Uzman Üye
Merhaba , Sanal Makinamın işletim sistemi Windows Server 2012 ve .net framework 4.7.2 istiyor sürüm olarak. Ancak onu indiremiyorum windows server üzerinden yalnızca 4.5 ve 3.7 iniyor. Yardımcı olur musunuz?
Evet öyle de aralarında ciddi bir depolama farkı var. Bu yüzden normalde Windows Server 2012'yi yükledim.çok eski bir sürüm 2012 sürümü bu tarz problemler yaşamamak için bence sunucunu windows server 2022'ye güncelleyebilirsin. hem güvenlik konusunda da bir çok yenilik getirdiler.
Net Framework 4.5 üstü yüklemeye çalıştığımda not supported yazıyor.
Muhtemelen .net framework 4.7.2 desteklemiyor. Elimde kodlama ile alakalı bir kitap var ve .net frameworktan da bahsetmiş. .net framework 4.5 sürümü 2012 de çıkmış ve benim kullandığım işletim sistemi de windows server 2012 bu yüzden dolayı .net framework 4.7.2 desteklemiyorİndirmeye çalıştığınız .NET Framework sürümünün sanal makinenizin işletim sistemi tarafından desteklenip desteklenmediğini kontrol etmeni öneririm Windows Server 2012 .NET Framework 4.7.2'yi desteklemiyorsa o zaman indirme seçeneği sunulmaz
Eğer işletim sisteminiz .NET Framework 4.7.2'yi destekliyorsa ancak indirme seçeneği sunulmuyorsa aşağıdaki adımları deneyebilirsin:
Windows Update'i çalıştırın: Güncellemeleri yükle ve .NET Framework 4.7.2'nin Windows Update aracılığıyla yüklenip yüklenmediğini kontrol et
.NET Framework 4.7.2'yi manuel olarak yükle: Microsoft web sitesinden .NET Framework 4.7.2'yi indirin ve manuel olarak yükle
İndirme yöneticisi kullan: İndirme yöneticisi bazı durumlarda dosyaları başarıyla indirmenizi sağlayabilir microsoft'un resmi web sitesinden indirme yöneticisini indir ve kullan
Umarım bu öneriler sorununuzu çözmenize yardımcı olur