I started smoking when I was near ur age. I quit after about 5 years of smoking regularly, One day I just decided to stop, no matter what urge I got to smoke it I ignored it, I did, however, start smoking weed so that helped. You just have to make up ur mind and stick to it, if u say wait till tomorrow, tomorrow will never come.
Sigara içen arkadaşlarınla daha az görüş. Sigara içen arkadaşların ile görüşünce onları kafelerin sigara içilmeyen yerlerine oturmaya ikna et. Bir süre kendini eve de kapatabilirsin yani sadece işten eve evden işe. Yani kısaca göz görmeyince gönül katlanır kanka.
Think positive,
Make a plan to quit smoking,
Consider your diet,
change your drink,
Identify when you crave cigarettes,
get some stop smoking support,
get moving,
Make non-smoking friends,
keep your mouth and hands busy,
Make a list of reasons to quit.
Daha tam tiryaki olmamışsın kolay bırakabilirsin içme direk tam anlamıyla bağımlı olursan bırakmaya bile başlamak istemezsin nikotin sakızları falan var eczanede eğer canın cekerse onlardan al çiğne
Benim ailem öğrendiğinde 2 ay bırakmıştım sonra maalesef tekrar başladım, hala içiyorum ama bende bırakmayı düşünüyorum, bırakmayı düşünüyorsan bi anda hiç içmemen lazım, yavaş yavaş bırakılacağını düşünmüyorum