rom atmak ne kadar mantıklı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
Bence hiç uğraşma sürekli sıkıntı çıkarıyor

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
ne için kullanacağına bağlı eski sürüm bir cihaza sürüm yükseltmek için atabilirsin ama pek tutarlı olduğunu söylemem

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Garanti bittiyse ve ihtiyaç varsa kesinlikle atılmalı ben attım telefonilk geldiği gibi oldu

Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
room atınca telefonum ömrü gidiyor elini kolunu çek bence

x Düklüğü
Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Hocam 3. Samsung cihazım bu. Galaxy Wonder vardı Romlu kullandım 3 yıl. S4 vardı romlu kullandım 5 yıl. Note 9+ Romlu kullanıyorum. Cihazın ömrünü azalttığı filan gibi şeylerde şehir efsanesi. xda da bu konuda çok yardım konusu mevcut sıkışırsanda oradan cihazın modeline göre kontrol sağla.
Eğer gereksiz reklam programlarını silmek istiyorum ve sistemi kasan işime yaramayan programları da temizlemek istiyorum diyorsan hiç düşünme bile. Rootunu at, sağlam temiz bir Rom bulup yükle keyfine bak.

Vasily Zaitsev
Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Eğer cihaz o sürümü çalıştırırken performans anlamında kayıp yaşamayacaksa ve garanti kapsamında bir problem yaşamıyorsa Rom atmak gayet mantıklı.
garanti gider.

Rom zorunda kalmadıkça yapılmaması gereken bir işlem. Bilmeyen arkadaşların çoğu kendi başına deniyor cihaz susunca telefonculara koşuyor ve telefondan pahalı bir rakam ortaya çıkıyor. Bilmiyorsanız yapmayın, öylesine istiyorsanız yapmayın. Telefonunuzun sürümü yetmiyorsa bırakın yetmesin. Developer değilsiniz.

- Garanti dışı kalır.
- Cihazınız susabilir.
- Yanlış bir yazılım attığınız vakit geri dönüşü yoktur.
- z3x box olması sağlık açısından zorunludur.
- orjinal bir kablo yoksa susabilir.
- orjinal bir yazılım yoksa susabilir.
- anakartta kalıcı bir hasara yol açabilir. geri dönüşü asla yoktur.

bunları göze alacaksanız evinizde rom atabilirsiniz. en ufak hatanız sizi telefonsuz bırakır.

Var Olsun İttihat ve Terakki
Seçkin Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
dostum mantıklı bir şey rom atmak fakat yapamazsan androidi komple silersin telefon elinde kalır

Siyah beyazdan daha güzel
Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Kanka gerek yok garantiden çıkıyor kullanmadığın bi telefonda yap ama ana telefonda mantıksız

Üye
Ödüller
5
9 HİZMET YILI
Sağlıklı bir şekilde atılmazsa sıkıntı yaratabilir iyi bilen biri ile yapmanı tavsiye ederim..

x Düklüğü
Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Görende adam atom parçalayacağım dedi sanacak. Arkadaş Rom atmaktan bahsetmiş ama bazıları öyle şeyler yazmış ki vallahi korktum resmen. Telefon öyle her halta susmuyor hocam rahat ol sen. Yanlış rom attıysan stock roma dönersin. Box yoksa bile bir çok yardımcı program var. Kodlama bilme zorunluluğun yok. Sen yazılanlara kulak asma. Öyle bir "trajediyle atma" diyenler olmuş ki korktum resmen.

Ama gerçek olan ise bir bilgisayara format atmak gibi aslında. Araştır ve kur keyfine bak.

Süper Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
garanti gibi bi proglemin yoksa ve lazımsa kulanmanda fayda var bide telefonun güçlüyse yapmalısın

Onaylı Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
avrupa romu her halıakrda cok guzel guncelleme konusunda

Uzman Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
orta seviye ise telefon olabilir ama ortanın altında ise ısınma ve kasma olabilir

Üye
5 HİZMET YILI
orta seviye ise sıkıntı yaratmaz ama kötüyse ısınma yapar

Seçkin Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
garantisi kalmadıysa atsın aga hiçbir zararı olmaz ama garantisi hala devam ediyorsa atmasın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...