Çözüldü Rampage X Ranger bilinmeyen aygıt hatası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Rampage X Ranger kullanıyorum. Bugün sürekli aynı hatayı aldım, ses gidiyor. Sesim kimseye gitmiyor, kulaklık bildiğiniz devre dışı kalıyor. Nasıl düzeltebileceğimi bilen var mı?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Çözüm
Sürücüleri düzgün yükledikten sonra halen sıkıntı yaşıyorsan eğer aşağıdaki işlemi yapar mısın/yaptın mı ?

Varsayılan aygıt olarak yapmayı denedin mi ? Bu şekilde sürekli hoparlöre yada farklı bir cihaza geçip ses kaybolması yaşamazsın.
Bir diğer şüphem ise farklı usb noktasına takman bazı usb soketleri yeterli gücü yada sürekliliği veremeyince donanım sök tak yapılmış gibi oluyor sistem ayarları değişebiliyor.

123.png
Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
ihaveonechance
Uzman Üye
Ödüller
6
Sosyal
6 HİZMET YILI
kulaklık driverini kontrol ettim bugun sadece sitede degisiklik var ama silip yukleyebilirim bir sorun var gibi gorunuyor driver da yaptıgım ayarlar kaydolmuyor
yeni aldım kanka bir sorun olacagını dusunmuyorum

sil yükle dene istiyorsan eğer olmazsa dediğim gibi ses ayarlarını deneyebilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
sil yükle dene istiyorsan eğer olmazsa dediğim gibi ses ayarlarını deneyebilirsin

ses ayarlarına bakmıstım
Ses geliştirmeleri yüklenemedi, ses güncelleştirmeleri yüklenemedi sorunu çıktı. Düzeltemedi.

Ses geliştirmeleri yüklenemedi sorunuda gitti duzeltti onu bir pc yeniden baslatrıcam

Ultra Üye
Ödüller
11
Sosyal
9 HİZMET YILI
  1. Sürücüyü Güncelleştirin: İlk olarak, anakartınızın üretici web sitesine gidin ve en son ses sürücülerini indirin ve yükleyin. Bunu yaparak ses sorununun sürücü uyumsuzluğundan kaynaklanıp kaynaklanmadığını kontrol etmiş olursunuz.

2. Bağlantıları Kontrol Edin: Kulaklık veya hoparlörleri doğru bir şekilde bağladığınızdan emin olun. Bağlantı noktalarını kontrol edin ve gerekirse temizleyin. Ayrıca, kulaklık veya hoparlörleri başka bir cihaza takarak çalışıp çalışmadıklarını kontrol edebilirsiniz.

3. Ses Ayarlarını Kontrol Edin: Bilgisayarınızın ses ayarlarını kontrol edin ve doğru bir çıkış cihazının seçili olduğundan emin olun. Bazı durumlarda, yanlış ses çıkış ayarlarından dolayı ses çıkışı kaybolabilir.

4. BIOS Ayarlarını Kontrol Edin: BIOS ayarlarında sesle ilgili bir seçenek varsa, ses özelliklerinin etkinleştirildiğinden emin olun. BIOS ayarlarını düzenlemek konusunda deneyimli değilseniz, anakartınızın kullanım kılavuzunu kontrol ederek veya anakart üreticisinden destek alarak doğru ayarları yapmanız önemlidir.

5. Ses Kartını Kontrol Edin: Anakartınızda bir ses kartı varsa, kartın doğru bir şekilde takıldığından emin olun. Eğer mümkünse, başka bir ses kartı deneyerek sorunun karttan kaynaklanıp kaynaklanmadığını belirleyebilirsiniz.

6. İşletim Sistemini Güncelleştirin: İşletim sisteminizin güncel olduğundan emin olun. Güncellemeler, sistem sorunlarını çözebilir ve sürücü uyumluluğunu artırabilir.

🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨
Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Sürücüleri düzgün yükledikten sonra halen sıkıntı yaşıyorsan eğer aşağıdaki işlemi yapar mısın/yaptın mı ?

Varsayılan aygıt olarak yapmayı denedin mi ? Bu şekilde sürekli hoparlöre yada farklı bir cihaza geçip ses kaybolması yaşamazsın.
Bir diğer şüphem ise farklı usb noktasına takman bazı usb soketleri yeterli gücü yada sürekliliği veremeyince donanım sök tak yapılmış gibi oluyor sistem ayarları değişebiliyor.

123.png

Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...