Sağlıklı spor için tavsiyeler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ultra Üye
Ödüller
12
7 HİZMET YILI
Merhabalar. Bu konuda spor yapıp hedefine ulaşamayanlar için birkaç tüyo vericem.
İlk öncelikle spor emek işidir. Kısa sürede sonuç alamazsınız.
Kendinize bir program oluşturun. 3 gün spor 1 gün dinlenme şeklinde olabilir. En ideali budur.
1.gün göğüs + biceps
2.gün arka kol + omuz
3.gün sırt + bacak
Gibi yapabilirsiniz.
Ağırlık antrenmanlarınızda set ve tekrar sayınızı her 2 haftada bir değiştirin. Misal ilk 2 hafta 4 set 10 tekrar yapın sonraki aşamada 4 set 12-10-8-6 tekrar şeklinde yapın.
Sabit kilolarla çalışmayın ne kadar çok zorlanırsanız o kadar iyi sonuç alırsınız. Tavsiyem her tekrar sonrası ağırlığı arttırmanız. Son tekrardaki titremeyi bitmişliği hissetmeniz gerekir.
Bunları yaptınız sonra hani benim yumurtam hani benim baklavalarım dememeniz lazım. Sporda ki verimlilik ; uyku düzeni, dinlenme ve beslenme çok önemli etkendir. Beslenmede zorluk çekiyorsanız birkaç takviye önerim var.
1. izole protein
2. hacim kazanmak istiyorsanız creatin öneririm
3. performans için arjinin öneriyorum. Arjinin hem büyüme hormonunuzu arttırır hem uyku sorununuz var ise çözecektir.
Dipnot: Sporu 3-5 ay yapıp kaslanayım yeter diye değilde hayatınızın bir parçası haline getirin.

Griffin Premium
Ödüller
13
Sosyal
7 HİZMET YILI
Merhabalar. Bu konuda spor yapıp hedefine ulaşamayanlar için birkaç tüyo vericem.
Kendinize bir program oluşturun. 3 gün spor 1 gün dinlenme şeklinde olabilir. En ideali budur.
1.gün göğüs + biceps
2.gün arka kol + omuz
3.gün sırt + bacak
Gibi yapabilirsiniz.
Ağırlık antrenmanlarınızda set ve tekrar sayınızı her 2 haftada bir değiştirin. Misal ilk 2 hafta 4 set 10 tekrar yapın sonraki aşamada 4 set 12-10-8-6 tekrar şeklinde yapın.
Sabit kilolarla çalışmayın ne kadar çok zorlanırsanız o kadar iyi sonuç alırsınız. Tavsiyem her tekrar sonrası ağırlığı arttırmanız. Son tekrardaki titremeyi bitmişliği hissetmeniz gerekir.
Bunları yaptınız sonra hani benim yumurtam hani benim baklavalarım dememeniz lazım. Sporda ki verimlilik ; uyku düzeni, dinlenme ve beslenme çok önemli etkendir. Beslenmede zorluk çekiyorsanız birkaç takviye önerim var.
1. izole protein
3. performans için arjinin öneriyorum. Arjinin hem büyüme hormonunuzu arttırır hem uyku sorununuz var ise çözecektir.
Dipnot: Sporu 3-5 ay yapıp kaslanayım yeter diye değilde hayatınızın bir parçası haline getirin.
proteini unutmayınız sporcular genel olarak günlük kilo başına 1.4 gram ile 1.8 gram arası protein almalı. kilonuz 70 ise 110-120 gr protein almanız gerekiyor günde sağlam bir kas kütlesi istiyorsanız

Ultra Üye
Ödüller
12
7 HİZMET YILI
Isınma önemlide gene bi doktor kontrolü ve antrenör kontrolüne gözükülmesi gerek bence. vücut uygunmu değil mi diye.
Bu konu hakkındada haklısın @zardacal yazdıklarımızı konuna ilave yaparsın artık ;)
Takviye eklememe gerek yok . Belirtmişim zaten spor yapıp hedefine ulaşamayanlar için tavsiye diye. Doktor kontrolune gelince. Spor riskli ise birey için bunun bilincindedir illa ki . Sorununu biliyordur yani

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
1.gün göğüs + biceps
2.gün arka kol + omuz
3.gün sırt + bacak
Gibi yapabilirsiniz.
1. izole protein
abi benim spor hocam bunun aynısı yaptırıyordu fakat sat,panca ve 12 dakkika aralıklı plank yaptırıyordu bunularıda ekleyebilrisin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...