İyimser olduğumdan kaybediyorum, ne yapmalıyım sizce?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
Evet bence bu bir sorun değil iyimser olmak güzel bir şey fakat iyimser olucam diye kendini ezdirmemek de önemli kişiye göre iyimserlik yapmanı tavsiye ederim ve şunu biraz düşünmeni öneririm karşındaki kişi bu iyimserliği hak ediyormu etmiyormu hak edene sonuna kadar destek ver ama kendini kullandırtma

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
kimseye acımayacaksın kardeşim acirsan acınacak hale gelirsin

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar, hayırlı günler.
Ben küçüklükten beri kimseyle aram bozulmasın, aram iyi olsun diye uğraşırım veya birisi ile aramda bir olay ve tartışma yaşandığında iyimser yaklaşıp konuşup kavga etmeden bitirme taraftarıyım. Fakat insan büyüdükçe bu huyunu bir kenara bırakıp hayır demesi gerektiği yerler oluyor, yavaş yavaş reddetmeyi ve herkes ile aramın samimi olması için çabalamayı bıraktım ve cidden faydasını da gördüm. En son sırf iyi niyetimden dolayı yaşadığım bir olaydan bahsedip sizlerden tavsiye almak istiyorum. Geçen sene yani 2022'nin yaz tatilinde mahallede arkadaşlar ile sohbet muhabbet ediyoruz, tanımadığım kişiler vardı ortamda her neyse bu tanımadığım çocuklar biraz pislik, bir tanesi benim ile şakalaştı ama eşek şakası bir tık bende iyi niyetli olduğumda dolayı bir tartışma çıkmasın diye alttan aldım, ondan sonra bunlar bizim mahalleden bir arkadaşımızın arkadaşları. O şakayı yapan çocuğa karşı ağırlığımı koymadığım ve alttan aldığım için sürekli şakalar yapıp, emir baki konuşup ters ters davranmaya başladı. Bu böyle devam etti 2,3 ay sonra ben artık yeter dedim. Bunlar ile konuşamıyorsunuz arkadaşlar ya kavga edeceksiniz ya alttan alacaksınız o tiplerden. Her neyse 2,3 ay sonra tartışma çıktı aramızda ondan sonra bizimkiler bunların tanıdıkları ile konuştu daha sonra baya zaten görmedim denk gelmedin o çocuk ile. 2 gün önce işten çıktım arkadaşlar mahalledeymiş gittim yanlarına, o çocuk da ordaydı tek tek selam veriyordum ortalama 10 kişi felan vardı 2 kişiye selam verdim, tam o çocuğa selam verecektim geldi elini kafama atıyor hayırdır ya bize niye selam vermiyorsun dedi, elini tuttum indirdim dedim sırayla veriyorum niye sana vermeyeyim felan dedim başladı diklenmeye, küfür etme ben sakinliğimi korudum. Bu daha sonra kafayı sıyırdı baya aramızdan birisi bunu tutuyor daha sonra bu ailevi değerlerime küfür etti, montumu çıkarttım çocuğa girişeceğim baktım onu tutan arkadaşım yapma arada ben varım dedi, cidden yapma dedi onun hatrına yapmadım baya tartıştık felan, sonra olayı tatlıya bağladık, sizlere demek istediğim zamanında yerinde gittiğim ortamlarda ağırlığımı koyamadım ve hala koyamıyorum iyi niyetli olduğumda dolayı kavga etmek ve insanlar ile aramda bir problem olmasını istemiyorum fakat bana çok şey kaybettirdiğini farkettim, bundan sonrası için farklı ortamlarda ağır başlılığımı ortaya nasıl koyarım ve bu iyi niyetli alışkanlığımı nasıl bırakabilirim?
iyiler hep kazanır kötüler kaybetmeye mahkum dur

Onaylı Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
birdaha o insanların bulunduğu ortama girme sana niye gelmiyorsun vs diye soran olursada kaçamak cevaplar verme direkt nasıl hayatında dürüstsen cevaplarındada dürüst ol karşındaki sevmediğin insanda olsa kardeşim senin bu huyunu sevmiyorum ve o yüzden ortamınıza girmiyorum demelisin. bu o insanlar için 2nci şansın konusman için. kendini cesaretlendir. sevgiler.

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Ortak inan aynı bende senin gibiyim böyle konu açman iyi olmuş valla

Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
iyiliğin suistimal edildiği bir çağdayız işin zor. Hayır demeyı ogrenmen yaptıgın en akıllıca hamle

Üye
3 HİZMET YILI
Gerektiği zaman, gerektiğin yerde susuyorsan, Sen bir korkaksın dostum.

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
sen başkalarını kırmamak için elinden geleni yaparsın ama karşındaki aynı hassasiyeti vermez hatta umrunda bile olmaz en güzeli bol çevre edinmek ve ardına bıraktıklarını umursamamak yani uzun süreli dostluklar bi boka yaramıyor işine gelenle takıl.

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Sana kim nasıl geliyorsa o şekilde karşılık ver, ben bu şekilde çözüm buldum.

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Bir insanla 1 saat sohbet ettikten sonra o insanın nasıl bir kişiliğini olduğunu anlıyacan günlerde gelecek .

Sana sadece tek tavsiyem ister arkadaş ortamı olsun ister iş istersen akraba hoşlanmadığın birşey yapıldığında ve bunu karşı çıkmazsan sürekli yaparlar ilk yapıldığında karşı çıkacaksın fazla iyimserlik güler yüzlülük seni üzer.

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
iyide olma kötüde olma insanlar çıkar ilişkisi kurar sürekli bunlardan kaçın arkadaşlarını iyi seç

Süper Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
bence herşeyi bir kenara bırak sakinleş ve iyimser olmayı bırakarak başla
Post automatically merged:

sakin olup düşünmelisin ve iyimser olmayı bir kenara bırakmalısın

Son düzenleme:
Onaylı Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
Hem iyimser ile kötümserin arasında ol bazı şeyleri kötümser bazı şeyleri iyimser bak olaylara bakış açını değiştir ki insanlar seni kullanamasın

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Yaşadığınız deneyimlerden yola çıkarak ağırlığınızı koymak ve iyi niyetli olmanızı sürdürmek arasında denge kurmanız önemlidir. İyi niyetli olmak güzel bir özellik olsa da, sınırlarınızı belirlemek ve kendinizi korumak da önemlidir.

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Haklısın dostum ama sadece bu arkadaş ortamı için değil, farklı ortamlara girdiğimde de ağırbaşlılığımı koyamıyorum bunu yapmam lazım. Mesela ben bir şey anlatıyorum kimse umursamıyor.
Post automatically merged:

Dostum denemedim mi sanıyorsun, staj gördüğüm yerde arkadaşlık kurduğum insanlar ile muhattap olmadı, selam dahi vermedim sonra neden böyle yapıyorsun cart curt konuşup, duruyorlar.
iyimser olma kral

Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
iyimser olmaya devam et emin ol sana bir yerden umut gelecektir o gun anlayacaksın

Uzman Üye
2 HİZMET YILI
Kötü birisi ol etrafını bir zaman sonra takmamaya başlıyorsun zaten.

Onaylı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
İnsanlara iyi davrancam iyi olucam diye kendini yıpratma gecmiste cok yaptım pismanım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...