meslek seçimi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
1905
Süper Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
Arkadaslar benim gibi olan varmı Suan 11 sınıfım aklımda kafamda beynimde hiçbi meslek yok sadece büyümek istemiyom

benim gibi olan varmıydı lisede

Michael Corleone
Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Biraz öyle hislere kapılabilirsin ama meslek seçerken kendi istediğinin olmasına özen göster kimse aklını çelmesin sonuçta dünyaya bir kere geliyorsun ahbap

:d
Süper Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Arkadaslar benim gibi olan varmı Suan 11 sınıfım aklımda kafamda beynimde hiçbi meslek yok sadece büyümek istemiyom

İllaki kendi sevdiğin bir mesleğin olur.Dert etme bunları para kazanılır.

Ultra Üye
Ödüller
9
Sosyal
8 HİZMET YILI
knk moralini bozmak istemem ama tıp okumadığın sürece iş bulman baya zor olcak çoğu meslek zaten verdiği parayla geçinmesi zor o yüzden önceliğin sevdiğin iş sonraki öncelikde kesinlikle hangi meslek yaparsam rahat yaşarım olsun

Uzman Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
ilgi alanlarına göre karar ver daha en az 1 senen var üniversite için asla istemediğin bi bölüme gitme ben öyle yaptım ve şu an baya sene kaybettim tecrübeyle sabit

1905
Süper Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
knk moralini bozmak istemem ama tıp okumadığın sürece iş bulman baya zor olcak çoğu meslek zaten verdiği parayla geçinmesi zor o yüzden önceliğin sevdiğin iş sonraki öncelikde kesinlikle hangi meslek yaparsam rahat yaşarım olsun
haklısın valla

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
meslekleri araştır ve sıkılmayacağın bi meslek bul onun için çalış derim

Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Hocam Türkiye'de sevdiğin meslek değil de para kazanabileceğin bir mesleğe odaklanmak zorundasın

Uzman Üye
Ödüller
4
Sosyal
5 HİZMET YILI

benim tavsiyem bilgisayar alanına yönel gerek yazılım gerek teknik bilgi olarak geleceğin parlak mesleği duruyor tabii aşçılık gibi işler de bayağı tutar okuduğun liseye göre değişir hangi bölümler var?

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Kpss ye çalış memur ol küçüğünden derim

Lol Script Kullanıcısı xD
Süper Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
benimde yoktu dostum hobi olarak Adobe programlarına merak saldım kendimi geliştirmeye başladım programlarda, şuan bir reklam şirketinde video editörüyüm ( okuduğum bölüm sağlık kurumları işletmeciliği ) aile yüzünden okudum yoksa hiçbir faydası olmadı, üniversite okumak günümüz Türkiye'sinde boş muhabbet diye düşünüyorum (eğer hukuk, tıp gibi bölümler düşünmüyorsan). Özet olarak demek istediğim kendini geliştirmeye bak keyif alacağın işlere yönel, iyi forumlar. :kisswink:

Süper Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
tıp okuyuncada 30 yaşına kadar maaş alamıyorsunki bi amacı yok yani 30 yaşına kadar zaten ölme riskin yüksek yolda yürüyüp ölürüm hayatımı yaşayamadan :D

пакуты гітлера
Seçkin Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Teknolojik gıda vb işlere yönelik malum teknoloji devrindeyiz ve çok önemli bir konu bu gıda zaten her zaman lazım olan ve en çok da sevdiğin iş olması lazım .

Süper Üye
Ödüller
11
Sosyal
9 HİZMET YILI
11. sınıfken ben de aynı kafadaydım. Öncelikle gerçekçi ol ve sevmediğin şeyleri kendinden uzak tut. mesela ben tıp ve tıpvari bölümlerden nefret ediyordum. gelse de gitmem diyordum öyle de oldu. 12. sınıfa geldiğinde kendine bir sıralama hedefi koy ve o sıralamaya girmeye çalış. 12. sınıf sonunda girdiğin sıralama ile birlikte +30k -30k olmak üzere nereler var bak. gözüne hoş gelen ben bunu yaparım dediğin meslek dallarını araştır illa ki bişey bulursun. Şuan sadece ders çalış ama :D

Vearf
Uzman Üye
Ödüller
5
Sosyal
5 HİZMET YILI
Para kazanacağını düşünerek bir meslek seçersen memnun olacağını düşünmüyorum. Kendime göre konuşayım;

İnsanları savunmayı ve adaleti sağlamayı severim. Bundan dolayı avukat olmak isterim ya da bir psikolog...

Kendin mutluyken insanları mutlu edebiliyorsan o meslek gerçek mesleğindir...

İyi Forumlar.

Onaylı Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
en iyi masa başı veya bilgisiyar opları var oralardan kolayca alıp meslek edine bilirsin

Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Yurtiçinde saygın, yurtdışında aranan meslekler olabilir. Hani şu meslek lisesinden çıkıpta bir şey öğrenememiş, işletme vs. ile üniversite geçinimli durumlardan sıyrılabilirsen, kendini geliştirebilirsen tabii.
Ne eğitimi, ne öğrenimi görürsen gör mutlaka yabancı dil öğrenmek hedefin olsun.
Hangi mesleği seçersen seç, hobi amaçlı bir yazılım dili ile mantığı kavra. Algoritma, yazılım bunlar sadece bilişim sektörü için değil, temel hayatı daha iyi anlaman, anlatman, yorumlaman için büyük katkı sağlayacaktır.
Genel geçer meslekler ise zaten bilindik. Avukat, Doktor bla bla. Ama ne olursa olsun, seni geliştirecek, kendini bulabileceğin bir meslek seçimin olsun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...