Beyler arkadaşım bi kızı taciz etti gibi birşey kızda diyor seni dava edicem ya tazminat yada hapis yiyeceksin böyle bişey gerçekleştirilebiliyormu varmı böyle bişey ?
Para Cezası,6-12 ay hapis, 1-3 Yıl arası hapis gibi şeyler yapılabilir.Bunun için bu olayları kovalayacak bir avukat bulursa tabi.Santaj,Özel hayat ifşası vs ile bu cezaları alabilir.
Para Cezası,6-12 ay hapis, 1-3 Yıl arası hapis gibi şeyler yapılabilir.Bunun için bu olayları kovalayacak bir avukat bulursa tabi.Santaj,Özel hayat ifşası vs ile bu cezaları alabilir.
Öncelikle şunu bir netleştirelim. Eğer facebook, twitter gibi topluma açık (yani hesabı, bilgileri başkaları tarafından görülebilir, mesaj atılabilir gibi gibi) bir yer ise mesaj atabilir fakat kız reddetip karşıdaki kişi mesaj atmaya devam ediyorsa bu sözlü tacize girer. Bu da kabahatler kanununa göre ceza verilir diye düşünüyorum.
Öncelikle şunu bir netleştirelim. Eğer facebook, twitter gibi topluma açık (yani hesabı, bilgileri başkaları tarafından görülebilir, mesaj atılabilir gibi gibi) bir yer ise mesaj atabilir fakat kız reddetip karşıdaki kişi mesaj atmaya devam ediyorsa bu sözlü tacize girer. Bu da kabahatler kanununa göre ceza verilir diye düşünüyorum.
yav bişey olmaz millet birbirini anladın sen. kimse sesini çıkarmıyor bi sözlü taciz etti diye 3 yılmı yıcek bak tacizciler elini kolunu sallaya sallaya çıkıyor.
Başka bir insanın onurunu ve gururunu kırmak, ailevi değerlerine küfretmek, sanalda veya sokakta sözlü taciz etmek suç sayılır. Tabiiki ceza alacak gereği yapılırsa fakat kız blöf falan yapıyordur merak etme.
NOT: Blöf yapmamasını isterdim doğrusu. Başkasını taciz eden benim arkadaşım olsa bile şikayet ederdim, Cezasını çeksin
bildiğim kadarıyla ! kıza yazan 18 yaşından büyükse kızda 18 inden küçükse dava açarsa sıkıntı olur daha yazıcaktım unutkanlığım oldugu ıcın kelimeyi unuttum :d