Sağlıklı spor için tavsiyeler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
evde kendi imkanlarımla yapıyorum set almıştım onunla devam ediyorum

☾☆ Mustafa Kemal ATATÜRK ☆☽
Ultra Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
ısınmadan spora başlarsan çok kötü sonuçlar olabilir ona dikkat et hocam

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Merhabalar. Bu konuda spor yapıp hedefine ulaşamayanlar için birkaç tüyo vericem.
İlk öncelikle spor emek işidir. Kısa sürede sonuç alamazsınız.
Kendinize bir program oluşturun. 3 gün spor 1 gün dinlenme şeklinde olabilir. En ideali budur.
1.gün göğüs + biceps
2.gün arka kol + omuz
3.gün sırt + bacak
Gibi yapabilirsiniz.
Ağırlık antrenmanlarınızda set ve tekrar sayınızı her 2 haftada bir değiştirin. Misal ilk 2 hafta 4 set 10 tekrar yapın sonraki aşamada 4 set 12-10-8-6 tekrar şeklinde yapın.
Sabit kilolarla çalışmayın ne kadar çok zorlanırsanız o kadar iyi sonuç alırsınız. Tavsiyem her tekrar sonrası ağırlığı arttırmanız. Son tekrardaki titremeyi bitmişliği hissetmeniz gerekir.
Bunları yaptınız sonra hani benim yumurtam hani benim baklavalarım dememeniz lazım. Sporda ki verimlilik ; uyku düzeni, dinlenme ve beslenme çok önemli etkendir. Beslenmede zorluk çekiyorsanız birkaç takviye önerim var.
1. izole protein
2. hacim kazanmak istiyorsanız creatin öneririm
3. performans için arjinin öneriyorum. Arjinin hem büyüme hormonunuzu arttırır hem uyku sorununuz var ise çözecektir.
Dipnot: Sporu 3-5 ay yapıp kaslanayım yeter diye değilde hayatınızın bir parçası haline getirin.
Aga çok saol çok işime yarıyıcak

Süper Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Sporu evde yapma spor salonuna git dostum orada sana cok faydali bilgiler verirler bilgin olsun

Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Merhabalar. Bu konuda spor yapıp hedefine ulaşamayanlar için birkaç tüyo vericem.
İlk öncelikle spor emek işidir. Kısa sürede sonuç alamazsınız.
Kendinize bir program oluşturun. 3 gün spor 1 gün dinlenme şeklinde olabilir. En ideali budur.
1.gün göğüs + biceps
2.gün arka kol + omuz
3.gün sırt + bacak
Gibi yapabilirsiniz.
Ağırlık antrenmanlarınızda set ve tekrar sayınızı her 2 haftada bir değiştirin. Misal ilk 2 hafta 4 set 10 tekrar yapın sonraki aşamada 4 set 12-10-8-6 tekrar şeklinde yapın.
Sabit kilolarla çalışmayın ne kadar çok zorlanırsanız o kadar iyi sonuç alırsınız. Tavsiyem her tekrar sonrası ağırlığı arttırmanız. Son tekrardaki titremeyi bitmişliği hissetmeniz gerekir.
Bunları yaptınız sonra hani benim yumurtam hani benim baklavalarım dememeniz lazım. Sporda ki verimlilik ; uyku düzeni, dinlenme ve beslenme çok önemli etkendir. Beslenmede zorluk çekiyorsanız birkaç takviye önerim var.
1. izole protein
2. hacim kazanmak istiyorsanız creatin öneririm
3. performans için arjinin öneriyorum. Arjinin hem büyüme hormonunuzu arttırır hem uyku sorununuz var ise çözecektir.
Dipnot: Sporu 3-5 ay yapıp kaslanayım yeter diye değilde hayatınızın bir parçası haline getirin.
ayrıca kür kullanmadan gokalaf yada testo vs olmayı bekleyenler boşuna beklemesin

Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
onun yerine goğüs-arka kol sırt-biceps omuz bacak seklinde daha mantıklı

Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Sağolasın brom tekrardan başlamayı dusunurken suanda boyle bır konuyu gormek guzel oldu emegıne saglık baskan yazdıgın ıcın tesekkurler

Ultra Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
hocam bence iş önemli bir ısınmadan gecer

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
30 günde kas yapma uygulamalarını tavsiye eder misiniz?

Arkanda
Ultra Üye
Ödüller
7
4 HİZMET YILI
proteini unutmayınız sporcular genel olarak günlük kilo başına 1.4 gram ile 1.8 gram arası protein almalı. kilonuz 70 ise 110-120 gr protein almanız gerekiyor günde sağlam bir kas kütlesi istiyorsanız
sağlam değilde daha çok karın ve göğüs kası istiyorum
bir bilginiz varmı ne yapabilirim?

Ultra Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
hocam ben tek seferde 2 günlük antrenman yapıyordum sonra hata ettiğimi anladıydım ama iş işten geçmişti

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...