İngilizce öğrenmenin hem eğlenceli hemde etkili yöntemleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
Merhaba dostlar ingilizce öğrenmenin hem etkili hemde eğlenceli yolları nelerdir siz nasıl öğreniyorsunuz

Hand Of The God
Ultra Üye
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
atıyorum anıme sevıyorsun . 1 tane manga alıp ıngılızve dınlınde onu kendın kıtap uzerınde cevırerek okumayı dene hocam . ızleyerek ogrenmketen kat bekat daha faydalı.

Seçkin Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
atıyorum anıme sevıyorsun . 1 tane manga alıp ıngılızve dınlınde onu kendın kıtap uzerınde cevırerek okumayı dene hocam . ızleyerek ogrenmketen kat bekat daha faydalı.
ben mühendislik ile alakalı şeyleri seviyorum makale tez falan ingilizce bulup onların kopyasını çıkartıp kağıt üstünde çevire çevire okuyayım öyle mi yani çevirerek mi iyi öğrenirsiniz demek istiyorsunuz hocam

Hand Of The God
Ultra Üye
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
ben mühendislik ile alakalı şeyleri seviyorum makale tez falan ingilizce bulup onların kopyasını çıkartıp kağıt üstünde çevire çevire okuyayım öyle mi yani çevirerek mi iyi öğrenirsiniz demek istiyorsunuz hocam
aynen hocam bende green kart ıcın basvurudm meslegımde muhendıslık bende sımdılık agır olmasın dıye yavas yavas ılerlıyorum. amazonda ındırımler var egıtım setlerı ıle alakalı kucuk kıtaplar var 13 tl ye 5 tane kıtap denk getırdım ben.stage 4 dayım su an c2 e denk gelıo.mkpublıcatıon dıye aratırsan cıkar hem playstore de seslı olarak telafuzzlarını duzgun cıkarmak ıcın progrda yapmıslar mukemmel bı sey . keısnlıkle tavsıye ederım

Logo Ve Grafik Tasarım
Süper Üye
Ödüller
9
Sosyal
8 HİZMET YILI
aynen hocam bende green kart ıcın basvurudm meslegımde muhendıslık bende sımdılık agır olmasın dıye yavas yavas ılerlıyorum. amazonda ındırımler var egıtım setlerı ıle alakalı kucuk kıtaplar var 13 tl ye 5 tane kıtap denk getırdım ben.stage 4 dayım su an c2 e denk gelıo.mkpublıcatıon dıye aratırsan cıkar hem playstore de seslı olarak telafuzzlarını duzgun cıkarmak ıcın progrda yapmıslar mukemmel bı sey . keısnlıkle tavsıye ederım
Mesela bu yazıyı ingilizce'ye çevir ancak asla çeviri kullanma sadece kelimeler için kullan, örnek veriyorum kendim çeviricem;

excatly my mentor, ı'm recourse for green card. my job is a engineery, (y eklememin sebebi mühendislik diyebilmek engineer olsa mühendis oluyor bunlar önemli) I'm progressing (progress burda planlı çalışma programlı bir şekilde ilerleme anlamında) slowly so that it is not heavy for now. (bende şimdilik ağır olmasın diye yavaş yavaş ilerliyorum kelimesi varya devrik bir kelime kurulabilir evet ama anlaşılması zor olur bu yüzden o cümlenin yerine - Şimdilik ağır olmasın diye yavaş ilerliyorum cümlesini kurabilirsin.)

Örnek manga demiş arkadaş mesela normal sıradan bir kitapta olur ama eğlenceli olsun istiyorsan senin sevdiğin yazıları kelimeleri vs. bunlara çalış..

Şuan bende Toefl (Toefl yabancıların yaptığı bir sınav bazı üniversiteler istiyor, Yüksek lisans için) yapacağım için YDS + Toefl için kendimi hazırlıyorum... (Kursa'da gidiyorum yapacak bir şey yok)
Post automatically merged:

Mesela bu yazıyı ingilizce'ye çevir ancak asla çeviri kullanma sadece kelimeler için kullan, örnek veriyorum kendim çeviricem;

excatly my mentor, ı'm recourse for green card. my job is a engineery, (y eklememin sebebi mühendislik diyebilmek engineer olsa mühendis oluyor bunlar önemli) I'm progressing (progress burda planlı çalışma programlı bir şekilde ilerleme anlamında) slowly so that it is not heavy for now. (bende şimdilik ağır olmasın diye yavaş yavaş ilerliyorum kelimesi varya devrik bir kelime kurulabilir evet ama anlaşılması zor olur bu yüzden o cümlenin yerine - Şimdilik ağır olmasın diye yavaş ilerliyorum cümlesini kurabilirsin.)

