d ile başlamalısın
Ben 3d ile başlamıştım şuan 2d oyunlar üzerinde çalışıyorum 3d ile başladığım için 2d çerez gibi geliyor

Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
bence 2d den başalyın hocam 3d biraz daha emek ve zor ilk oynunussa yeni platformalar kolay programlar ünity gibi yerlerden başlayon bence

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
2d ile başlayıp ilerileyen zamanlar da 3 de ile daha uzmanlaşmıs bir şekilde ilerlemen müthiş sonuclar verecektir die düşğnğyortum

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
bence hangisinde daha yetenekliysen ondan başla ama pek bir fikrin yoksa 2d daha makul

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
başlangıç olarak 2 d bence hem öğrenmen için hem kendini geliştirirsin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...