Kodlama ögrenmek istiyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
8 HİZMET YILI
yaklaşık 6-7 yaşımdan beri bilgisayara bakarım.Kodlamaya Çok Fazla Merak Sardım Ama Hiç Bir Bilgim Yok Kodlamaya Nerden Başlayabilirim Hangi Programları Kullanabilirim Lütfen Anlatabilirmisiniz Şimdiden Teşekkür Ediyorum.Bu Sırada Web Sitesi Programlamaya Ayrı Bir Hevesim Var.

LoL Script's & Python
Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Kardeşim Merak Ediyorsan Araştırırsın Bize Sormayla Olacak İşler Değil Bunlar Şimdi Hemen Googleye Girip Oradan C# Başlangıç Yazıyorsun Ve Makaleler Olsun Videolar Olsun Hepsini İzliyorsun

Seçkin Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
Google ye c# indirip YouTube'dan nasıl kullanabileceğini bakabilirsin.Cheatenginede bayabir işine yarayabilir

Banlı Üye
Ödüller
6
10 HİZMET YILI
vb.net ile başlayıp c# geçeceksin c# dan sonra c veya c++ ya geçeceksin

Cehalet Mutluluktur
Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Valla kusura bakma da 6-7 yaşından beri bilgisayar başındaysan, programlamaya da çok merakın varsa bu düzeyde olmazdın. Önce dürüst ol sonra yardımcı olalım qeq

🌟🌟🌟🌟🌟
Donator
Ödüller
11
Sosyal
8 HİZMET YILI
Valla kusura bakma da 6-7 yaşından beri bilgisayar başındaysan, programlamaya da çok merakın varsa bu düzeyde olmazdın. Önce dürüst ol sonra yardımcı olalım qeq
Belki doğru diyordur cnm nerden biliyorsunki :) vb.net başla cheatengine ve c++ ile kullanmak daha kolay

Banlı Üye
9 HİZMET YILI
Bence önce HTML, sonra JavaScript sonra da keyfe göre Python, Ruby ya da PHP. Bunlar beni kesmedi dersen, C#, Java ve en son C ve C++.

Peki öğrenmek için ne yapayım?

Tutorial, tutorial, tutorial. Yani adım adım öğreten makaleler okuyacaksınız. İnsanımız okumayı pek sevmediğinden video tutorial daha çok seviyor ama ben ileriye saramadığım için sıkıntılar basıyor ama tabiki tercih meselesi.

Başka?

Önce HTML öğrenin dedim. HTML aslında bir programlama dili değil, ama konuya ısınmanızı sağlar. HTML web sayfası yapmaya yarayan dil. Piyasada benim kitabım dahil bir sürü kitap var. Hepsi birbirinden değerli kaynaklar. Ama en önce, örneğin, kendinizi, adınızı, soyadınızı, kendiniz hakkında kısa bir paragrafı, twitter, instagram, facebook linklerinizi içeren minik bir site yapabilirsiniz. Dandik olsun, sonra zaten CSS ile güzelleştirmeye kasacaksınız.

Daha sonra zırt pırt içeriği elle güncellemek istemiyorum dediğiniz anda gerçek bir programlama diline geçeceksiniz. Ben PHP uzmanıyım, ama şimdi başlayanlara Python, Ruby, JavaScript de öneririm. Gerçi programlamanın temelini öğrendikten sonra hepsi aynı.

Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
Arkadaşlar konuyu yanlış anlamış galiba konu sahibi windows form değil web site yazmayı istiyorum dedi.benim görüşüm html,php,css,java sırasıyla gidersen en iyi web siteyi yazabilirsin.

Banlı Üye
9 HİZMET YILI
Arkadaşlar konuyu yanlış anlamış galiba konu sahibi windows form değil web site yazmayı istiyorum dedi.benim görüşüm html,php,css,java sırasıyla gidersen en iyi web siteyi yazabilirsin.

DİKKATLİ, şekil de okursanız WEB siteye odaklı bir konuşma yapmamış kodlama dili tamamını kapsıyor ayriyetten WEB Tasarımına ilgisi olduğunu betimliyor.

#Ri
Coder
Ödüller
12
10 HİZMET YILI
Web design için; Udemy den "ASP.NET" eğitim seti alıyosun izlerken bi yandan yapıyorsun uygulamalı öğreniyosun.

Desktop app için; .NET Core open source olduğu için hızla gelişiyor. C# eğitim setlerine bakabilirsin udemy den.

İki söylediğim şeyde birbirlerine yakın. Yani birini öğrenirsen diğerinde zorlanmazsın. Önemli olan sabredip direk yükseğe zıplamamak. Dandik hesap makinesini beğenmezsen hiçbişey başaramazsın.

Üye
8 HİZMET YILI
Bu Düzeyde olmazdın derken ? ne alaka yeni yeni ilgi duymaya başladım çok boş yapmışsın

Üye
7 HİZMET YILI
Mesajını okuyunca küçüklüğüm aklıma geldi kendimi sende gördüm bende senin gibi Html diline meraklıydım :) Öğrendim ve şuan profesyonel bir şekilde web tasarlıyorum ilk öncelikle kolay yoldan başla videolar izle veya öğrenme paketlerini satın al uygun fiyata her yerde var umarım hedefine varırsın :)

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Tavsiyem udemy youtube gibi platformlardan öğren varsa imkanın birinden ders al

Üye
7 HİZMET YILI
C# dan başlamanı tavsiye ederim güzel bir dildir öğrenimi kolaydır

Banlı Üye
8 HİZMET YILI
web site kodlaması için gerekli kodlama dilleri HTML ve CSS
sitenin beynide PHP ile kodlanır
ilk olarak HTML öğren mantığı öğrendin mi gerisi kolay asla ezber yapma uygulamalı mutlaka yap
sonra CSS ve ardından PHP öğren
sıkıntı HTML de çekmezsin CSS çok az PHP oldukça zorlanırsın kendi açımdan söylüyorum
yutubtan :D eğitim videolarını izlemeyi öneririm ve sonra uygulamalı site yapma videoları izle bu bilgileri pekiştirirsin
MUTLAKA UYGULAMALI OLARAK DENE

gerekli programlar ve eğitim videoları link vs atarım özel mesaj yoluyla ulaşırsan hallederiz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...