Olumsuz duygular kafamdan uzaklaşmıyor, fikirlerinize ihtiyacım var

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
herkes böyle dönemlerden geçer her an mutlu olmak imkansızdır en iyisi oluruna bırakmak eminim hiç bir tavsiye seni memnun etmeyecektirr olması gereken bir hismiş gibi düşün ilerde yavaş yavaş rahatlarsın

Süper Üye
Ödüller
12
10 HİZMET YILI
Maalesef yaşadığımız ortam ve ülke içerisinde bu durum çok yaşanan bir durum. Eminim bir yerlerde hepimizin içinde vardır bu tarz duygular. Aslında bize iyi düşünmek ve hayallerimizi gerçekleştirebileceğimizi inandıracak bir ortam yaratılmadı ve yaratılmadığı gibi daha da kötüye çekiliyoruz.

Onaylı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Aslına bakarsanız dünden bugüne içim biraz daha rahat ve daha mutluyum. İnsan her ne olursa olsun içinde biriktirdikleri ile sadece ve sadece kendine zarar verir. Dün buraya bu gönderiyi attıktan sonra verilen cevaplar tavsiyeler her ne kadar beni anlık olarak etkilemesede boş kaldığım zamanlarda düşünme fırsatı buldum ve derin derin düşündüm. Düşündükçe rahatladığımı farkettim. Aslında beni rahatlatan şey insanlarla bir şeyleri paylaşabilmek duygu alışverişi yapmak, içimde biriktirdiklerimi bir şekilde dışarıya yansıtmakmış. Hepimiz karnımız dolu dolu iken uzun bir çiş seansının ne kadar rahatlattığını biliriz. :D Dün buna benzer bir rahatlama yaşadım diyebilirim. Buradan çıkardığım ders, sorunlarımızı konuşarak çözmeye çalışmalı çözemiyorsak bile en azından konuşarak kendi içimizde dert etmemeliyiz. Konuşmak bir çok şeyin ilacı her ne kadar bazen boş olsada. Bazı şeyleri değiştirmeye gücümüz yetemeyebiliyor hatta çoğu şeyleri diyelim buna ama ne olursa olsun pes etmemizi gerektirecek bi durum yok. Bazen geçmiş dönemlerde benim yaşlarımda bir insan olarak hayal ediyorum kendimi. Sizede tavsiye ederim gerçekten çok eğlenceli. :D Sabah eşinle beraber kalkıp kahvaltı vs. sonra gidip tarla bağ bahçe pazarda alınacak bir şeyler varsa gidip alıyosun geliyosun. Mutlu mesut eve dönüyosun ertesi gün aynı şeyleri yapmak için kafanı yastığa koyuyosun. Ertesi gün Lordun canı daha fazla toprak çektiği için seferberlik ilan ediyo sen tarlaya gidicem diye hayal kurarken bi bakıyosun elinde kılıç kalkan. Sonra gidiyosun hiç bilmediğin topraklara kafana bi kılıç darbesi hayat bitiyo. Şimdi o dönemlerde bunlar üzerine sosyolojik bir sürü tespit araştırma vs. tabiki var. Ben kendimi kafasına kılıç darbesi gelecek kişi yerine koyuyorum. Sonra bugüne geri geliyorum eh fena bi hayatım yokmuş diyip keyifleniyorum. :D

Onaylı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
dostum sadece şunu düşün seni seven sana yardım etmeye çalışan tek bir kişi bile varsa etrafında o insanları üzecek bir şey yapmamnaya çalış kendin için yaşa

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Arkadaşlar ben üniversite 4. sınıf öğrencisiyim. Boş zamanlarımın tümünü oyun oynayarak geçiriyorum. Bunun sebebi oyundan gelecek idare eden bir miktar para.