Örnek manga demiş arkadaş mesela normal sıradan bir kitapta olur ama eğlenceli olsun istiyorsan senin sevdiğin yazıları kelimeleri vs. bunlara çalış..

Şuan bende Toefl (Toefl yabancıların yaptığı bir sınav bazı üniversiteler istiyor, Yüksek lisans için) yapacağım için YDS + Toefl için kendimi hazırlıyorum... (Kursa'da gidiyorum yapacak bir şey yok)
Yazdıklarıma benzer şeyler yapıyorum şuan hepinizin cümlesini tek tek çevirdim ingilizceye benim sorunum ingilizceden türkçeye çevirmek :D beynim o kısımda biraz hata veriyor... :D

Süper Üye
Ödüller
11
9 HİZMET YILI
duolingo gibi öğrenirken eğlendiren programlar kullanabilirsin

Seçkin Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
kanka kelime oyunu oyna ne biliyim turkce altyazılı izle filmleri dizileri dublaj izleme oyunlar oyna falan filan

Seçkin Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
bana kalırsa öncelikli hedefin anadili ingilizce olan bi tanıdığınla olabildiğince sık iletişimde bulunman. yoksa bile üni'de olduğun için çevrenden bulabileceğini tahmin ediyorum. ben bi dönem yurtdışındaki kuzenimle günlük konuşmalar yapıyordum ingilizcemde benim bile şaşırdığım bi değişim olmuştu, tabi sonrasında üstüne düşmeyince unuttum orası ayrı :) neyse her ne kadar amacın speaking olmasa bile konuşma, anlama kısmını pratiğe döktükten sonra öğrenilen dili daha rahat kavramaya başlıyosun. bunların yanında yorumlardaki önerileri destekleyici nitelikte uygularsan çok daha etkili olur diye düşünüyorum

Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
duolingo kullanıyorum ben etkili de oluyor

tr1p
Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Cambly var kral parali ama

Onaylı Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
Livemocha diye bir websitesi var. Burada senin gibi dunyanin dort bir yanindan insanlar ingilizcenin her adiminda birbirlerine yardimci olarak ogrenmeye calisiyorlar. Oldukca etkili bir yontem. Sadece ogrenmekle kalmayip yeni insanlar da taniyip ahbap oluyorsun ki zaten ingilizce ogrenmenin en etkili yolu surekli olarak ingilizce iletisim kurdugun bir ortam icerisinde vakit gecirmektir.

Seçkin Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
Teşekkür ederim bunları deneyeceğim benimde kafama yattı

Mermiler Seksin Bu Alemde Teksin
Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Uygulama yükleme yapanbilirsin Duolingo kullana bilirsin güzel eglencelt

Seçkin Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
Livemocha diye bir websitesi var. Burada senin gibi dunyanin dort bir yanindan insanlar ingilizcenin her adiminda birbirlerine yardimci olarak ogrenmeye calisiyorlar. Oldukca etkili bir yontem. Sadece ogrenmekle kalmayip yeni insanlar da taniyip ahbap oluyorsun ki zaten ingilizce ogrenmenin en etkili yolu surekli olarak ingilizce iletisim kurdugun bir ortam icerisinde vakit gecirmektir.
Teşekkür ederim bu siteyi beğendim bu tür arayan site arayan arkadaşlar varsa bakabilirler

Süper Üye
Ödüller
10
Sosyal
8 HİZMET YILI
Eğer oturup ingilizce sohbet edebileceğin biri varsa harika bir antrenman olur. Eğer böyle birisi yoksa sevdiğin dizileri tekrar alt yazısız izlemek. Bundan daha iyi geliştiren bi yöntemle karşılaşmadım.

Süper Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Mobil de memrise diye bir program vardı aşırı keyifli videolu telafuzlu ve yazmalı ama tabi ücretli bakabilirsiniz.

je vole dans l espace
Griffin Premium
Ödüller
11
8 HİZMET YILI
Ben internetten klasik soruların cevap anahtarlarına bakarak öğrenmiştim ve growtopiadan

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...