Mavi Ekran Hatası ;Çözümleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
It was all a dream.
Süper Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
maviekran.jpg

:yazı:

Selamlar,Mh üyeleri bugünki konum'da Mavi ekran hatalarına çözümler üreteceğiz.Peki bu sorun neden olur? Mavi ekran hatası genellikle sürücülerin çakışması - donanımsal çakışmalar ve işletim sistemindeki hatalardan kaynaklanır.

1- Mavi Ekranın Türüne Bakalım.
Mavi ekran hatasını çözmenin en kolay yolu,ekrandaki hataya göz atmaktır Hatalar'da "stop code" ve QR kodu yer alır,çeşitli mavi ekran hataları olduğu için stop kodunu internetten araştırmak en iyi çözüm. QR kodunu ise telefonunuzla taratıp soruna çözümler bulabilirsiniz nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız.

Android için: Google Lens.
İOs için: QR Reader.

Programlarını Kullanabilirsiniz.

2- Hatalı Windows Güncellemesi.

Güncellemelerin düzgün yüklenmemesi veya sorunlu olması da mavi ekrana hatasına yol açabilir. Bu durum'da yapmanız gereken.Arama kutusuna güncelleme geçmişini görüntüle yazıp entera basıyoruz buradan
güncelleştirmeleri kaldır tıklıyoruz mavi ekranın hangi güncellemeden itabaren başladığını bulup kaldır diyoruz.

3- Windows Dosyalarını Onarmak.
Windows 10'un güvenli moduna giriyoruz,yapmamız gereken sistem açılırken F8 tuşuna basmak bu anakart modeline göre değişebilir.Buradan kurtarma seçeneklerini seçiyoruz,güvenli moda girdiğimiz zaman CTRL+ALT+ DELETE kısayolları ile görev yöneticisi açıyoruz sol üstten dosya yeni görevi çalıstır diyoruz,buraya sfc /scannow yazıp entera basıyoruz bu komut sayesinde hasar gören dosyalar onarılacak.

4- Bilgisayara Format Atmak
Mavi ekran hataları için en iyi çözüm, bilgisayara format atmaktır .Bu şekilde diğer yönergeleri yapmanıza gerek kalmayacak.

Ultra Üye
Ödüller
8
Sosyal
6 HİZMET YILI
Güzel bir paylaşım, bazı hatalarda genelde donanımsal oluyor mavi ekran hataları.

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
teşekkürler reis yararlı konu

ben direk pcye format atıyom kim uğraşcak mavi ekran hatası ile donanımsal sa sıkıntı yok fakat yazılımsal ise format gerekebiliyo

FENERBAHÇE
Seçkin Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
peki ben bir şey sorayım geçen hafta pc de mavi ekran hatası oldu ve pc hiç açılmadı su durumda tek kurtarma seçeneği formatmıdır

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Süper Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
çok teşekkürler bilgi için emeğine sağlık

Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
bu tip dumlarda bu çözümleri arşive alıyorum arşivede 1078 tane çözüm önerisi oldu sağol

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...