Bu parayı kazanmasam ay sonunda yurttan atılacağım için artık bir iş gibi bakıyorum ve gerçekten oyundan zevk almak eğlenmek vs. benim için çoktan gitmiş bitmiş bir duygu. Belki normal bir işe girersem bunu atlatırım diye düşünürek iş bakındım bir kaç yeri denedim hatta. Kurumsal yerler dışında normal bir ücret veren bir yer yok. Herkes birbirini gondikleme peşinde ve hakkımızı veren yok. Ülkemizin gündemi her allahın günü asgari ücret iken, toplamda çarşısına hakim olduğum 3 şehirin işletmelerinin büyük çoğunluğu asgari ücret bile vermiyorlar.

İlk yaşadığım şehirde bunu yetkili mercilere bildirdim ilgilenilmesini istedim. Düzeleceğini düşünürken ilk yaşadığım şehirde hiçbir işletme bana bir daha iş vermedi. Çok komik bir durum değil mi? Kanuna aykırı bir durumu ihbar ediyoruz ve ödüllendirilmek gibi bir istemim zaten yok ama bari benim ismimi onlara vermek yerine işinizi yapsaydınız sevgili vergimin ekmek parasıcıları. Her neyse gelelim şuanda üniversite öğrencisi olduğum şehire, burası zaten genel anlamda insanların birbirlerini gondiklemesinin normal olduğu bir yer ve doğal olarakta öğrenci bir iş için başvurduğunda zaten paraya ihtiyacı olduğu belli olduğu için yok paraya saatlerce insanları çalıştırıyorlar. Zaten sırf bu yüzden en azından hem oyun oynarım hemde daha fazla para kazanırım diyerek oyundan para kazanmaya uğraştım bugüne kadar. İlk zamanlar her ne kadar mutlu etsede oyunculardan gereksiz binlerce küfürler yesemde gayet iyiydim çünkü oyunumu oynuyor ve zevk alıyordum.

Ama artık bu duygular içimde kalmadı ve herşeyi bıraktım gerçekten okulun sonuna gelmişken herşey bana anlamsız ve saçma geliyor. Ne için çabalıyorum bir anlam bulamıyorum. Diyelim okulum bitti yine nefret ettiğim bu sisteme hizmet etmek için tekrar gecemi gündüzüme mi katacağım bana etkisi ne olacak veya beni nasıl mutlu edecek? Sizden tavsiye almak istiyorum belki bu duyguları veya benzerlerini yaşayıp bi çözüme ulaşmış hayata devam edebilmek için kendisini gazlamış bi dostumuz abimiz çıkar ben ve bize tavsiyeler verir.
Belki sana bunu söyleyen 50. kişi olabilirim ama gerçekten nefes aldığımıza şükretmek lazım onun haricinde evet şuan kötü dönemdeyiz sabırlı olup güzel günlerin tadınıda çıkartacağız elbet dostum.

Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Hocam milletvekili dayın yok ise hayat zordur. Ben'de üni öğrencisiyim ve ben biraz şanslıyım diyebilirim. Uni halamın olduğu şehire çıktı ve onunla birlikta kalıyorum. Yurt muhabbetini tatmak isterdim ama rahat edemeyebilirdim. Umarım Türkiye güzel bir refah seviyesine ulaşır ve Türk gençleri Türkiye'yi terk etmek istemez.

Onaylı Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
Yazdıklarını anlıyorum hocam ben de üniversite öğrencisiyim hayata dair planlar yapmaya çalışıyorum ama malum şartlar hepsinin önüne bir engel koyuyor yapacak bişeyimiz kalmadı ama umudunu da asla yitirme denemekten de vazgeçme ancak böyle bir yerlere geliriz belki

Onaylı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Arkadaşlar her birinizin söylediği şeyler gerçekten benim için kıymetli teşekkür ediyorum ilgi ve alakanız için. Verdiğiniz tavsiyeler üzerinden hayatıma yeni bir bakış açısı ve düzen getirme kararı aldım tekrardan teşekkür ediyorum. :)

Onaylı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
dışarıda gez yeni alışkanlıklar edin kitap oku arkadaş edin mutlu ol

Uzman Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
senin adına üzüldüm knk geçmiş olsun inşallah iyi bi hayatın olur

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...