Süper Üye
onuda denedimBazen sistemin saati yanlış olduğunda da olabiliyor bir kontol etmeni tavsiye ederim
bak senin dedin de aklıma geldi onu kontrol etmemiştim hangi dizinde olduğunu bir hatırlatır mısın hatırlayamadım bu arada google silip yeniden yüklenip çerez vs. hepsini yaptım denendi ama bi hosta bakimhost dosyanı kontrol et bazı programları açınca bazı siteleri yasaklıyor ondan olabilir dene bi
rsthost programını kullan dizinde gözükmüyoonuda denedim
Post automatically merged:
bak senin dedin de aklıma geldi onu kontrol etmemiştim hangi dizinde olduğunu bir hatırlatır mısın hatırlayamadım bu arada google silip yeniden yüklenip çerez vs. hepsini yaptım denendi ama bi hosta bakim
Kayıt defterini hallettim fakat hala kapanmıyor dns istemcisiBu yöntem %99 oranında sorunuzu çözecektir. Bazı Siteler Açılmıyor sorununun çözümü için DNS İstemcisini durdurmak gerekiyor.
Öncelikle Başlat menüsünden Çalıştır‘ı açın. Eğer başlat menüsünde çalıştır yoksa; Windows Tuşu + R tuşuna aynı anda basarak çalıştırı açabilirsiniz. Çalıştıra “services.msc” yazıp enter tuşuna bastığınızda Hizmetler “Servisler” sekmesi açılacaktır. Bu kısımda “DNS istemcisi” ‘ni bulun ve sağ tık yapıp özellikler diyin. Açılan sekmede, Başlangıç Türü yazar. Bunu “Devre Dışı” yapıp. Uygula > Tamam dedikten sonra pencereleri kapayın. Şimdi bilgisayarınızı kapatıp, tekrardan açın. Açtıktan sonra kullandığınız tarayıcıları sıfırlayıp erişemediğiniz siteye tekrardan girmeye çalışın. Dediğim gibi bu çözüm sorununuzu %99 oranında çözecektir.
Bazı kişilerde “DNS İstemcisi/Cache” kapanmıyormuş. Bunun için bir çözüm var aşağıya bırakıyorum. Not: Bu işlemi yapabilmek için kayıt defterine girmeniz gerekiyor. Kayıt defterinde yapacağınız küçük bir hatada format atmanız gerekebilir. Bu işlemi yapmadan önce kayıt defteri yedeği almak istiyebilirsiniz.
1-) Başlat >>> Çalıştır >>> Regedit veya Win + R tuşu >>> Regedit
2-) Açılın sekmede şu yolu izleyin; HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\Dnscache
3-) Başlangıç kayıt defteri “Start veya Başlangıç” anahtarını bulunuz. Buradaki değer büyük ihtimalle 2‘dir. Siz 4yazın.
gine işe yaramadı dediğin host dosyası diğer hosts ' dan farklı hosts.bak dosyasını değiştirmiyor hosts ' u değiştiriyorrsthost programını kullan dizinde gözükmüyo