yorumlara bakıyorum da herkes hile alabilmek için sallamış. neyse sana tecrubeli biri olarak yol haritası çıkarıcam.
öncelikle yazılım dilini tam olarak bilmiyorum ama zamanında o toplara çok girdim. ilk önce kendine soracağın soru ben bunu nerede kullanıcam? eğer internet sitesi yapacaksan html java öğreneceksin. uygulama geliştireceksen c öğreneceksin.araştır, ne yapacaksan onun dilini öğren. aşağı yukarı dillerin mantığı aynı. bir tanesini öğrenirsen diğerleri daha kolay olur. daha sonra elemanın biri youtube aç izle demiş. öyle birşey yapma. eğer gerçekten ustalaşmak istiyorsan bir bilenle çalışacaksın. internetten öğrendiğin, beline kadar gelen suda yüzme öğrenmek gibi olur. açık denizde boğulursun. bilmediğin anlamadığın çok yer olacak sorman lazım. ve son olarak benim elendiğim noktaya gelirsem, sosyalliği unut. bak azaltıyorsun demiyorum, unut. çok fazla zamanını alıyor. o gördüğün inek tipler gibi oluyorsun. ben kendimi biraz kapattım. ama gelemedim. bunun için bir kaç yıl kendini tamamen kapatman lazım. yine de başarabilirsen kesinlikle işsiz kalmazsın. çünkıü gelecek yazılımda yatıyor. gün gelecek ekonomi bakanına gerek kalmayacak ama yazılımcıya her zaman gerek duyulacak