ben mühendislik ile alakalı şeyleri seviyorum makale tez falan ingilizce bulup onların kopyasını çıkartıp kağıt üstünde çevire çevire okuyayım öyle mi yani çevirerek mi iyi öğrenirsiniz demek istiyorsunuz hocamatıyorum anıme sevıyorsun . 1 tane manga alıp ıngılızve dınlınde onu kendın kıtap uzerınde cevırerek okumayı dene hocam . ızleyerek ogrenmketen kat bekat daha faydalı.
aynen hocam bende green kart ıcın basvurudm meslegımde muhendıslık bende sımdılık agır olmasın dıye yavas yavas ılerlıyorum. amazonda ındırımler var egıtım setlerı ıle alakalı kucuk kıtaplar var 13 tl ye 5 tane kıtap denk getırdım ben.stage 4 dayım su an c2 e denk gelıo.mkpublıcatıon dıye aratırsan cıkar hem playstore de seslı olarak telafuzzlarını duzgun cıkarmak ıcın progrda yapmıslar mukemmel bı sey . keısnlıkle tavsıye ederımben mühendislik ile alakalı şeyleri seviyorum makale tez falan ingilizce bulup onların kopyasını çıkartıp kağıt üstünde çevire çevire okuyayım öyle mi yani çevirerek mi iyi öğrenirsiniz demek istiyorsunuz hocam
Mesela bu yazıyı ingilizce'ye çevir ancak asla çeviri kullanma sadece kelimeler için kullan, örnek veriyorum kendim çeviricem;aynen hocam bende green kart ıcın basvurudm meslegımde muhendıslık bende sımdılık agır olmasın dıye yavas yavas ılerlıyorum. amazonda ındırımler var egıtım setlerı ıle alakalı kucuk kıtaplar var 13 tl ye 5 tane kıtap denk getırdım ben.stage 4 dayım su an c2 e denk gelıo.mkpublıcatıon dıye aratırsan cıkar hem playstore de seslı olarak telafuzzlarını duzgun cıkarmak ıcın progrda yapmıslar mukemmel bı sey . keısnlıkle tavsıye ederım
Yazdıklarıma benzer şeyler yapıyorum şuan hepinizin cümlesini tek tek çevirdim ingilizceye benim sorunum ingilizceden türkçeye çevirmekMesela bu yazıyı ingilizce'ye çevir ancak asla çeviri kullanma sadece kelimeler için kullan, örnek veriyorum kendim çeviricem;
excatly my mentor, ı'm recourse for green card. my job is a engineery, (y eklememin sebebi mühendislik diyebilmek engineer olsa mühendis oluyor bunlar önemli) I'm progressing (progress burda planlı çalışma programlı bir şekilde ilerleme anlamında) slowly so that it is not heavy for now. (bende şimdilik ağır olmasın diye yavaş yavaş ilerliyorum kelimesi varya devrik bir kelime kurulabilir evet ama anlaşılması zor olur bu yüzden o cümlenin yerine - Şimdilik ağır olmasın diye yavaş ilerliyorum cümlesini kurabilirsin.)
Örnek manga demiş arkadaş mesela normal sıradan bir kitapta olur ama eğlenceli olsun istiyorsan senin sevdiğin yazıları kelimeleri vs. bunlara çalış..
Şuan bende Toefl (Toefl yabancıların yaptığı bir sınav bazı üniversiteler istiyor, Yüksek lisans için) yapacağım için YDS + Toefl için kendimi hazırlıyorum... (Kursa'da gidiyorum yapacak bir şey yok)
ingilizce oyun oyna bilmediklerini araştırMerhaba dostlar ingilizce öğrenmenin hem etkili hemde eğlenceli yolları nelerdir siz nasıl öğreniyorsunuz
Teşekkür ederim bunları deneyeceğim benimde kafama yattıaynen hocam bende green kart ıcın basvurudm meslegımde muhendıslık bende sımdılık agır olmasın dıye yavas yavas ılerlıyorum. amazonda ındırımler var egıtım setlerı ıle alakalı kucuk kıtaplar var 13 tl ye 5 tane kıtap denk getırdım ben.stage 4 dayım su an c2 e denk gelıo.mkpublıcatıon dıye aratırsan cıkar hem playstore de seslı olarak telafuzzlarını duzgun cıkarmak ıcın progrda yapmıslar mukemmel bı sey . keısnlıkle tavsıye ederım
Teşekkür ederim bu siteyi beğendim bu tür arayan site arayan arkadaşlar varsa bakabilirlerLivemocha diye bir websitesi var. Burada senin gibi dunyanin dort bir yanindan insanlar ingilizcenin her adiminda birbirlerine yardimci olarak ogrenmeye calisiyorlar. Oldukca etkili bir yontem. Sadece ogrenmekle kalmayip yeni insanlar da taniyip ahbap oluyorsun ki zaten ingilizce ogrenmenin en etkili yolu surekli olarak ingilizce iletisim kurdugun bir ortam icerisinde vakit gecirmektir.